Nyhetsbrev flerbostadshus
Kretslopp och vatten
 
Fastighetsnära insamling flyttas fram till 2023
 
Införandet av fastighetsnära insamling skulle ha börjat 1 januari 2021, men eftersom Naturvårdsverket avslog de två ansökningarna som lämnats in om tillstånd att driva insamlingssystem för förpackningsavfall flyttas tidsplanen fram.

Naturvårdsverket har istället uppmanat regeringen att se över bestämmelserna och enligt den nya tidsplanen planeras förändringarna att träda i kraft 2023. Läs mer om förändringen på regeringens hemsida. Här kan du hitta mer information om fastighetsnära insamling.
 
Vad tycker du att våra webbinarier ska handla om?
 

Innan sommaren testade Kretslopp och vatten att arrangera webbinarier för dig som äger eller arbetar med flerbostadshus. Webbinarierna var uppskattade bland deltagarna och därför kommer Kretslopp och vatten att fortsätta erbjuda webbinarier framöver. Nu har du chans att påverka vad webbinarierna ska handla om. 
 
Projektet Avfallssnålt flerbostadshus tar fart igen
 

Projektet blev delvis pausat under våren på grund av coronapandemin men under hösten har de fyra deltagande fastighetsägarna startat igen.

På grund av pandemin är många av initiativen som innebär fysiska möten inställda, som loppis och bytesdagar. Projektdeltagarna fokuserar istället på att dela ut information och material, som ”Ingen reklam”-skyltar, återkoppling av avfallsmängder och tips på hur man kan minska sitt avfall. Andra initiativ som fortsätter är olika sätt att främja återanvändning i fastigheten, genom exempelvis byteshylla och bortskänkes/sökes-tavla.
Läs mer om projektet
”Ett skönt vatten med fräschör och attityd”
 

Så tyckte juryn vid provsmakningen av Göteborgs vatten i delfinalen i kranvattentävlingen som hölls i Mölndal i mitten av oktober, men tyvärr räckte inte det för att gå vidare i tävlingen.

Kranvattentävlingen anordnas varje år av Svenskt vatten för att lyfta vårt vatten och de utmaningar vi står inför. Den arrangeras av branschorganisationen Svenskt vatten som arbetar för rent dricksvatten och friska sjöar och hav. Riksfinalen hålls i Stockholm 18 november. Här kan du läsa mer om Svenskt vatten
 
Starta ett bytesrum och minska avfallet
 

Ge boende möjlighet att byta saker i eller nära fastigheten genom att starta ett bytesrum. Det är bättre för miljön än att slänga och köpa nytt. Som fastighetsägare får du också ett startbidrag när du fått ditt bytesrum godkänt.

I ett bytesrum kan boende lämna saker de inte längre vill ha, samtidigt som andra boende kan hämta och använda dem. Ett bytesrum kan se ut på många olika sätt. Det kan till exempel vara en byteshylla eller ett bytesskåp. Här kan du läsa mer om hur du startar ett bytesrum och ansöker om startbidraget på 1 545 kronor.
 
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här