Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
Juli 2020
 

Hej alla medlemmar,
Vilken underlig vår vi alla har ställts in för. Corona-pandemin har påverkat oss alla, på ett eller annat sätt. Vi hoppas att vardagen kan återgå till det mer normala inom kort. Nu spanar vi framåt mot en fullspäckad höst, som vi inleder med FUB:s Aktivistvecka! Vecka 40 är det tänkt att våra lokalföreningar ska lägga in en extra växel för att synliggöra deras lokala verksamhet, FUB och att locka nya medlemmar. I det här nyhetsbrevet presenterar vi vårt Aktivistkit, som är framtaget i syfte att fungera som ett stöd för lokalföreningar och länsförbund som vill engagera sig under Aktivistveckan. Som medlem kan du också hjälpa till. Behöver din lokalförening hjälp vid aktiviteter? Eller har du en bra idé på vad ni kan hitta på lokalt? Prata med din lokalförening, och fråga vad just dom ska hitta på under vecka 40.

Vi påminner också om årets aktivister - nu har du möjlighet att nominera någon som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet!

Till dess önskar vi er alla en jättefin sommar. 
Riksförbundet FUB


Har du missat ett tidigare utskick? På FUB:s webbsida finns alla tidigare utskick av Medlemsnytt.
Länk till tidigare utskick. 
 
 
Aktivistveckan 2020!
I september är det återigen dags för FUB:s Aktivistvecka! Under den veckan vill vi aktivera och engagera våra lokalföreningar och medlemmar runt om i landet för att tillsammans uppmärksamma FUB och vårt viktiga arbete! I år kommer temat att vara: Unga personer med intellektuell funktionsnedsättning!

Tanken är att FUB:s lokalföreningar under vecka 40 ska anordna aktiviteter som särskilt riktar sig till unga personer med intellektuell funktionsnedsättning. Har du tips på aktiviteter som skulle fungera bra där du bor? Prata gärna med din lokalförening. Har du frågor kan du också vända dig till Rebecka, rebecka.hartshorne@fub.se.

Vi uppmanar alla i FUB att ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Aktiviteter som anordnas under Aktivistveckan bör ha detta i åtanke. Mycket går att göra utomhus, och digitalt.

Nu lanserar vi även vårt stora material inför Aktivistveckan - nämligen årets Aktivistkit! I det materialet hittar du massvis med information och tips. Vi presenterar sex stycken intressepolitiska ämnen, förklarar kopplingen till FUB:s verksamhetsinriktning och ger tips på frågor ni kan ställa till en politiker. Materialet vänder sig till lokalföreningar och länsförbund, men även du som medlem kan hitta goda tips i materialet. Prata gärna med din lokalförening om hur du kan vara involverad under aktiviteterna som äger rum under Aktivistveckan! 
 
Känner du någon som engagerat sig mycket för personer med intellektuell funktionsnedsättning? Under Aktivistveckan vill vi rikta extra uppmärksamhet mot två personer som utses till årets Aktivister. Det är personer som har engagerat sig för FUB/Inre Ringen och för FUB:s målgrupp. Nu har vi öppnat nomineringsperioden, och fram till den 31 augusti kan du nominera två personer. 

Vem tycker du ska vinna? Nominera via länkarna nedan.
 
Hög tid att betala sin medlemsavgift! 

Vi fortsätter att påminna alla FUB:s medlemmar att betala sin medlemsavgift. Vi hoppas att alla vill fortsätta sitt medlemskap i FUB - alla behövs. Varje medlemskap är ett kvitto på att det finns stöd för FUB:s arbete i samhället. Desto fler vi är, desto starkare röst får vi i samhället. Tillsammans kan vi fortsätta vårt arbete för att förbättra situationen för personer med utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning. Du behövs. FUB behövs. 

Har du frågor kring din betalning eller har du upplevs problem med att betala? Vänligen skicka ett mejl till fub@fub.se.
 
Enkät om coronatider för personer med IF
Inre Ringen Sverige har skickat ut en enkät om hur livet är i coronatider, för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
Nästan alla människor i hela Sverige har påverkats av corona på något sätt. Inre Ringen Sverige fråga om hur livet och vardagen har förändrats. De gör det med hjälp av en frågelista som FUB Uppsala har tagit fram.

Klicka här för att komma till enkäten.
 
Nu finns rapporten ”Fångad i fattigdom?” på lättläst
Varje år uppdaterar Riksförbundet rapporten ”Fångad i fattigdom?”. Det är en rapport som beskriver den ekonomiska situationen för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Nu finns rapporten på lättläst svenska.

Ni hittar den här.
 
Glad sommar! 
I augusti tar Medlemsnytt semester. Vi önskar er en jättefin fortsatt sommar, så hörs vi igen i september.

Telefontider i sommar:
Måndag - fredag: 09.15 - 12.00.
Växeln är stängd på helger och röda dagar.

Telefonnummer: 08-508 866 00. 
 
Har du frågor eller synpunkter om nyhetsbrevet?
Rebecka Hartshorne, föreningsutvecklare och kommunikatör.

Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.