Nyhetsbrev - Kållereds församling
Hälsning från församlingsherden
 
Har du sett den? Har du hållit den i din hand? Har du läst den?
Nu finns första numret av vårt församlingsblad "Kyrkporten i Kållered" ute. Bor du i Kållered ska du ha fått den i din brevlåda, annars finns den att hämta i våra lokaler. Fyra gånger om året kommer ett nytt nummer med blandat innehåll om aktiviteter, arrangemang, gudstjänster, möten, händelser och annat som på olika sätt berättar om och inbjuder till Svenska kyrkan i Kållered. Har du någon tanke eller idé om vad du skulle vilja läsa om i "Kyrkporten", så hör gärna av dig.

Hösten gör nu så sakteliga sitt intåg och vi börjar vistas mer inomhus. Även verksamheten i församlingen går inomhus och följer riktlinjer om bl a avstånd, antal människor i lokalen och hur exempelvis servering skall gå till. När du kommer till våra lokaler och verksamheter skall du känna dig trygg i att vi tar smittbekämpandet på allvar. Har du frågor om detta, så tveka inte heller här att höra av dig.

Till slut en rad från en bön av K G Hammar:
 
Gud, låt den annalkande höstens klara dagar ge oss mod och tillit inför framtiden.
 
Håkan Berndtsson, församlingsherde
Kållereds församling
Händer i Kållered
 
Beethoven 250 år!
Musikgudstjänst - Kreutzersonaten och Månskenssonaten framförs av Daina Mateikaite och Svetla Tsvetkova. Apelgårdens kyrka, Kållered. Lördag 12 september kl 17.
Läs mer här!
 
Cantus Novus vill ha dig!
Tycker du det är roligt att sjunga? Då är du varmt välkommen till vuxenkören ”Cantus Novus” en blandad kör som repeterar på tisdagar kl 19:00 i Apelgårdens kyrka.
Vi välkomnar nya sångare i alla stämmor.
KONTAKT OCH INFORMATION:
Stoyan Iliev, musiker i Kållereds församling
Läs mer här!
 
Filmosofi
Apelgårdens kyrka, Kållered. Start söndag 13 september kl 14.30 - ca 18.00. Vi vill gärna titta på film och diskutera film tillsammans med er.
Kom och se bra filmer med tema som förhoppningsvis berör och väcker något inom dig, ät popcorn, umgås, och dela dina tankar om det vi ser.
Riktar sig mot dig som är mitt i livet, typ 35 år och uppåt. Du kan inte vara yngre än 16 år, då filmerna innehåller starka scener. Läs mer här!
 
NYHET! Minipax
Ungdomsgrupp i Matildasalen, Kållereds församlingshem. För dig som är 12-13 år. Varannan torsdag kl 16:30-18:00 med start 10 september.
Läs mer här!
 
Aktiviteter för små och stora
Nu är terminen igång för de flesta grupper och öppna verksamheter i Kållereds församling.
Vi erbjuder både favoriter från tidigare och en del spännande nyheter! Håll utkik på hemsidan där du kan läsa om allt som händer i Kållereds församling. Läs mer här!
 
Kalender
På hemsidan hittar du också en kalender för allt som händer i Kållereds församlings kyrkor och lokaler -  Kållereds kyrka, Apelgårdens kyrka, Kållereds församlingshem/Matildasalen, Livereds kapell mm. Där kan du också hitta vår verksamhet på Brattåsgården och i andra lokaler. Läs mer här!
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.