24 nya studiecirklar öppnade
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Nya studiecirklar
under senhösten
 
Nu har vi öppnat 24 nya studiecirklar. Ta chansen att boka in dig på kurser i arabiska, engelska, franska, grekiska, latin och spanska. Det finns även en kurs i filosofi. Merparten av kurserna är på distans. Några genomförs på Hagagatan 1. Kursstart i november och sex veckor framåt. Allt om kurserna finns nu på hemsidan. Gå in redan idag för att säkra din plats. Välj studiecirklar  och sök upp ämnet du är intresserad av.
 
 
 
Häng med på resan!
 
Våra distansserier är av olika slag och vi lägger rälsen medan tåget går, som vi brukar säga om vår digitala omställning. Vi har allt från interaktiva föreläsningar och studiecirklar på zoom till genomarbetade filmade föreläsningsserier som är späckade med illustrationer i ljud och bild. Mer än femhundra Beethovenälskare bland er medlemmar följer nu Måns Tengnérs åtta föreläsningar som firar den stores 250-årsjubileum. Klicka på bilden här bredvid så får du ett smakprov.
Levande jazzhistoria
 
Våra jazzföreläsningar brukar bli lika mycket show som undervisning med kapellmästaren Ulf Johansson Werre på scenen. I höst får han showa på distans. I ett samarbete med Uppsala Senioruniversitet kan vi erbjuda sex underhållande tillfällen att leva sig in i lika många jazzlegendarers liv, tid och musik. Från Louis Armstrong till John Coltrane via röstvirtuosen Ella Fitzgerald.
 
 
Tisdagsföreläsningar på distans 
 
På tisdagsmenyn i höst återfinns bl. a. 6/10 Thalias Hus, 13/10 Kan icke-européer skriva? Om att utmana vår provinsiella litteratursyn, 3/11 Bakterier, bakterier – överallt bakterier, 10/11 Korruptionsbekämpning i Sverige och globalt, 24/11 Bilder av Kristina, drottning av Sverige. Välj förmiddag eller eftermiddag.
 
Distanskurs — så går det till
 
På vår hemsida senioruniversitetet.se/distans hittar du utförliga instruktioner. Dit kan du gå om du fastnar när du vill delta i något. Men oftast räcker det med att klicka på en länk, så tveka inte att pröva. Vi har gjort en inspelning med några volontärer för att illustrera hur det kan se ut. Den finns här.
 
Teatererbjudande 
 
Teatern Improvisation & Co i Vasastan erbjuder i höst föreställningar till specialpris. Erbjudandet omfattar både de nya föreställningarna Haveriterapi och Dagen efter samt Parmiddag som spelats i över tolv säsonger. Rabatterat pris 150 kr/pers (ordinarie 250) Rabattkod: 2020.  
Biljettbokning och mer information Via
 hemsidan