Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 
Marie Pellas, Gröna Bilisters nya ordförande.
Ny ordförande och styrelse i Gröna Bilister

Vid årsmötet den 28 maj valdes Marie Pellas till Gröna Bilisters nya ordförande. Flera nya ledamöter valdes in i styrelsen. Läs en intervju med Marie i Vi Bilägare.
 
Familjemedlemskap i Gröna Bilister

Ju fler vi är, desto mer kan vi åstadkomma. Nu kan du anmäla dig och din familj som medlemmar i Gröna Bilister. Familjemedlemskapet är till för alla som bor i samma hushåll som du. De som anmäler medlemskap under hösten blir också medlemmar hela 2021. Du som är medlem omvandlar ditt medlemskap till familjemedlemskap genom att logga in på Min sida och lägga till familjemedlemmar. Just nu omvandlar du ditt medlemskap till familjemedlemskap för 50 kronor.
 
Nog med fina ord om hållbara transporter

Jag ser en infrastrukturplanering som på pappret förespråkar hållbarhet, men som fysiskt inte håller vad den lovar, skriver Marie Pellas i en debattartikel i ETC. Hon ger också replik på Anders Ydstedt, KAK, som vill planera för ökad bilism.
Regeringens höstbudget – mycket görs, mer behövs

Gröna Bilister är positiva till insatserna för en mer hållbar transportsektor i budgetpropositionen. Men mer behöver göras.
Det måste bli lättare att betala elbilsladdning

Gröna Bilister har deltagit i rundabordsamtal med energi och digitaliseringsminister Anders Ygeman om ett enhetligt betalsystem för publik elbilsladdning. Förutom enkelhet betonade vi behovet av tydlig prisinformation och tillgänglighet för alla. Läs gärna vårt underlag.
Är reduktionsplikten ett recept på hållbar soppa?

Regeringen har aviserat att reduktionsplikten ska skärpas rejält: till år 2030 ska klimatpåverkan från diesel och bensin minska med 66 respektive 28 procent. Men det behövs fler styrmedel för att göra soppan år 2030 välsmakande och användbar, skriver Gröna Bilister i en debattartikel i ETC.
Miljödeklaration av drivmedel tar form

Gröna Bilister har svarat på Energimyndighetens remisser av föreskrifter kring miljödeklaration av drivmedel. Klimatpåverkan och råvaror ska deklareras vid pump, men ursprungsland tyvärr endast på webben. Miljödeklarationen bör införas 1 juni 2021 istället för 1 oktober 2021, som Energimyndigheten föreslår.
Kraftringen först att miljödeklarera drivmedel

I väntan på den obligatoriska deklarationen tar det skånska energiföretaget Kraftringen saken i egna händer. Sedan den 6 juli miljödeklarerar de frivilligt sin biogas och el vid tank- och laddplats. Kraftringen blir först i världen med sådan konsumentinformation.
Varningsmärken på engelska bensinpumpar

Doctors for Extinction Rebellion har fäst tiotusentals varningsmärken på bensinpumpar runt om i Storbritannien. Aktivisterna inspirerades av ett upprop av en grupp folkhälsoprofessorer i British Medical Journal, liksom av Sveriges och Kraftringens initiativ.
Varför skenar priset på etanol E85?

Priset på etanol E85 motsvarar nu ett bensinpris på nästan 20 kronor litern. De som väljer E85 av klimatskäl offrar nästan 6 kronor, jämfört med valet att tanka en liter bensin. Så kan det inte fortsätta om E85 ska överleva. Varför skenar priset på E85?
Bygg-om-bonus

Snart får alla som konverterar en fossilbil till förnybar drift bygg-om-bonus. Gröna Bilister föreslog detta redan 2013. Autoexperten säger att de kan konvertera alla Sveriges bensinbilar till etanol på mindre än sju år.
Hur farliga är avgaserna från biogasbilar?

Transport & Environment har publicerat en rapport där de hävdar att partikelutsläppen från gasfordon kan vara hälsofarliga. De drar slutsatsen att satsningar på biogas därför bör avbrytas. Gröna Bilister håller inte alls med.
Bli Sveriges smartaste bilförare!

Svensk Bilsport ger dig chansen att bli bilsportstjärna för en dag. I den Svenska Utmaningen för miljö och säker bilkörning tävlar du med din egen bil tillsammans med Sveriges nuvarande största bilsportprofiler.

Läs mer och delta idag

 
 
 
 
 
Gröna Bilister testar!
Hyunadi Ioniq Electric

Ioniq ska gå från att vara en bilmodell till att bli varumärket för hela Hyundais elbilssatsning. Men modellen Ioniq har hamnat i skymundan av modeller den delar teknik med, från Hyundai och Kia. Förtjänar den återupprättelse?
Hyundai Kona

Kona var redan tidigare en av de mest uppskattade elbilarna, med lång räckvidd, rimligt pris, goda garantier och rejäla innerutrymmen. Nu har räckvidden blivit ännu längre, dragkrok är möjlig och annat smått och gott har förbättrats – men konkurrensen hårdnar också. Vi testar!
 
 
Hyundai Nexo

En elbil utan tunga batterier, som tankas fullt på fem minuter och har över sextio mils räckvidd. Det är bränslecellens eller vätgasens tjusning, men det finns nackdelar också – och nästan inga mackar. Vi kör Hyundai Nexo, som är bästa bränslecellsbilen vi kört men ändå ett extremt val.
Jaguar i-Pace

i-Pace har blivit en stor framgång för annars så konservativa Jaguar. Vi hyllade den efter ett välregisserat pr-event, nu tar vi ut den på långresa och är fortfarande positiva – är detta favorit-elbilen?
Suzuki Vitara CNG

Fyrhjulsdrivna gasbilar är det ont om, särskilt med riktiga terrängegenskaper och rimlig prislapp. I Sverige har Suzuki teamat ihop sig med Växjöbaserade KonveGas för att erbjuda i princip hela modellprogrammet för gasdrift, vi är mest spända på SUV:en Vitara.
Tesla Model S Long Range

Tesla Model S är urfadern för attraktiva elbilar. Den har omvänt en hel värld och fått bilindustrin att i grunden tänka om. Men nu är S åtta år gammal och ser i stort sett likadan ut som när den lanserades. Är den fortfarande relevant?


Ford Explorer

Inga ursäkter håller längre. Sjusitsig med gigantiska utrymmen, fullt terränggående, kapabel att dra tunga släp – också den som behöver allt detta kan nu välja en laddhybrid. Vi imponeras motvilligt.
 
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ