Kompetensutveckling med lärare, såväl via Zoom som i klassrum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
19 oktober 2020
Start  |  Schema  |  Priser  |  Kontakt  |  Tipsa en vän
Att koppla upp sig med Zoom
 
www.ribomation.se
Att hålla fjärrkurser via Zoom är något vi har blivit experter på sedan i våras. Vid det här laget har vi undervisat många deltagare i ett flertal olika ämnen.
Emellertid, det som fortfarande är en s.k. utmaning är första kursdagen och första kontakten; Fungerar tekniken i den andra ändan?
Ibland, saknas bild och/eller ljud. Det är naturligen en lite stressande situation för en deltagare som ansluter sig och tekniken inte fungerar. Oftast kan vi lösa problemet via Zoom's egna chat.
I sällsynta fall fungerar inte mikrofonen hos en deltagare. Tack och lov då att Zoom har en telefonfunktion. Denna aktiveras enkelt via inställningarna för mötet (på Zoom webben). På så sätt kan man köra ljudet både via computer audio/mic och via telefon.
Förinställningen för telefon-ljud är telefonnummer i USA. Dessa väljer man först bort och väljer sedan telefonnummer för Sverige. Då kan deltagaren ringa in på ett 08-nummer, t.ex. Bild- och skärmdelning fungerar då parallelt med ljudet via telefonen och fungerar utmärkt.
Kom ihåg att i god tid innan ett möte eller kurs via Zoom, kontrollera att videokamera, mikron och högtalare fungerar som tänkt. För bästa ljud, rekommenderar vi ett head-set (hörlurar med mikrofon).
Jens Riboe
Jens Riboe
VD på Ribomation
 
Kurs om JavaScript för Programmerare
 
9–11 november
 
Denna praktiskt inriktade kurs vänder sig till dig som snabbt behöver bli produktiv och förstå hur man programmerar i JavaScript på ett effektivt och säkert sätt. Vi fokuserar på det goda sidorna av språket och pekar ut vilka fallgropar du bör undvika.
Denna kurs lägger grunden för att programmera applikationer som kör på såväl klient-sidan (dvs i webbläsaren) som på server-sidan via Node.js.
Asynkron exekvering utgör fundamentet för JavaScript och vi lär dig allt du behöver veta för att komma igång. Från programmering med call-back funktioner, vad den så kallade bumerang effekten är för något, programmering med promise objekt, till async funktioner. Det sistnämda är vår favorit. Anropar man en funktion som returnerar en promise, bör man anropa denna i en async funktion. Anropar man en funktion som tar en call-back, kan man skriva om den till att returnera en promise. Vi visar också hur du gör detta.
LogoDenna kurs vänder sig till applikationsutvecklare, troligtvis med en bakgrund i server-side development, och som nu behöver förstå och kunna tillämpa CSS och HTML.
Datum9–11 november 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
MågruppApplikationsutvecklare
FörkunskaperProgrammeringsvana
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/javascript/javascript-basics

Kurs om Angular
 
26–29 oktober
 
Angular har på kort tid blivit industri-standard för att bygga moderna webbapplikationer baserade på principen om single-page application (SPA). Detta innebär att browsern laddar en enstaka HTML fil, som i sin tur laddar JavaScript kod och CSS style-sheets. Alla logiska webbsidor byggs upp av JS funktioner, HTML template snippets och renderas med CSS stylesheets.
  Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång och bygga moderna webbapplikationer med hjälp av Angular.
LogoDenna kurs vänder sig till webbapplikationsutvecklare som snabbat och effektivt vill komma igpng med att bygga webbapplikationer i Angular. Vi använder alltid den senaste versionen, vilket är Angular version 9, som släpptes för en vecka sedan.
Datum26–29 oktober 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppWebbapplikationsutvecklare
FörkunskaperJavaScript och CSS/HTML. Vi rekommenderar kunskaper motsvarande våra grundkurser i JavaScript respektive CSS-HTML.
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/web/angular-basics

Kurs om Google Firebase
 
26–27 november
 
Om du har erfarenhet av att bygga back-end system där data ska synkroniseras i realtid mellan många aktiva deltagare på olika klienter såsom modern webbapp, mobile hybrid-app, Android/iPhone mobile-app, så vet du hur komplicerat detta är och hur mycket tekniskt arbete som krävs. Jämför detta då med Google Firebase FireStore JSON DB, där du är igång och synkar klienter på en förmiddag!
Detta får du lära dig på kursen:
 
  • Konfigurera olika sätt att logga in, såsom email/password, via 3:de part såsom Google, Facebook m.fl
  • Spara och hämta JSON data med FireStore.
  • Hur man enkelt kan prenumerera på uppdateringar från en collection eller document, med RxFire.
  • Spara och hämta filer med Firebase Storage.
  • Skriva cloud functions i Node.js, vilka invokeras via HTTPS, direktanrop eller aktiverade av händelser i FireStore eller Storage.
  • Driftsätta en webb-applikation i Firebase Hosting.
  • Konfigurera åtkomst regler i FireStore och Storage.
LogoDenna kurs vänder sig till applikationsutvecklare, troligtvis med en bakgrund i server-side development, och som nu behöver förstå och kunna tillämpa CSS och HTML.
Datum26–27 november 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
eller fjärrkurs via Zoom
MågruppApplikationsutvecklare
FörkunskaperJavaScript
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/cloud-computing/firebase

Priser för fjärrkurser
 
Våra priser på fjärrkurser är mycket fördelaktiga. Du kan antingen registera dig för ett schemalagt kurstillfälle, eller kontakta oss för en företagsanpassad kurs.
KursformPris
Schemalagt4000 kr/kursdag
Företagsanpassat7500 kr/kursdag
+ 1500 kr/person
För alla priser tillkommer lagstadgad MOMS.
Våra ämnesområden
 
Klicka på bilden nedan för att visa aktuellt kursschema
 
Ribomation är ett utbildningsföretag som enbart vänder sig till professionella programmerare, vilka vill fördjupa sina kunskaper i programmering av ett visst programspråk, bibliotek eller verktyg. Vi erbjuder lärarledda online-kurser, företagsinterna kurser hos er samt schemalagda kurser centralt i Stockholm.
Se vad våra kunder tycker:
Amazing teacher with very deep and relevant knowledge of the subject.
 Nöjd deltagare på kurs hos Ribomation
 

Vänliga hälsningar,
Gabriella på Ribomation
Detta ebrev har skickats till 

Därför får du våra utskick:

Vi vänder oss uteslutande till professionella programmerare, i deras yrkesroll som program-utvecklare, samt associerade personer i beslutande ställning.

Du har fått detta epost-utskick för att du antingen har varit i kontakt med oss som kund eller så har vi erhållt din epostadress via förvärv av utskickslistor eller från en offentligt publicerad webbplats eller för att någon kollega delat med sig av epost-info.

Om du inte vill ha våra utskick fortsättningsvis, så kan du enkelt välja att av-prenumerera via länken längst ned i detta e-brev.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, Artikel 1, §6, stycke f: "Berättigat intresse". "Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges eller en tredje parts berättigade intressen, om inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter."