Nyhetsbrev Gymnastikförbundet Öst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Mötesplats i GF Öst: Föreningsforum kring Covid-19

Coronapandemin har påverkat alla våra föreningar sedan mars månad i år med bland annat inställda träningar, anpassad verksamhet och inställda arrangemang. Gymnastikförbundet Öst (GF Öst) träffade flera av er föreningsstyrelser i juni för att diskutera tankar och utmaningar kring höstens verksamhet. Nu har vi kommit igång med höstens träningar och GF Öst vill nu bjuda in föreningsstyrelserna till ett uppföljningsmöte.

Mötesplatsen genomförs digitalt onsdagen den 21 oktober klockan 18:00-20:00.
Möteslänk skickas ut till anmälda deltagare dagen innan mötet.

Anmäl er senast den 19 oktober på följande länk
 
 
Förbundsmötet 2020 genomfört digitalt

Lördagen den 26 september genomfördes förbundsmötet digitalt, för första gången i historien. Viktiga beslut kring strategi 2028, ekonomi och inkomna motioner samt propositioner behandlades.

Även personval till förbundsstyrelsen stod på dagordningen och till höger ser ni förbundets nyvalda styrelse, där bland annat Anna Iwarsson gavs förnyat förtroende som förbundsordförande.

Mer information finns att läsa på förbundets nationella hemsida
 
Utbildningar i höst

På grund av de rådande omständigheterna har anpassningar gjorts kring Gymnastikförbundets utbildningar under höstterminen. Sju av våra populäraste utbildningar genomförs digitalt fram till årsskiftet: Gymnastikens baskurs – träning och tävling, Truppgymnastik Basic, Trampett Steg 1, Tumbling Steg 1 samt Teori Steg 1-3.

Resterande utbildningar genomförs fysiskt i största möjliga mån, med restriktioner kring säkerheten. Flertalet utbildningar har senarelagts till november och de högre steg-utbildningarna inom truppgymnastik håller på att planeras in vid ytterligare tillfällen under december.

Den 1 november öppnar anmälan för samtliga utbildningar under våren 2021, där de nya teoriutbildningarna i ledarskap ingår. Mer information kring vårens utbildningar kommer att publiceras på våra sociala medier och hemsida i samband med publiceringen.”
 
Regionstävlingar i höst

Covid-19 och restriktionerna för arrangemang och tävlingar har kastat omkull mycket av tävlinghösten, men regionens regionala kommittéer planerar ändå för ett antal regionala tävlingar med vidtagna säkerhetsåtgärder enligt följande:

Manlig artistisk gymnastik
3 oktDistriktsmästerskapen i Åkeshovshallen 
25 oktKnattecupen i KFUMs lokaler 
7 nov Svealandscupen i Åkeshovshallen

Truppgymnastik
Vår truppkommitté planerar för en digital trupptävling, där regionsdomare kommer att samlas för att gemensamt bedöma anmälda föreningars filmade tävlingsbidrag. Arrangemanget planeras att genomföras den 14 november och ytterligare information kommer inom kort på vår hemsida.

Mer information och anmälan hittar ni på vår regionala hemsida
 
Mötesplats genomförd i GF Öst:
Prestationsinriktade föreningsmiljöer 


Denn 22 september genomförde regionen en mötesplats med 16 föreningar och cirka 30 föreningsrepresentanter kring förbundets nya stödmaterial; prestationsinriktade föreningsmiljöer. Missade du mötesplatsen så kan du se den i efterhand via nedan länk.

Gymnastikförbundets anvisningar för prestationsinriktad föreningsmiljö är ett webbaserat verktyg för föreningsstyrelsen att kartlägga och fatta beslut kring utveckling av den egna föreningen. Anvisningarna innehåller både en allmän rekommendation för alla föreningar och en specifik anvisning för prestationsinriktade föreningsmiljöer.
 
Framtidens idrottshall

Vid ett seminarium i september presenterades Framtidens Idrottshall. Ett konceptprogram som är framtaget av Sveriges fem största förbund för inomhusidrott, Basketboll, Gymnastik, Handboll, Innebandy och Volleyboll i samarbete med White Arkitekter.

Läs rapporten och se webbinariet här
 
Städdag i Haninge stärker lagsammanhållningen i Vendelsö GF

Städa Sverige tillsammans med Vendelsö Gymnastikförening har haft en städdag för ett hållbart Haninge.

Städa Sverige har i trettio år engagerat ungdomsidrotten i att städa olika delar av den svenska miljön. Det var tredje gången Vendelsö GF deltog i Städa Sveriges aktivitet Ett hållbart Haninge och detta år var det hela sex lag med gymnaster, ledare och föräldrar på plats.

Läs mer om arbetet samt hur du anmäler din förening här
Digitala kursvärdar sökes

Gymnastikförbundet söker digitala kursvärdar till ett antal utbildningar under oktober månad! Vi letar efter dig som vill ha ett extra tillfälligt jobb och kan hjälpa såväl deltagare som utbildare med tekniken under kursens gång. Du är tekniskt lagd men behöver inte vara expert, vi hjälper till med tydliga manualer.

Mer info hittar du här: https://tinyurl.com/kvokt2020

Välkommen med din intresseanmälan!
 
Tack för den här tiden Jonatan!

Den 31 augusti arbetade vår idrottskonsulent Jonatan Petersson sin sista dag på GF Öst.
I sviterna av Covid19 har Gymnastikförbundet Öst tvingats att dra ner på kostnader och däri dessvärre nödgats att säga upp en i personalstyrkan. Det är ett beslut som aldrig är roligt att ta, men den här pandemin och det här året påverkar oss mer än vad vi önskar.

Läs mer på vår hemsida
 
Maria Persson är Gymnastikförbundets nya GymO

Vi välkomnar Maria Persson som Gymnastikförbundets nya Gymnastikombudsman. Maria Persson efterträder tidigare GymO Emila Carlsten och påbörjar sitt uppdrag här och nu.
 
Uppdateringar i riktlinjer för träning och tävling med anledning av Covid-19

Nu har ett antal uppdateringar gjorts i Gymnastikförbundets riktlinjer för träning och tävlingar, där fortsatt stora restriktioner gäller för att minska risken för smittspridning av Covid-19.

Läs mer om uppdateringarna här