Kompetensutveckling med lärare, såväl via Zoom som i klassrum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
6 oktober 2020
Start  |  Schema  |  Priser  |  Kontakt  |  Tipsa en vän
Att arbeta och utbilda på distans
 
www.ribomation.se
Coronan har nog för alltid ändrat vår uppfattning om arbete och utbildning. Efter ett drygt halvår med fjärrarbete känns det helt normalt att sitta hemma framför en kameralins och prata med arbetskamrater och/eller kursdeltagare.
De flesta delar nog uppfattningen att oavsett pandemin, så kommer vi nog fortsätta arbeta och kompetensutveckla oss på detta sätt. För egen del ger jag kurser över Zoom befinnande mig en bra bit från Stockholms centrum i lantlig idyll, men trots det via fiber på 1000 MBit/s i bandbredd.
Under förra veckans kurs, var det några av deltagarna som satt ute på sin altan i det soliga höstvädret. Med en bra skärm och viss skugga fungerar det utmärkt att arbeta och utbilda sig och samtidigt njuta av fint väder.
Dock är det många som återvänt till att arbeta på kontoret, åtminstone någon/några dagar i veckan. Därför har vi från och med oktober uppdaterat vårat kursschema med datum för såväl fjärrkurser via Zoom som klassrumskurser i våra lokaler på Östermalmstorg i centrala Stockholm. Med andra ord; välj själv vilken kursform som passar dig bäst.
Välkommen att boka din kurs hos Ribomation. Se alla kurser här.
Jens Riboe
Jens Riboe
VD på Ribomation
 
Kurs om CSS/HTML för Programmerare
 
19–22 oktober
 
Du får lära dig allt du behöver veta om CSS & HTML för att förstå hur CSS regler ska utformas och hur webbläsaren väljer ut vilka regler som ska användas. Kursen är uppbyggd kring många korta teoriavsnitt, vilka avslutas med praktiska programmeringsövningar.
Vi vill understryka att kursen vänder sig till utvecklare som använder CSS som ett programspråk, för att realisera en design. Med andra ord; det är inte en kurs om grafisk web design, utan om att förstå och kunna tillämpa CSS/HTML/JS.
LogoDenna kurs vänder sig till applikationsutvecklare, troligtvis med en bakgrund i server-side development, och som nu behöver förstå och kunna tillämpa CSS och HTML.
Datum19–22 oktober 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppApplikationsutvecklare
FörkunskaperProgrammeringsvana
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/web/css

Kurs om Angular
 
26–29 oktober
 
Angular har på kort tid blivit industri-standard för att bygga moderna webbapplikationer baserade på principen om single-page application (SPA). Detta innebär att browsern laddar en enstaka HTML fil, som i sin tur laddar JavaScript kod och CSS style-sheets. Alla logiska webbsidor byggs upp av JS funktioner, HTML template snippets och renderas med CSS stylesheets.
  Denna kurs lär dig allt du behöver veta för att snabbt komma igång och bygga moderna webbapplikationer med hjälp av Angular.
LogoDenna kurs vänder sig till webbapplikationsutvecklare som snabbat och effektivt vill komma igpng med att bygga webbapplikationer i Angular. Vi använder alltid den senaste versionen, vilket är Angular version 9, som släpptes för en vecka sedan.
Datum26–29 oktober 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppWebbapplikationsutvecklare
FörkunskaperJavaScript och CSS/HTML. Vi rekommenderar kunskaper motsvarande våra grundkurser i JavaScript respektive CSS-HTML.
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/web/angular-basics

Kurs om Node.js
 
12–13 november
 
NodeJS har på mindre än ett decenium fullständigt ändrat perceptionen av JavaScript och vad det kan användas för. Plattformen har klart kommit att starkt utmana Java som applikations utvecklings platform.
I denna kurs lägger vi speciell tonvikt vid att förklara det som brukar vara den största tröskeln till förståelse av Node, nämligen event-emitters, readable och writeable streams.
Sammandrag av kursinnehållet
 
Background and Overview
Some NodeJS Programs
Understanding Modules
NodeJS Basic API
Asynchronous Execution
JavaScript Execution Model
Delayed Execution
The process object
Using a Buffer
Working with Files
EventEmitter
Understanding Streams
HTTP Client
HTTP Server
Using Express
The NodeJS Eco-System
Logo
Datum12–13 november 2020
PlatsÖstermalmstorg, Stockholm
Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppJavaScript programmerare
FörkunskaperJavaScript
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/javascript/nodejs

Priser för fjärrkurser
 
Våra priser på fjärrkurser är mycket fördelaktiga. Du kan antingen registera dig för ett schemalagt kurstillfälle, eller kontakta oss för en företagsanpassad kurs.
KursformPris
Schemalagt4000 kr/kursdag
Företagsanpassat7500 kr/kursdag
+ 1500 kr/person
För alla priser tillkommer lagstadgad MOMS.
Våra ämnesområden
 
Klicka på bilden nedan för att visa aktuellt kursschema
 
Ribomation är ett utbildningsföretag som enbart vänder sig till professionella programmerare, vilka vill fördjupa sina kunskaper i programmering av ett visst programspråk, bibliotek eller verktyg. Vi erbjuder lärarledda online-kurser, företagsinterna kurser hos er samt schemalagda kurser centralt i Stockholm.
Se vad våra kunder tycker:
Amazing teacher with very deep and relevant knowledge of the subject.
 Nöjd deltagare på kurs hos Ribomation
 

Vänliga hälsningar,
Gabriella på Ribomation
Detta ebrev har skickats till 

Därför får du våra utskick:

Vi vänder oss uteslutande till professionella programmerare, i deras yrkesroll som program-utvecklare, samt associerade personer i beslutande ställning.

Du har fått detta epost-utskick för att du antingen har varit i kontakt med oss som kund eller så har vi erhållt din epostadress via förvärv av utskickslistor eller från en offentligt publicerad webbplats eller för att någon kollega delat med sig av epost-info.

Om du inte vill ha våra utskick fortsättningsvis, så kan du enkelt välja att av-prenumerera via länken längst ned i detta e-brev.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, Artikel 1, §6, stycke f: "Berättigat intresse". "Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges eller en tredje parts berättigade intressen, om inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter."