Nyhetsbrev S:t Matteus kyrka #7 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #7 2020
Kära Matteusvän!
 

Coronapandemin har kommit i en andra våg över vårt land och vår regering har nu skärpt råd och lagstiftning för att dämpa smittspridningen.

Den nya gränsen gäller 8 personer, men det som sägs är egentligen: Stanna hemma, och umgås bara med de du absolut måste! Med ett vaccin inom räckhåll så känns denna uppmaning väldigt rimlig, även om vi som kyrka blir oerhört ledsna över att inte få fira advent med vår församling.

Vi längtar efter en normalitet och att få dela församlingslivet tillsammans som vi är vana vid att göra! Men kan vi hjälpa till att rädda liv med dessa åtgärder, ja då ska vi göra det. Av denna anledning har vi i Sankt Matteus bestämt oss för att redan den 19 november trycka på den stora pausknappen. Faran börjar inte den 24 november, den är redan här. Därav att vi inte väntar.

Detta innebär att vi från och med den 19 november fram tills annat meddelas inte kommer att kunna träffas i våra grupper, till våra böner eller till våra gudstjänster, på plats i Sankt Matteus.

Klockorna kommer dock fortsätta att mana till bön, och församlingens förbön kommer att fortgå, om än bakom stängda dörrar. Gudstjänsten på söndagar kl. 11 kan man följa via vår facebooksida som vanligt.

Likaså kommer en del grupper att upprätthållas, om än i annat format. Nu får vi ta hjälp av alla de tekniska möjligheter som vi kan. Du som finns i olika verksamheter kommer att bli kontaktad av respektive verksamhetsansvarig, för att få veta hur vägen framåt ser ut. Detta kommer att se lite olika ut, men vi gör allt vi kan för att hitta en rimlig väg i denna svåra situation. Håll koll på våra social medier för att få den mest aktuella informationen.

Vi ber för dig! Och vi vet att Gud är med oss också genom mörkret.

//Arbetslaget i Sankt Matteus genom Gustav
 
 
Skicka in din bön
 

Vi erbjuder möjligheten att vi ber för dig vid vissa av våra veckoböner. Vill du att vi nämner dig eller någon du tänker på vid namn och omsluter dig/er i förbön så hör av dig till Marie, marie.berneli@svenskakyrkan.se) alternativt 040-27 91 86.

Eller gå in på Svenska kyrkans bönewebb där du kan skriva en bön eller tända ett ljus.
Julklapp till ett barn i Malmö
 

Bidra till att göra julen bättre för Malmös barn. Ditt bidrag blir julklappar till barnen.

Swisha valfritt belopp till Svenska kyrkans och Fryshuset Malmös gemensamma insamling på
nr 123 420 21 15. Använd gärna QR-koden här bredvid. Märk inbetalningen med Julinsamlingen.

Vill du hellre skänka en sak?
Lämna nya, oinslagna saker på onsdagar
kl. 13.00-15.00 på Fryshuset, Sofielundsvägen 1 i Malmö.

Insamlingen börjar nu på måndag 23 november. Sista dagen att swisha eller lämna en sak är 16 december.
 
Kyrkklockorna kommer att ringa och påminna om bön var man än befinner sig
 
Foto Marko T Wramén