Nyhetsbrev S:t Matteus kyrka #5 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #5 2020
Finaste församling!
 

Tiden går snabbt och oktober är redan här. Sommaren har visserligen varit lång och god, men nu råder det inga tvivel om att hösten är här med alla dess färger i naturen och härligt kalla och krispiga mornar.

I Sankt Matteus startar nu mycket upp, vilket känns otroligt kul, men vi är fortsatt oroliga över världsläget och pandemin och försöker hela tiden balansera mellan att vara för många och att inte träffas alls.

Vi hoppas att det ska komma en ljusning med nya regeringsdirektiv inom ett par veckor, till dess så är det dock max 50-personer-gränsen som fortsatt gäller i våra verksamheter.
 
 
Egentligen är det TRE mässor på söndag! Foto Sara Karlsson Löfgren
TRE mässor nu på söndag!
 
Helgen som snart är här blir en stor prövning utifrån dessa begränsningar.

Vi kommer att fira Mässa med små och stora klockan 11 och klockan 13.30, men då barnen blivit så många i körerna (vilket så klart är en stor glädje!) och antal anhöriga växer i samma grad så inser vi att våra mässor klockan 11 och klockan 13.30 i princip redan är FULLSATTA. Barnen kan inte vara där utan en målsman och då vi har 50-personers-gränsen som max så är det som det är.

Därför har vi nu till helgen satt in ytterligare en mässa, denna med tiden 16.00. Vi hoppas självklart att ni vill komma till gudstjänst i Matteus också denna söndag men sikta då in er på klockan 16.00 (alternativt kom i mycket god tid till klockan 13.30) då vi firar mässa tillsammans.

Mässan med små och stora klockan 11.00 samt mässan klockan 16.00 kommer att sändas via vår Facebooksida.
 
Foto Magnus Aronson/IKON
Ett levande församlingsliv en vanlig torsdag
 
Idag torsdag den 1 oktober, dagen jag skriver dessa rader, startar vår nya Bibelkurs med femton anmälda deltagare!

Likaså träffas konfirmanderna för första gången, en grupp om tolv härliga ungdomar.

Det pågår också en begravning i kyrkan i detta nu samt att det klockan 18.00 firas Taizéinspirerad mässa och därefter blir det repetition med gospelkören samt ungdomshäng med ungdomsgruppen WWJD.

Jag skriver detta för att ge en inblick i att det händer mycket på denna vackra plats och att Sankt Matteus verkligen är en levande församling med mycket liv och rörelse, från vaggan till graven, det är verkligen en nåd att få vara en del av detta.
 
Skriv ner din bön eller skicka den via e-post till Marie Bernéli Foto Chamion Studio/Shutterstock
Några saker till...
 
  • Något vi är extra glada för är också att åter kunna bjuda in till ”Öppet hus” på måndag klockan 13.00 i stora salen. Det blir då filmvisning, fika och samkväm. Anmälan sker till Britt-Inger Ohlsson, 040-12 87 89.
     
  • Vår bönerytm pågår varje veckodag med bön eller mässa klockan 09.00 i kyrkan. Det är en god start på dagen så kom gärna på detta!
     
  • Sedan ett par veckor tillbaka erbjuder vi även möjligheten att vi ber för dig vid vissa av våra veckoböner.
    Vill du att vi nämner dig eller någon du tänker på vid namn och omsluter er i förbön så hör av dig till Marie, marie.berneli@svenskakyrkan.se) alternativt 040-27 91 86.
     
  • Öppen föreläsning söndagen den 18 oktober kl 15 med Anna Alebo, författare, föreläsare och stiftsadjunkt vid Lunds stift, som berättar om sin senaste bok Hopp och tröst - tankar och böner.

Annars ber vi er som vanligt att hålla koll på hemsida och/eller facebook och instagram för den senaste informationen.

Vi önskar dig en varmt välsignad början på hösten, och hoppas att vi snart ses på ett eller annat sätt här i Sankt Matteus. Det är i mötet det sker, det är där Gud formar sitt gudsrike.

Arbetslaget i Sankt Matteus kyrka
genom Gustav


Gustav Burman, arbetsledare och präst 
gustav.burman@svenskakyrkan.se