Nyhetsbrev Sankt Matteus kyrka #4 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #4 2020
Kära församling!
 
September är här och det innebär förutom vackra färger och dynamiskt väder också en återgång från semesterperiod till mer liv i vår församling. Vi går in i en spännande höst där vi tar ytterligare steg för att kunna mötas, fira gudstjänst och dela det kristna livet. Vi tror och hoppas på en riktigt fin höst tillsammans även om vi fortsatt går med reservationer och alltså inte kommer kunna genomföra saker precis på det sätt som vi egentligen vill.
 
 
Dubbla högmässor
 
Redan nu på söndag 6 september kommer vi att börja dubblera våra högmässor och gudstjänster om söndagarna i hopp om att fler ska kunna komma till vår gemenskap. Vi kommer som vanligt att ha gudstjänst kl. 11, men kommer nu också att köra samma gudstjänst kl. 13.30. Våga gärna bryta dina invanda mönster och kom 13.30 istället! Tänk vad skönt med sovmorgon!

Vi kommer även att ha barnkyrka vid båda tillfällena. Vi kommer också från och med söndag att erbjuda kyrkfika i form av ett paket som delas ut utanför kyrkan efter gudstjänstens slut. För det facila priset av 20 kronor kommer man få en smarrig macka och en dricka att förtära i kyrkparken alternativt om man hellre vill ta den med sig hem, inte dåligt!

Då kanske ni funderar på om man vill stanna i kyrkparken och det skulle regna? Ja, vi har såklart tänkt på detta också och i dagarna beställt ett stort partytält som vi hoppas kommer på plats nästa vecka. Tältet kommer förhoppningsvis kunna användas vid många av våra verksamheter och göra dessa mer ”coronasäkra”.
 
Bönelivet
 
Bönelivet är i full gång med daglig morgonbön alternativt mässa kl. 9.00 i kyrkan. Kristen djupmeditation hålls onsdagar kl. 17.30, prick!

Likaså firar vi nu åter Taizéinspirerad MÄSSA på torsdagar klockan 18.00, också detta i kyrkan.

Vi tar även ett nytt och fördjupat grepp om Bibeln i höst med bibelsamtal och bibelkurs, se nedan.

 
Kommuniteten
 
En annan nyhet inför hösten är att vår lilla kommunitet växer och snart inte kan kallas för ”lilla kommuniteten” längre. Från och med september hyr Mario och Laura tillsammans med sina barn Miriam och Jacobo in sig i lilla huset och ingår i kommunitetslivet.

Många av er känner redan denna fina familj, men passa på att prata lite mer med dem och omslut dem med era förböner.

Kommunitetstanken är under stor utveckling och har ni ett intresse kring detta så tala gärna med David david.ivarsson@svenskakyrkan.se som är kommunitetens kaplan. Mer info om kommunitetsliv kommer i något av höstens utskick.
 
FOTO SHUTTERSTOCK  Här trycks det för fullt!
Vi trycker på några saker lite extra
 
Våra ”vanliga” verksamheter är nu igång så som barn och vuxenkörer, babycafé, rytmikgrupper ungdomsgrupper och diverse vuxengrupper.
Håll koll på hemsida och sociala medier för att få full koll!
Dock vill vi trycka på några saker lite extra:
  • Årets konfirmandgrupp startar i början av oktober. Det finns fortfarande plats kvar i S:t Matteus spännande konfagrupp så sprid gärna infon vidare eller anmäl dig själv om du är i rätt ålder!
     
  • Den planerade församlingsdagen som skulle varit nu i september ställs in på grund av corona. Vi kan helt enkelt inte genomföra en församlingsdag utifrån rådande coronaregler.
     
  • Söndagsskola för vuxna fortsätter i höst, men med nya tider anpassade efter de dubbla gudstjänsterna. Söndagsskola för vuxna sker sista söndagen i varje månad kl. 15.00.
     
  • Som vi skrivit ovan kommer vi att fördjupa oss i Bibeln än mer i höst. Så ta chansen att anmäl dig till vår alldeles nya och superfräscha bibelstudiekurs! Under 8 torsdagskvällar med början 1 oktober lär vi känna Bibeln mer och lär känna dess budskap. I höst läser vi och utforskar Lukas evangelium tillsammans. Tiden är kl. 18.45-20.15. För anmälan lägg ett mail till matteus.malmo@svenskakyrkan.se. Har du frågor kontakta Lasse lars.tornqvist@svenskakyrkan.se eller David david.ivarsson@svenskakyrkan.se.
     
  • Vill man komma på lite enklare bibelsamtal så pröva våra nya bibelsamtal på tisdagar mellan 10.30-12.00. Då möts vi i biblioteket och samtalar om kyrkoårets texter och teman. Ingen föranmälan krävs. Har du frågor kontakta David david.ivarsson@svenskakyrkan.se, Lasse lars.tornqvist@svenskakyrkan.se eller Marie marie.berneli@svenskakyrkan.se. Höstens första träff är 15 september.
     
  • Sankt Matteus gospelkör (SMG) har nu startat upp för terminen. Är du intresserad så hör av dig till Anders anders.frostin@svenskakyrkan.se Just nu söker vi särskilt tenorer!
Vi ser SÅ framemot att få dela hösten med er. Tänk vilket fantastiskt uppdrag vi fått, att tillsammans få bygga Guds rike. Och för det behövs både du och jag, och alla andra.

Gustav Burman, arbetsledare och präst 
gustav.burman@svenskakyrkan.se