Att filma med mobilen - Ny bostadspolicy - kyrkans eget "Spotify" - utbildningspass om sociala medier
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Foto: Magnus Aronsson
Hej vänner!
 

Pandemin tar ett nytt grepp om oss och vår verksamhet, men jag vill återigen börja med att nämna det fantastiska arbete ni gör ute i församlingarna. Jag hör varje dag om hur mötena och hjälpen människor får av Svenska kyrkan i utlandet gör skillnad i människors liv och är en livlina för många. Så tack för att ni ställer upp och gör ert bästa i dessa svåra tider!

Vi har nu bara söndagen innan domsöndagen och därefter går vi in i ett nytt kyrkoår och advent. Jag vet att de flesta församlingarna står inför stora förändringar med basarer och julfirande. Precis som de flesta familjer inte riktigt vet hur det kommer att bli - mer än annorlunda.

Med ert outtröttliga arbete, tro och hopp så vet jag att vi alla kommer att klara detta. Jag avslutar med veckans epistel:

Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar vi också den som skall rädda oss, herren Jesus Kristus. Han skall förvandla den kropp vi har i vår ringhet så att den blir lik den kropp han har i sin härlighet, ty han har kraft att lägga allt under sig. Stå därför fasta i Herren, mina kära bröder som jag älskar och längtar efter, ni som är min glädje och min segerkrans.
(Filipperbrevet kap 3, vers 20-21 kap 4 vers 1)
 
Med vänliga hälsningar,
Rickard Jönsson
Avdelningschef, Svenska kyrkan i utlandet
 
Tips och tricks för att filma med mobilen
 
Inför jul kommer många församlingar spela in digitala andakter och julhälsningar. Titta gärna igenom videon med Jan-Allan Stefansson, videoansvarig på kyrkokansliet, så får du tips på saker att tänka på när du spelar in. Saknar du utrustning eller behöver tips om hur du filmar? Kontakta Jan-Allan Stefansson

Klicka här för mer information om att spela in video.

Play movie
 
Bostadspolicy för anställda utomlands
 
Det finns en ny bostadspolicy som förtydligar vad du som anställd av Svenska kyrkan i utlandet kan förvänta dig av tjänstebostaden.

I policyn ser du vilka rättigheter till bostad och inredning du har, vem som anskaffar och betalar för bostaden och vem som fattar beslut om den. Policyn är ett komplement till gällande kollektivavtal.
 
Kommunikationshjälp torsdagar
 
För dig som sköter webb, sociala medier, nyhetsbrev och annat i din församling, erbjuder vi en kommunikationsstuga med praktisk handledning varje torsdag.  Vissa torsdagar ersätts kommunikationsstugan med ett utbildningspass.
Tider:
Utbildningspass om sociala medier
 
Torsdag 19 november kl 8:30-9:30 samt kl 15:00-16:00. Susanne Gorne finns med för frågor inledningsvis samt i slutet av passet. Vi visar okså en utbildningsfilm. Anslut via länkarna ovan. Mer information här
 
 
Fundraising för församlingen!
 
Du har väl inte glömt utbildningen i Fundraising, som är till hjälp för dig som vill bli bättre på att samla in medel till församlingens verksamhet. Utbildningen består av ett antal filmer.

Här hittar du kursmaterialet
 
Hjälp att marknadsföra er Facebooksida eller webbplats?
 
Ni kan få hjälp att sätta igång en betald marknadsföring för att hjälpa människor att hitta till er församlings webbplats, alternativt er Facebooksida, om detta är er viktigaste kanal. Hör av er till Susanne Gorne om ni vill ha hjälp med detta. Marknadsföringen bekostas av kyrkokansliet.
 
Använd strömmande musik från Svenska kyrkans eget "Spotify"
 
Nu finns en musikbank i Svenska kyrkan, som gör det möjligt för dig att spela upp digital musik på ett lagligt sätt, på exempelvis bröllop, dop, begravningar eller till kyrkkaffet. Det blir som ett komplement till levande musik. I Musikbanken finns originalmusik från många genrer.

Läs mer och anmäl din församling till Musikbanken
 
Digitala gudstjänster - Så redovisar du statistiken
 
Det har kommit frågor om hur man ska redovisa gudstjänstbesök i samband med digitala gudstjänster. Huvudprincipen då gudstjänsten följer kyrkohandbokens ordning är att antalet tittare på livesändningen ska statistikföras. Läs mer här

Har du frågor, kontakta Henrik Bodin
 
 
Tipsa dina medarbetare om detta nyhetsbrev!
 

Tipsa gärna dina medarbetare och förtroendevalda i församlingen om detta nyhetsbrev, om de inte får det.

Klicka på länken för att börja prenumerera
 
REDAKTÖRER: Susanne Gorne och Henrik Bodin