Nyhetsbrev S:t Matteus kyrka #6 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #6 2020
Kära Matteusvänner!
 

Vi är nu inne i en ny tid av restriktioner. I tisdags gick region Skåne ut med riktlinjer som innebär ytterligare begränsningar i vårt sätt att verka som församling. Detta är givetvis jättetråkigt då vi snarast väntade på ett besked om att få öppna upp och ta in fler personer i våra gudstjänster. Men samtidigt görs ju allt detta av en mycket tråkigare anledning, att människor i Skåne nu insjuknar i snabb takt i en för många väldigt tråkig och smärtsam sjukdom, då känns offret med restriktioner för vår sociala samvaro ganska enkelt.
 
Gudstjänster, öppna och slutna grupper samt förtäring
 
Vi har under veckan tagit beslut om att fortsätta fira gudstjänster med 50-gräns, liksom vi kommer att fortsätta att träffas i våra slutna grupper.

Mer öppna samlingar kommer dock att pausa under en tid framöver, i första hand dessa tre veckor som region Skåne har utlyst.

Vi kommer även att pausa förtäringen kring söndagens gudstjänster och dagligen följa myndigheters och biskops beslut och därmed vara beredda på att genomföra ytterligare begränsningar, allt för att skydda varandra och att stötta samhället i stort.
Hjälpas åt i förbön
 
Må vi hjälpas åt i förbön för alla som blivit drabbade, och även att be för att denna hemska pandemi snart får ett slut. Jag vädjar också om er förbön för våra kyrkor i Malmö och inte minst för vårt församlingsliv i Sankt Matteus, bönen gör all skillnad!

Vi erbjuder möjligheten att vi ber för dig vid vissa av våra veckoböner. Vill du att vi nämner dig eller någon du tänker på vid namn och omsluter dig/er i förbön så hör av dig till Marie, marie.berneli@svenskakyrkan.se) alternativt 040-27 91 86.

Eller gå in på Svenska kyrkans bönewebb där du kan skriva en bön eller tända ett ljus.
 
Några saker att lyfta lite extra just nu:
 
  • I helgen som kommer är det allhelgona, vilket innebär att vi fokuserar på ljus i mörkret och minnen på dem som gått före oss till det eviga livet. I Sankt Matteus genomför vi lyktvandring idag fredag 30 oktober med start i S:t Matteus kyrka kl. 15.45, för att avsluta i S:t Johannes kyrka cirka kl. 18. Medtag egen lykta. Imorgon lördag firar vi musikgudstjänst med minnesstund tillsammans med Anders Frostin, violin och gästartisten Markus Kvint, piano kl. 15.00. Kyrkan är öppen från kl. 10.00 och det finns personal på plats hela dagen.
     
  • På söndag firar vi högmässa med minnesstund kl. 11.00 och kl. 13.30. Som vanligt sänder vi 11-mässan på facebook. Alltså ingen förtäring i anslutning till mässorna.
     
  • På måndag är ”Öppet hus” INSTÄLLT.
     
  • På tisdag och onsdag är babycafé och rytmikgrupper INSTÄLLDA. Mer info kommer via sociala medier och vi hoppas på någon form av digital samvaro.
     
  • Under hela veckan firas morgonbön varje dag kl. 9 i kyrkan, onsdagen firar vi mässa samma tid. På onsdagen djupmeditation kl. 17.30 och på torsdagen Taizéinspirerad mässa som vanligt kl. 18.00.
     
  • Söndagen den 8 november firar vi terminens sista "Mässa med små och stora" kl. 11.00 samt 13.30. Dessa båda mässor kommer vara populära då körbarnens föräldrar måste beredas plats. Kom därför i mycket god tid denna helg om ni vill vara säkra på att få en plats. Som vanligt sänder vi 11-gudstjänsten på facebook.
Till sist en påminnelse om det vi alla vet vid detta lag, men som kanske en del av oss släppt lite grand. Stanna hemma om du har minsta sjukdomssymptom! Tvätta händer! Använd handsprit! Håll avstånd! Gör vi allt detta så har vi goda möjligheter att tillsammans begränsa och bekämpa detta virus. Och vi är som vanligt inte ensamma i kampen, Gud är med oss.

Varmt välkommen till Sankt Matteus, på ett eller annat sätt i veckorna som kommer. Det är väldigt kul att se att allt fler hittar också till våra veckoandakter och mässor. Pröva du också!

Gud välsignar dig,

Arbetslaget i Sankt Matteus genom Gustav