Kompetensutveckling med lärare, såväl via Zoom som i klassrum
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
28 september 2020
Start  |  Schema  |  Priser  |  Kontakt  |  Tipsa en vän
Klassrumskurser fr.o.m. oktober
 
www.ribomation.se
Sedan pandemin startade i våras har vi hållt våra kurser uteslutande som fjärrkurser via Zoom. Det har gällt både för schemalagda kurser och (företags-)anpassade kurser.
Det har gått över förväntan att undervisa via video-länk. Det blir förvisso en annan typ av interaktivitet än när alla sitter i samma rum. En av fördelarna är att en kursdeltagare enkelt kan dela sin skärm för att få hjälp med ett kodningsproblem.
Under hösten ger vi ett flertal (företags-)anpassade fjärrkurser. Att arbeta på distans har blivit ett normalt sätt att arbeta på där man kommunicerar via Slack, MS Teams eller Zoom. Därför fungerar det också bra att kompetensutveckla sig på distans.
I september körde vi en anpassad kurs på plats hos en kund i Göteborg. Det kom att bli en hybrid-kurs, där halva gänget var på plats och resterande deltog via video-länk.
Fördelarna med en anpassad fjärrkurs är att det går enkelt att dela upp kursen och ha undervisning t.ex. en gång per vecka, med hemuppgifter att utföra i mellantiden. Såsom vi gör just nu med en fortsättningskurs i C++.
Emellertid, tycker vi att det är dags att öppna upp för vanliga schemalagda klassrumskurser. Så, från och med oktober har vi datum för alla våra kurser både som klassrumskurs och som fjärrkurs via Zoom.
Våra klassrumskurser ges i ljusa luftiga klassrum i centrala Stockholm (Östermalmstorg). Max antalet deltagare på en kurs är begränsat så att alla deltagare kan sitta med avstånd till övriga. Det finns handsprit tillgängligt i klassrummet. Vi följer givetvis rekommendationerna från våra myndigheter.
Välkommen att boka din kurs hos Ribomation. Se alla kurser här.
Jens Riboe
Jens Riboe
VD på Ribomation

C++ for Memory Constrained Systems
 
5 – 8 oktober
 
Den kursen går på djupet om hur man på olika sätt optimerar och hanterar system som av olika skäl är minnesbegränsade. Det kan vara inbyggda system eller transaktionsintensiva system. Kort sagt, programmering av system där minneshanteringen kräver en alldeles speciell form av omsorg.
Du får lära dig om hur man designar system som inte använder sig av system heapen. Hur man bygger fler-trådade system med effektiv minneshantering. Hur man bygger system av processer med delat minne. Hur man fångar och exekverar vidare efter ett null pekar fel. Hur man kan generera en stack-trace i ett C/C++ program samband med ett kastat undantag.
Ur kursinnehållet
 
  • Kunna använda och implementera smarta pekare
  • Kunna fånga ett null pekar fel och fortsätta exkveringen
  • Kunna generera en stack-trace i ett C/C++ program
  • Veta hur man allokerar dynamiskt minne på stacken
  • Kunna implementera egen minnes allokering baserat på en block pool
  • Kunna implementera program med minneshantering utanför heapen
  • Kunna använda PMR (Polymorphic Memory Resource) som infördes i C++17
  • Kunna implementera multi-trådade system, där varje tråd/thread har sin egen privata heap
  • Kunna implementera ett program som laddar in en fil till minnet med mmap()
  • Kunna implementera system med delat minne (shared memory)
LogoDenna kurs vänder sig till erfarna C++ programmerare som utvecklar inbyggda system eller transaktionsintensiva system.
Datum5 – 8 oktober 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm. Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppErfarna C++ programmerare
FörkunskaperVana att programmera i C/C++
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/cxx/cxx-memory-constrained-systems

Byggnation av C/C++ applikationer med CMake
 
19 – 20 oktober, Stockholm
 
CMake har seglat upp som det mest populära byggnations-verktyget för C/C++ applikationer och bibliotek. Skälet är att CMake egentligen är en generator för byggnations-verktyg såsom Make, Ninja, MSVSC++, Xcode med flera, vilket skapar flexibilitet avseende både verktyg och editorer.
Den här kursen fokuserar på att du snabbt ska komma igång med att skapa och arbeta i CMake baserade C/C++ projekt.
LogoDenna kurs vänder sig till C/C++ utvecklare som vill börja använda CMake för byggnation av C/C++ applikationer.
Datum19 – 20 oktober 2020
PlatsÖstermalmstorg 1, Stockholm. Alternativt, som fjärrkurs via Zoom.
MågruppC/C++ utvecklare verksamma i en *NIX miljö
FörkunskaperErfarenhet av att bygga C/C++ applikationer i terminal miljö
Kursen ges på svenska, men vårt kursmaterial är författat på engelska.
Läs mer och boka din plats
https://www.ribomation.se/courses/build/cmake.html

Priser
 
Våra priser på online-kurser är mycket fördelaktiga. Du kan antingen registera dig för ett schemalagt kurstillfälle, eller kontakta oss för en företagsintern online-kurs.
KursformPris
Schemalagt4000 kr/kursdag
Företagsinternt7500 kr/kursdag
+ 1500 kr/person
För alla priser tillkommer lagstadgad MOMS.
Våra ämnesområden
 
Klicka på bilden nedan för att visa aktuellt kursschema
 
Ribomation är ett utbildningsföretag som enbart vänder sig till professionella programmerare, vilka vill fördjupa sina kunskaper i programmering av ett visst programspråk, bibliotek eller verktyg. Vi erbjuder lärarledda online-kurser, företagsinterna kurser hos er samt schemalagda kurser centralt i Stockholm.
Se vad våra kunder tycker:
Amazing teacher with very deep and relevant knowledge of the subject.
 Nöjd deltagare på kurs hos Ribomation
 

Vänliga hälsningar,
Gabriella på Ribomation
Detta ebrev har skickats till 

Därför får du våra utskick:

Vi vänder oss uteslutande till professionella programmerare, i deras yrkesroll som program-utvecklare, samt associerade personer i beslutande ställning.

Du har fått detta epost-utskick för att du antingen har varit i kontakt med oss som kund eller så har vi erhållt din epostadress via förvärv av utskickslistor eller från en offentligt publicerad webbplats eller för att någon kollega delat med sig av epost-info.

Om du inte vill ha våra utskick fortsättningsvis, så kan du enkelt välja att av-prenumerera via länken längst ned i detta e-brev.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, Artikel 1, §6, stycke f: "Berättigat intresse". "Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges eller en tredje parts berättigade intressen, om inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter."