Höstens mobila insamling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tomas Ulväng, vd
Tierps Energi & Miljö
Hälsningar från vd
 
Hej! Tomas Ulväng här, vd för Tierps Energi & Miljö.

Tiden går och sommaren börjar löpa mot sitt slut. Efter en annorlunda vår där vi alla har fått anpassa oss efter den nya verkligheten med covid-19 hoppas jag att ni har lyckats få lite lugn, sol och bad under dessa härliga månader som varit under sommaren.

Jag hade hoppats kunna meddela slutet på våra rutiner kring pandemin vid det här laget, men som det ser ut i dagsläget så måste dessa tyvärr fortsätta ett tag till. Genom antalsbegränsningar på våra återvinningscentraler samt en kundtjänst som har stängt för fysiska besök så minskar vi riskerna att få in smittan till våra samhällsviktiga funktioner och det har fortsatt högsta prioritet.

Jag vill återigen ge ett stort tack för er förståelse och respekt för det i dessa tider.

Pandemi eller inte, vi tar nu nya tag mot hösten. Vi har många förbättringar och effektiviserande arbetssätt som vi ämnar att fortsätta med och därtill kommer allt som vi ska sköta sedan tidigare. Missa till exempel inte vår mobila insamling som drar igång om ett par veckor. Vi har nog alla lite batterier som skräpar i en låda och kartonger som bara tar plats i förrådet. Passa på att bli av med det när vi kommer till ditt område!

Med vänlig hälsning
Tomas Ulväng
 
Mobil insamling i september
 
Är det dags att röja ur skåp, förråd eller byta ut soffan efter sommaren? Kanske har du även överblivet aceton, batterier, kemikalier eller färg hemma hos dig? Ibland kan det vara svårt att ta sig till närmaste återvinningscentral, trots att man behöver. För att användbara saker inte ska bli avfall och för att farligt avfall inte ska förorena vår natur så finns vi två gånger per år på plats runt om i kommunen för att ta emot såväl återbruk som farligt avfall.

I september genomför vi vår nästa omgång, såväl återbruk som farligt avfall tas då emot vid samma tillfälle. Insamlingen sker under vecka 39, tisdag-torsdag 22-24/9.

Körschema hösten 2020
Tisdag 22/9:
  • Karlholm: Nöttövägen 1 (återvinningsstationen), 15.00-16.00
  • Edvalla: Edvallavägen 19 (återvinningsstationen), 16.45-17.45
  • Vavd: IK Vavds klubbhus, 18.30-19.30
  • Lövstabruk: Magasingatan (värdshuset), 20.15-21.15
Onsdag 23/9:
  • Strömsberg: Industriminnesvägen (brukshusets parkering), 15.00-16.00
  • Månkarbo: Månkarbovägen (återvinningsstationen), 16.45-17.45
  • Kyrkbyn: Mungavägen (återvinningsstationen), 18.30-19.30
  • Mehedeby: Riksvägen (återvinningsstationen), 20.15-21.15
Torsdag 24/9:
  • Tierp: Stora salutorget (centralgatan/järnvägsesplanaden), 15.00-16.00
  • Husby: Qstar-macken, 16.45-17.45
  • Örbyhus: Bruksvägen (återvinningsstationen), 18.30-19.30
  • Tobo: Limexvägen/Skolvägen (återvinningsstationen), 20.15-21.15
Läs mer om vår mobila insamling, återbruk och farligt avfall
 
Säsongsboende: sommarhämtning av avfall
 
Sommaren är på väg ut och hösten kommer närmare och närmare. Vårt sommarabonnemang för hämtning av hushållsavfall fortsätter dock ett tag till.

Du som har ett sommarabonnemang har hämtning mellan maj-september och sista hämtning detta år sker vecka 40, med sista dag fredagen den 2 oktober.
 
Årlig vattenavläsning
 
Det börjar bli dags för den årliga vattenavläsningen. Under hösten kommer vi att skicka ut avläsningstalonger till samtliga kunder. Om du har möjlighet så får du väldigt gärna lämna in din avläsning direkt på Mina sidor.

Tyvärr så är ett återkommande problem att en andel av de årliga avläsningarna inte lämnas in. Detta skapar problem för såväl oss som för kunden när den beräknade förbrukningen inte stämmer. Vid en flytt eller överlåtelse av annan anledning så kan det då uppstå stora skulder när differensen upptäcks och det vill vi undvika.

På grund av detta så kommer vi framöver att bli mer konsekventa med uppföljningen av årsavläsningarna. Om ingen årlig vattenavläsning har gjorts av kunden trots upprepade påminnelser så kommer vi att utföra en sådan avläsning själva, mot en kostnad som då tyvärr hamnar på kundens nästa faktura.
 
Älvstädningen 2020
 
I helgen var det dags för älvstädning i Tierps kommun. Det är föreningen Städa Sverige som står bakom denna aktivitet. Intresserade lokala idrottsföreningar får uppdraget att genomföra själva städningen och kan kombinera en god insats med ett välbehövligt ekonomiskt tillskott för sitt arbete.

Vi på Temab är stolta över att stötta denna fina insats och bidrar med att hämta upp allt insamlat material utan någon kostnad.

Läs mer om Älvstädningen på Städa Sverige
 
Vattentornet i Karlholm: etapp 2
 
Arbetet med vattentornet i Karlholm är uppdelat i tre etapper under perioden 2019-2021. Etapp 1 avslutades i oktober 2019 med byte av takstolar och tak och nu ska etapp 2 av det planerade arbetet påbörjas.

Etapp 2 består av invändig infodring av reservoaren. Arbetet påbörjades under måndagen den 31 augusti och väntas pågå september ut.

Eventuella driftstörningar som uppstår på grund av arbetet kommer som vanligt att meddelas via sms, röstsamtal och e-post. Se gärna över dina uppgifter på temab.servicevarning.se.
 
Kommande etapp
  • Etapp 3, planerat 2021: Utvändigt arbete med fasaden
 
Sms eller e-post vid driftstörning
 
Du har väl inte missat att du kan få sms eller e-post om en driftstörning drabbar din eller en närståendes fastighet?
 
Du bestämmer själv vilket nummer som tjänsten ska kontakta samt kan lägga till fler fastigheter till din profil. Kanske vill du ha information om något händer vid sommarstugan, en äldre närståendes fastighet eller på kontoret?

Kontrollera att dina uppgifter finns och stämmer
Vi ber samtliga kunder att säkerställa att man har korrekt telefonnummer eller e-postadress kopplat till sin fastighet i systemet. Oregistrerade kontantkort, jobbmobiler eller hemligt nummer är till exempel aldrig med i registret om det inte kopplas manuellt. Även andra anledningar kan orsaka att telefonnummer ibland saknas.

Registret är inte publikt. Det används endast i varningstjänsten och aldrig i kommersiellt syfte.
 
Gå till temab.servicevarning.se för att se över dina uppgifter.