Svenska kyrkan i utlandet - med inbjudan till träffar med utlandsförsamlingar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Oktober 2020

Kära vänner,

"De skall möta den levande Herren, de skall se honom sådan han är och förvandlas i ljus till hans likhet, Deras hopp han var, deras liv han är ..." (Sv Ps 172:4)
För våra utlandsförsamlingar har uppdraget att förmedla hopp i en osäker tid blivit allt viktigare.
För många människor runt om i världen har pandemin inneburit karantän-bestämmelser i olika grad och i många länder kommer nya direktiv dag för dag. Många möten sker via nätet eller över telefon och runt om i alla våra utlandskyrkor ber vi varje dag för världen och för enskilda människor.
Att stödja Svenska kyrkan i utlandet ekonomiskt och genom bön är fortsatt viktigt.
Välkommen att under november och december möta Svenska kyrkan i Paris, Bangkok, Berlin och Rom online. Mer information hittar du nedan.
Önskar dig en välsignad höst!
 
/Johanna Holmlund Lautmann
Biträdande avdelningschef, Svenska kyrkan i utlandet
 
Rikskollekt till utlandskyrkan 31 oktober
 
Den 31 oktober, på Alla helgons dag, avslutas utlandskyrkans insamlingsperiod med insamling till Svenska kyrkan i utlandets diakoni. Här kan du ladda ner kollektvädjan.

Ladda ner kollektvädjan 31 okt 2020 (pdf)
 
Kyrkan i Melbourne är ett andligt hem
 
 
Gunnar Wenehult jobbar som assistent i Svenska kyrkan i Melbourne. Arbetet innebär många möten och samtal om allt från svår hemlängtan, borttappade pass till fysiskt våld i hemmet.
– Många söker upp kyrkan när det har gått lite snett och saker inte blivit som de tänkt sig. Det kan till exempel vara au pairer som har problem med en familj och inte har någon annanstans att vända sig.
 
Beställ utlandskyrkans kaffe och te!
 
Svenska kyrkan i utlandet har, tillsammans med kafferosteriet Johan & Nyström, valt ut ett kaffe och ett te, som får vara utlandskyrkans alldeles egna.

Läs hur du beställer kaffe och te till din församling
Ladda ner en affisch och sätt upp i församlingens lokaler
 
Du kan ladda ner affischer för att lyfta utlandskyrkans viktiga verksamhet på intranätet. Några nya affischer har tagits fram, som lyfter behovet av gåvor med anledning av corona-pandemin. Där finns också annat material som församlingens kommunikatör kan använda.

Ladda ner affischer och annat material
Visitkort med swishkod
 
Nu finns det flera nya visitkort, som församlingen kan använda för att dela ut, bland annat med kod att läsa av, för att ge direkt i Swish-appen.

Beställ de nya visitkorten 
Så här ser visitkortens framsida ut. Du beställer dem kostnadsfritt i vår webbshop.
 
Se föreläsningarna om framtiden för utlandskyrkan
 
 
I september hölls en digital konferens om och med utlandskyrkan. Temat för konferensen var de förändringar och utmaningar som utlandskyrkan står inför i framtiden.

Föreläste gjorde bl a Gustaf af Ugglas, ekonomichef på kyrkokansliet, Erik Lagersten, förändringsdirektör, Almut Bretschneider Felzmann, präst och ekumenikhandläggare, Sven-Erik Brodd, professor Uppsala universitet och Tobias Normann, advokat på Mannheimer Swartling Advokatbyrå.

Här kan du se föreläsningarna
 
Kommande träffar & möten
 
Utlandskyrkans dag
 
Välkommen till en ny träff. Utlandskyrkans dag innehåller aktuell information om utlandskyrkans arbete

Datum:
  • Lördag 14 november 2020
  • Tid: kl 10:00-12:00
Läs mer om utlandskyrkans dag
Träffa Svenska kyrkans utlandsförsamlingar
 
Under hösten 2020 har du tillfälle att få en fin inblick i arbetet utomlands då vi bjuder in till digitala träffar med flera utlandsförsamlingar.
 
Datum
  • Måndag 2 nov kl 19:00
    Svenska kyrkan i Paris
  • Måndag 23 nov kl 19:00
    Svenska kyrkan i Thailand
  • Måndag 14 dec kl 19:00
    Svenska kyrkan i Berlin
Läs mer om träffarna