Svenska kyrkan i utlandet * Träffa Svenska kyrkan i Berlin * Fina julklappar till stöd för utlandskyrkan
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
November 2020

Kära vänner,

"Guds Son en gång i morgonglans skall åter komma hit, och alla ängslans skuggor flyr och världen fylls av liv." (Sv Ps. 490:1)
Vad gör kyrkan när världen stängs ner - antingen i hel lockdown eller som i Sverige, med begränsningen att allmänna sammankomster inte får överstiga 8 personer?

I orostider har kyrkan alltid gjort det hon är bäst på – att fira gudstjänst och att be. Trots att vi inte kan mötas fysiskt finns möjlighet att delta i gudstjänster online. Många av våra utlandsförsamlingar sänder gudstjänster på nätet – och du är alltid välkommen att delta. Du hittar information om gudstjänster och annan verksamhet på församlingarnas webbplatser eller på församlingarnas Facebooksidor.

Låt den adventstid som nu snart kommer bli en tid för bön om att världen åter ska fyllas med liv!

Hälsningar
/Johanna Holmlund Lautmann
Biträdande avdelningschef, Svenska kyrkan i utlandet
 
En omsorgens kyrka som värnar om de utsatta
 
 
För Carin Saracco, kyrkoherde på Mallorca, är utlandskyrkans allra viktigaste uppdrag att vara en diakonal kyrka. Det innebär allt ifrån att fira mässa till att ta med sig en påse kanelbullar till någon som hamnat på sjukhus.

- Mässan är den absolut bästa kraftkällan. Det spelar ingen roll om det kommer fem eller trettiofem personer. De som inte har möjlighet att komma vet också att vi firar mässa klockan elva varje söndag och att vi tänker på dem som inte orkar komma.
 
Ge bort utlandskyrkans kaffe och te!
 
Är du ombud för Svenska kyrkan i utlandet? Då kan du få kaffe och te hemskickat för att ge bort som juklappar, samtidigt som du berättar om utlandskyrkan. Hör av dig till svenskakyrkaniutlandet@svenskakyrkan.se och berätta att du vill ha kaffe och/eller te (max 10 påsar kaffe och 10 påsar te per person).

Kaffe och te till församlingen
 
Vill du köpa in utlandskyrkans kaffe och/eller te i större volymer till din församlingsverksamhet? Här kan du läsa hur du gör:
Här beställer du kaffe och te till din församling
 
Ensam i gipsvagga
 
Den svenske turisten var inte alls berusad eller så, men råkade fastna med foten när han skulle ta en selfie med havet bakom sig. Han ramlade nerför en avsats och slog sig illa i ryggen.

Han fick hämtas med ambulans och hamnade på sjukhus. Då kunde Svenska kyrkan i utlandet stötta.

Läs hela berättelsen
 
Köp julklappar som stöttar utlandskyrkans viktiga arbete!
 
Vacker ljushållare i glas. Blå glasdroppe, som symboliserar Svenska kyrkan i utlandet. Designad och munblåst av glaskonstnären Peter Carlzon vid Bro Glasbruk.
Pris: 200 kr

Här beställer du ljuslyktan
Present för själen - en liten sidenpåse med trähjärta och bönbok. Ett fint sätt att visa omtanke, och hjälpa någon att ha en liten hemma-andakt, om du inte kan träffa personen fysiskt.
Pris: 99 kr

Här beställer du bönbok med hjärta
Praktiskt förkläde i ekologisk bomull, Fairtrade. Bra att ha i köket eller när man pysslar.
Pris: 140 kr

Här beställer du förklädet
 
Kan vi bli 1000 följare på utlandskyrkans Instagram?
 
Svenska kyrkan i utlandet har ett instagramkonto, som lyfter nyheter och berättelser från utlandskyrkan. Hjälp fler att hitta kontot. Kontot heter @utlandskyrkan, om du söker på Instagram.

Följ utlandskyrkan på Instagram
 
Frågor & svar om juridiska genomgången av utlandskyrkan
 
 
På Svenska kyrkans webb hittar du svar på frågor om den juridiska genomgången av utlandskyrkan - varför den gjordes, vilka brister som hittades och hur dessa ska åtgärdas. 

Här kan du läsa svar på frågor om den juridiska genomgången
 
Träffa Svenska kyrkan i Berlin
 
Nu finns tillfälle att få en fin inblick i arbetet utomlands då vi bjuder in till digitala träffar med några utlandsförsamlingar. Närmast kommande träff:
  • Måndag 14 dec kl 19:00
    Svenska kyrkan i Berlin
Läs mer om, och anslut till träffarna