Nyhetsbrev augusti 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Augusti 2020
 
Nyhetsbrev augusti 2020
Hoppfull sensommar 
Vi på Spiltan Fonder hoppas att ni haft en skön och avkopplande sommar.
Juli och augusti bjöd på gott humör på finansmarknaderna och positiva tongångar dominerar nyhetsflödet när vi börjar gå mot höst. Mycket tyder på att de betydande stimulanserna från centralbanker och regeringar har fått effekt men osäkerhet kring virusspridningen är fortsatt en faktor. 

Spiltan Småbolagsfond
Vi har genomfört ett namnbyte på före detta Spiltan Aktiefond Sverige för att bättre spegla fondens inriktning. Fonden innehåller små och medelstora bolag och jämförs med andra fonder i kategorin svenska småbolagsfonder. Nytt namn är Spiltan Småbolagsfond.

Småbolagsfonden ligger i toppskiktet bland svenska småbolagsfonder i år och sparare i fonden kan glädja sig över en stark utveckling. Svenska småbolag har historiskt genererat högre avkastning än svenska storbolag och en småbolagsfond är ett bra komplement till sparande i traditionella Sverigefonder som ofta innehåller större bolag. För att ett bolag ska kvalificera sig som småbolag får inte börsvärdet vid investeringstillfället överstiga en procent av börsens totala värde.

Ökad räckvidd för flera fonder
Vi märker en ökad efterfrågan på våra fonder. Flera banker och försäkringsbolag vars fondutvärderare väljer fonder som uppfyller deras kvalitetskrav har valt att plocka in oss i deras fondutbud.  

Nyligen valde Swedbank och Sparbankerna att ta in Spiltan Aktiefond Stabil i sitt guidade utbud Fondguiden. Till Fondguidens utbud kvalificerar sig fonder med "stark förvaltning och goda utvecklingsmöjligheter" jämfört med andra fonder i samma kategori.

SEB har valt att ta in Spiltan Aktiefond Stabil, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag i sitt fondutbud. 

Våra fonder finns tillgänliga hos flera återförsäljare och partners

Månadssparande - en smart sparform
Vi på Spiltan Fonder tycker att månadssparandet är det smartaste sättet att spara långsiktigt. Förutom att sparandet faktiskt blir av är det en bra strategi att sprida köp över tid och köpa andelar i olika marknadslägen. Ränta-på-ränta-effekten hjälper till att på lång sikt få dina sparpengar att växa.   
 
Välj fonder utifrån din egen sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Vi ger inte individuell rådgivning men bjuder gärna på generella spartips. Om du inte själv har tid eller intresse av att välja fonder erbjuder vi ett enkelt alternativ i vår fond Spiltan Enkel, ett färdigt paket med fonder för ditt långsiktiga sparande. 

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ta kontakt med oss på 08-545 813 40 eller fonder@spiltanfonder.se.
 
Med vänliga häsningar
Spiltan Fonder
 
Övrigt under perioden
 
 
Spiltan Enkel fyllde 1 år den 24 juni. Fonden startades för att erbjuda en färdig lösning för långsiktigt sparande.
Spiltan Enkel fyller 1 år

Placera lyfter Aktiefond Stabil, Aktiefond Investmentbolag och våra räntefonder i en artikel om att komma igång med sitt fondsparande.
Tre fondportföljer att ta rygg på
Spiltan Enkel - Lösningen för ditt långsiktiga sparande
Spiltan Enkel är en fond-i-fond som investarar i våra övriga fonder. Helt enkelt en färdig fondlösning för dig som inte vill eller har tid att välja fonder själv. 
Du får i Spiltan Enkel både räntefonder och aktiefonder med aktier i Sverige och globalt. Du får också både aktivt och passivt förvaltade fonder och avgiften speglar vad du betalat om du valt motsvarnade fonder och fördelning själv, 0,77 procent. Den 24 juni fyllde fonden 1 år.
 
Höstens träffar
 
 
Träffa oss på vår Sverigeturné

I höst har vi planerat att besöka nedanstående orter tillsammans med Aktiespararna och Privata Affärer. Fler orter kan tillkomma så håll gärna utkik i vårt kalendarium på vår hemsida.  

 
DatumOrtArrangör
6 oktoberGöteborgAktiespararna Stora Fondkvällen
7 oktoberSkövdeAktiespararna Stora Fondkvällen
19 oktoberMalmöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
20 oktoberUppsalaAktiespararna Stora Fondkvällen
21 oktoberGävleAktiespararna Stora Fondkvällen
26 oktoberUmeåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
2 novemberStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
9 novemberGöteborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
12 novemberLuleåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
16 novemberHelsingborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
17 novemberTanumAktiespararna
23 novemberVäxjöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
7 decemberVästeråsPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna tipsa oss på fonder@spiltanfonder.se.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.