Läs om FUB Stockholms nya kansli och höstens aktiviteter
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsbrev augusti 2020
 
I det här utskicket:
 • FUB Stockholms nya kansli
 • Fritidsaktiviteter i höst
 • Äventyrsbad 10 oktober
 • Cykelläger med JagKanCykla
 • Öppet hus i våra nya kanslilokaler
 • Månadsmingel i höst med start 5 september
 • Julkryssning 27-28 november
 • Datum att ha koll på
 
FUB Stockholms nya kansli
 
Stefan Fagerström (verksamhetschef) och Josefin Sjölander (kanslist) på FUB Stockholms nya kansli.
Nu har vi flyttat till vårt nya kansli på Brännkyrkagatan 91 vid Zinkensdamm på Södermalm.

Vi ser fram emot att erbjuda aktiviteter och studiecirklar i våra nya lokaler. Det finns flera rum med tillhörande kök där vi kan umgås. Det kommer även bli spännande att lära känna och samverka med föreningen Attention och Autism- och Aspergerföreningen, som vi delar lokaler med. Vi tre föreningar har mycket gemensamt, både när det gäller intressepolitik och aktiviteter.

Vi har nu även ett mobilnummer som du kan ringa samt skicka sms till. Vi rekommenderar att du skickar ett sms snarare än att lämna ett röstmeddelande. Vi kan då återkomma snabbare eftersom vi inte har möjlighet att lyssna av röstmeddelanden dagligen. Dessutom minskar risken för att vi inte uppfattar meddelandet eller vilket telefonnummer vi ska ringa upp.

Kanslinummer: 08 600 16 74
Mobilnummer: 0737 10 77 79

Telefontiderna för båda numren är normalt vardagar 9–16 (fredagar 9–12) men vi har inte alltid möjlighet att svara om vi har möten eller är upptagna med annat. Eftersom du nu kan kontakta oss även via sms blir vi mer tillgängliga och du får snabbare återkoppling i ditt ärende.
 
Fritidsaktiviteter i höst
 
Nu till hösten startar vi upp våra fritidsaktiviteter igen och det känns förstås väldigt kul. Våra ledare är peppade och sugna på att få träffa alla deltagare igen. Med hänsyn till att Covid 19 fortfarande råder är det av vikt att alla följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för inomhusaktiviteter.

Vi kommer att tillhandahålla handsprit i alla aktiviteter samt i möjligaste mån se till att närkontakt undviks. I bowlingen kommer vi även att ha plasthandskar tillgängliga.

FUB Stockholms fritidsaktiviteter

Tyvärr kan vi inte starta upp FUB-danserna förrän Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer kring folksamlingar och att hålla avstånd.
 
Äventyrsbad 10 oktober
 
Lördagen den 10 oktober klockan 18.00-21.00 har FUB Stockholm och RBU Stockholm gemensamt hyrt Vilundabadet i Upplands Väsby.

Vi har då hela anläggningen för oss själva med två mindre vattenrutschbanor, strömvirvlar, bubbelpool, bastu, två mindre bassänger med extra varmt vatten med ramp ned i bassängen mm.

Egenavgiften är 50 kronor per familj.

Läs inbjudan och information om hur du anmäler dig här!
 
Cykelläger med JagKanCykla
 
Med himlen som tak har vi haft en sommar med strålande cykelväder inom vårt Arvsfonds-projekt JagKanCykla och erbjudit cykelläger både i Stockholm och Göteborg. Nästa läger planeras till höstlovet i Stockholm.

Under sommaren har vi haft cyklister som cyklat på våra specialbyggda valscyklar, vanliga tvåhjulingar och tandem. Under drygt fyra olika läger har vi erbjudit 70 cyklister möjlighet att testa och träna cykling på Gubbängens och Ruddalens IP. Inom JagKanCykla har varje cyklist två ledare som peppar och springer med cyklisterna.

JagKanCykla lockar till cykling och ger möjlighet att få uppleva känslan av fart. Många av deltagarna har aldrig tidigare cyklat. På våra läger har de för första gången upplevt frihetskänslan och känt vinden när man susar fram på cykel. Ledarna jobbar mycket med positiv förstärkning och med rörelseglädje med musik, dans och lek.

Vi kommer att fortsätta erbjuda aktivitet och rörelseglädje Covid-19 pandemin till trots. JagKanCykla följer myndigheternas rekommendationer och jobbar med social distansering. Vi har sex-sju cyklister i varje grupp och cyklar i 90 minuter.

Vi kommer gärna till er skola och ordnar med en Prova På Dag för klassen. Hör av er så pratar vi om när och var.

Vill du vara med eller vet någon som vill så håll utkik på vår FB-sida @jagkancykla. Nästa läger planeras i Liljeholmshallen till höstlovet, den 26–30 oktober. Är du intresserad håll utkik på vår Facebook-sida där inbjudan med tider och anmälan kommer att publiceras.
 
Öppet hus i våra nya kanslilokaler 
 
Ingången till FUB Stockholms nya kansli från gården på Brännkyrkagatan 91.
FUB Stockholm har under sommaren flyttat in i sitt nya kansli på Brännkyrkagatan 91 vid Zinkensdamm. Därmed blev vi även sambos med Föreningen Attention i Stockholms Län samt Autism & Aspergerföreningen i Stockholms Län, vilket vi förstås tycker är både spännande och jättekul!

Vi har nu alla föreningar kommit på plats i våra nya lokaler och vill därför gärna bjuda in våra medlemmar till en ”inflyttningsfest” den 15 september. Allt sker enligt gällande rekommendationer och förhållningssätt på grund av Corona och vi kommer att ha handsprit till alla samt munskydd till de som vill.

Klockan 10.00-16.00 har vi öppet hus och välkomnar alla för lite mingel på behörigt avstånd. Vi försöker i möjligaste mån hålla oss utomhus på vår ganska stora gård, men vill så klart att ni även får se våra lokaler. Vi bjuder på småplock och dryck och ni får möjlighet att träffa oss som arbetar på respektive förening.

Vi ser fram emot att träffa er och visa våra lokaler och få en liten pratstund.

Meddela gärna hur många som kommer och ungefär vilken tid till info@fubstockholm.se senast 14 september.
 
Månadsmingel i höst med start 5 september
 
Julkryssning 27-28 november
 
FUB Inre Ringen har månadsmingel en kväll i slutet av varje månad. Vi gör då litet som vi vill och vad vi har lust med - kollar på film, snackar, sjunger karaoke, spelar spel. Har trevligt tillsammans helt enkelt.

Höstens första månadsmingel är lördag den 5 september klockan 18.00-22.00. Vi kommer att vara i våra nya lokaler på Brännkyrkagatan 91, nära Zinkensdamm.

Läs hela inbjudan här!LäLs hela inbjudan här!
Följ med på FUB Stockholms Julkryssning ombord på Silja Galaxy. Kryssningen sker fredag 27 november till lördag 28 november och alla medlemmar i FUB och dess närstående är välkomna.

Läs inbjudan och information om hur du bokar här!
 
 
Datum att ha koll på
 
 • Äventyrsbad med RBU 10 okt
 • Cykelläger 26-30 okt
 • Vi Hörs! Ett digitalt ungdomsforum via FUB-projektet Volymen på Max 7-8 nov
 • Öppet Hus särskolan 10 nov
 • Temadag Skola med riks-FUB 14 nov
 • Julkryssning 27-28 nov