Välkomna tillbaka till en ny termin!

Sommaren har varit speciell på många sätt till följd av den viruspandemi som råder. På hemmaplan har saknaden varit stor efter både Båstad tennis och vår egen inställda sommartävling.

Ett par av juniorernas sommarläger uteblev också men istället arrangerades andra mer lämpliga aktiviteter anpassade efter rådande omständigheter.

Vi är väldigt glada över att höstterminen äntligen dragit igång. Istället för klubbens traditionsenliga klubbresor till bland annat Åbo och Örebro kommer vi att fokusera på aktiviteter på hemmaplan, anpassade efter rådande rekommendationer.

Klubbens tränare gör sitt yttersta för att hålla sig friska men stannar självklart hemma vid minsta symptom. Det kan därför komma dagar då klubbens tränare måste hjälpas åt med sina grupper. Något som vi ber om överseende med. Vi hoppas självklart att vi, till allra möjligaste mån, kan genomföra juniorträningen enligt plan.

Ta gärna del av klubbens rekommendationer för att minska smittspridningen HÄR.

Årets klubbmästerskap lockade även i år ett stort deltagande och finaldagen bjöd på många spännande matcher i strålande sensommarsol. Ni kan läsa mer om Årets Junior-KM HÄR.

Föräldramötet som främst riktas till Grundskolan och Tennisskolan genomfördes i år digitalt där intresserade föräldrar fick ta del av det inspelade materialet via en länk. Har ni missat det? Maila kansli@kltk.se så skickar vi länken till er!

Adam Blicher, föreläsare och idrottspsykolog, har varit på besök i klubben och utbildat tävlingsspelare och vårdnadshavare på temat ”bryta myterna inom tennispsykologi och att prestera under press”. Föreläsningarna var mycket uppskattade.
Vad har vi att se fram emot?

Årets Klubbkamrat 2019 blev Ian Ridderstad Engberg. Han är en utmärkt ambassadör för vår klubb och oavsett vem han spelar med visar han samma glöd och vilja att kämpa. Genom att alltid göra sitt bästa på banan uppmuntrar han sina kamrater på ett inspirerande sätt. Han kommer att firas på Laserdome med sina jämnåriga klubbkamrater.

Pojkar 18-laget spelar final i Svenska Juniorcupen mot Fairplay TK på bortaplan den 26 september. Vinner KLTK tar vi hem det fjärde SM-guldet på fem år.

Inomhusserierna för juniorerna har startat där Rookielagen varit först ut. Även 15-lagen på flick- och pojksidan samt våra Elitserie och Div.1 lag står ivrigt i startgroparna.

Höstlägret för våra juniorer födda 2012-2007 kommer att arrangeras 26-30 oktober. Det kommer att genomföras i sin helhet med vissa justeringar och säkerhetsåtgärder för att förhindra smittspridning. Lägret är ett bra tillfälle att ha kul, träffa nya klubbkompisar, träna tennis, testa på andra sporter och träna upp den fysiska nivån.
Bra att veta!

Stockholm Open har, som många befarat, ställts in till följd av viruspandemin. Juniorernas träning är fortfarande inställd v.43 mellan den 19-23 oktober.

Juniormiddagen har gjort entré i restaurangen! Ni har väl inte missat att Daniel med personal välkomnar alla juniorer tillbaka till höstterminen med ett nytt spännande erbjudande? Juniormiddagen serveras måndag till fredag 14.30–19.30 och går självklart även att få som avhämtning. Läs mer HÄR.Vi ses i hallen!
Aftab Baig med tränarna