Inbjudan till gudstjänst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Redan i Apostlagärningarna i Nya Testamentet berättas det om hur de första kristna samlas och firar gudstjänst tillsammans. Just att få träffas, att tillsammans få dela nattvardens bröd och vin, sjunga psalmerna, tillsammans få lyssna till Guds ord och diskutera och prata på kyrkkaffet efteråt är något som går som en röd tråd genom hela kyrkans och församlingens liv.
Därför är det på många sätt extra smärtsamt när vi just nu inte kan samlas som tidigare och är begränsade både när det gäller hur många vi kan vara och vad vi kan göra.

Mem i omsorg om varandra och respekt för vetenskapen följer vi de råd och anvisningar som lokala myndigheter ger.

Det innebär bland annat att vi så långt som möjligt försöker hålla 1.5m avstånd till varandra.
Att det alltid finns möjlighet att tvätta händerna och tillgång till alkogel när vi träffas.
Att vi avstår från att sjunga psalmer på våra gudstjänster.
Att vi för tillfället även avstår från att fira nattvardsgudstjänst tillsammans 
(Angående nattvarden. För den som vill ordnar vi självklart ett enskilt nattvardsfirande. Antingen i anslutning till gudstjänsten, eller att jag kommer hem till er. Bara säg till. )

Men att vi inte kan träffas på samma sätt som förut betyder inte att gemenskapen går förlorad. Tvärtom är utmaningen nu att hitta nya vägar och se andra möjligheter.

Telefon, mail, WhatsApp är alla olika sätt och hjälpmedel för att hålla kontakten.
Alla våra gudstjänster går att följa via nätet och planer finns på både tipspromenad i någon fin park och fikaträff på zoom.
 
Precis som de första kristna, som samlades för att stötta varandra, får också vi samlas, på ett annat sätt, i en annan tid, men i samma syfte, för att stötta och hjälpa, i tro på samma Gud.

Tillsammans får vi bära varandra, tillsammans bygger vi vår församling.
Tills vi ses igen,
Ta hand om er!
/Maria, Kyrkoherde
 
Gudstjänst på residenset
 
Den 25 Oktober kl 11:00 får vi fira enkel gudstjänst på residenset.
Stort Tack till vår Ambassadör Annika Markovic som så generöst öppnar residenset för oss.

På grund av rådande Corona-restriktioner är dock antalet platser kraftigt begränsat.
Därför behöver vi din anmälan senast den 23 oktober. Du kan anmäla dig på nederlanderna@svenskakyrkan.se

Om du känner dig krasslig, snuvig eller inte riktigt bra ber vi dig av hänsyn till både oss andra och dig själv att stanna hemma.

Gudstjänsten kommer även att livesändas via Facebook. Du kan nå vår Facebooksida och se sändningen även om du inte är medlem i Facebook.

 
 
 
Kyrkvärdar sökes!
 
Kan du tänka dig att vara kyrkvärd? 
Uppgifterna är enkla; Hjälpa till att läsa texter, ta upp kollekt och när så är aktuellt, hjälpa till att dela ut nattvarden. 
Det finns ingen åldersbegränsning, vare sig nedåt eller uppåt. 
Man behöver inte heller utföra alla uppgifterna vid samma gudstjänst utan det går alldeles utmärkt att till exempel bara hjälpa till att ta upp kollekt eller bara läsa text, etc. 
Känner du dig osäker så går det bra att "pröva på" en gång. 
Kontakta Maria så berättar hon mer. 
 
Kyrkostämman
 
I Söndags genomfördes så äntligen årets kyrkstämma med totalt 12 närvarande, antingen på plats i Tyska kyrkan, via Zoom eller genom fullmakt. 
Det blev ett givande samtal om församlingens verksamhet, den ack så viktiga ekonomin och framförallt om hur vi ser på framtiden. 

Så fort protokollet är justerat kan den som vill begära ut det genom att skicka ett mail till nederlanderna@svenskakyrkan.se