Information, arrangemang och sånt som är bra att veta.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Här kan du läsa om saker som händer i distriktet framöver och lite annat smått och gott!
Läs också mer på webben och följ oss i sociala medier!
 
Nytt från Svenska Kyrkans Unga
 
Foto: Ikon
Svenska Kyrkans Unga om coronaviruset
 
Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift anpassar sin verksamhet efter myndigheternas rekommendationer som rör coronaviruset. Läs mer...
Foto: Getty Images
Verksamhet med övernattning inställd resten av året
 
Distriktsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift har fattat beslutet att ställa in all verksamhet med övernattning till och med den 31 december 2020. Nu pågår arbete med att se över möjligheterna att ställa om planerad verksamhet. Läs mer...
Foto: Unsplash
Adventskalender 2020
 
Advent är en mysig tid med alla ljus som tänds och all förväntan inför julen. En kul grej är också alla Adventskalendrar en kan ta del av! Även i år kommer Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift ha en adventskalender! Läs mer...
Foto: Mockup Getty Images
Dags att medlemsrapportera
 
Nu är det dags att summera vad som har hänt i lokalavdelningen under året. Det är viktigt för Svenska Kyrkans Unga att kunna visa på all den fantastiska verksamhet som sker runt om i landet. Läs mer...
Foto: Unsplash
Nygammal podd - Tror du?
 
Nu finns Svenska Kyrkans Ungas nygamla podcast Tror du? på Spotify! Första avsnittet handlar om varför man ska be. Kolla gärna in detta! Läs mer...
Foto: Unsplash
Känns Medlemssidorna krångliga?
 
Medlemssidorna är Svenska Kyrkans Ungas medlemssystem. Den som är registeransvarig i lokalavdelningen har ansvar för att se till att systemen är uppdaterade. Detta kan verka krångligt men det finns hjälp att få om en behöver det. Läs mer...
 
Läger och annat kul som händer
 
Distriktskväll på Tjörn
 
Välkommen till distriktskväll i Valla kyrka och församlingshem på Tjörn. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till en kväll med fika, häng, andakt och lekar på coronasäkert avstånd!

Fre 20 november, Valla kyrka, Tjörn
Läs mer och anmäl dig på webben
Ungdomsredaktionen
 
Är du mellan 17-25 år och intresserad av att skriva, fotografera, illustrera eller på annat sätt arbeta med kommunikation? Har du roliga och bra idéer på berättelser som du tycker andra unga borde få ta del av? Svenska Kyrkans Unga söker just nu ungdomar som vill prova på att jobba i en ungdomsredaktion. Ingen tidigare erfarenhet krävs!

5 tillfällen feb-nov 2021, Göteborg
Anmäl dig senast den 31 januari 2021
Utbildningar för unga
 
Att bli tagen i anspråk med en uppgift gör både att en växer som människa och att en lättare blir en del av ett sammanhang. Vi vill stötta unga som söker en plats i sin församling.

8-10 januari och 26-28 mars, Åh stiftsgård
Anmäl dig senast den 11 december 2020
Våga vara viktig
 
För att behålla sitt engagemang som ideell medarbetare behöver vi alla påfyllnad och inspiration. Detta är en dag för unga ideella; fylld av workshop, föreläsningar, mingel och god mat. Allt för att vi ska känna oss stärka och hållbara inför vårt fortsatta uppdrag i kyrkan.

Lör 6 februari 2021, Uddevalla
Anmäl dig senast den 24 januari 2021
ungresurs.nu
 
Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu!

Aug 2021-Jun 2022, olika församlingar i Sverige eller Berlin

Församlingar anmäler intresse senast den 18 januari 2021

Praktikanter ansök senast den 15 april 2021
 
Annat smått och gott!
 
BRIS listar vanliga frågor
 
BRIS, Barnens rätt i samhället, är en barnrättsorganisation som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Varje dag kontaktar massor av unga BRIS för att prata om och få svar på frågor. På sin hemsida har BRIS listat vanliga ämnen som de får frågor om, bland annat Stress & prestation och Vänner och kärlek. Gå in på BRIS webb och läs mer.
DigiFritids.se - en kul och trygg plats på nätet
 
DigiFritids.se är en webbsida för dig mellan 6-12 år, där en kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker. Det är Rädda Barnen och Generation Pep som har tagit initiativ till detta. Kolla in på DigiFritids.se!
Hitta nya bra boktips!
 
Tycker du om att läsa och vill ha bra boktips? Nu när hösten kommit kan det vara mysigt att sätta sig med en bra bok och en kopp te, men vad ska en läsa? Barnboksprat är en blogg som tipsar om barn- och ungdomsböcker. Kolla gärna in deras blogg och läs på!
Orka plugga
 
är en satsning av UR. Här hittar du tips som kan hjälpa dig i pluggandet. Detta kan vara bra i dessa coronatider när en kanske måste plugga mycket hemifrån. Där finns också bra videos som bland annat den här med tips på hur du orkar motivera dig i corona-tider. Läs mer på Orka pluggas webb!
 
Kontakta oss gärna!