Nu finns kvartalsrapport 2, 2020 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Juli 2020
 
Kvartalsrapport 2, 2020
Återhämtning!
Årets andra kvartal bjöd på en rejäl återhämtning efter käftsmällen i slutet av första kvartalet. Omfattande penning- och finanspolitiska insatser har gett och ger effekt och även om omvärlden fortsätter att vara osedvanligt osäker har finansmarknaderna visat på fortsatt styrka. I skrivande stund har optimisterna tolkningsföreträde. Samtidigt som vi kan glädjas över detta är det viktigt att ta med sig att stora utmaningar kvarstår innan såväl samhälle som näringsliv återigen finner ett normaltillstånd. Det gör att vi måste räkna med att det även framöver kommer att svänga på de finansiella marknaderna. På Spiltan Fonder tar vi självklart intryck av vår omvärld men vi har sedan start 2002 valt att och kommer fortsatt att fokusera på det vi kan påverka själva – det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi.

Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka - att välja fonder utifrån din egen sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du har gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut du har tagit. Det kallar vi på Spiltan Fonder att ha ekonomiskt självförtroende.

Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande. Ett bra tips är att åtminstone halvårsvis se över ditt sparande för att se till att risknivån är rätt. Kom även ihåg att vi med vårt digitala direktkundserbjudande även erbjuder sparformen ISK. Ett enkelt alternativ som sköter sig själv är vår fond Spiltan Enkel, ett färdigt paket med fonder för ditt långsiktiga sparande. Sunt förnuft och ekonomiskt självförtroende räcker långt. Enkelt är effektivt.

I denna halvårsrapport och på vår hemsida kan du ta del av fondernas utveckling under andra kvartalet 2020, du kan även läsa mer om vår investeringsfilosofi och hur vi ser på ansvarsfulla investeringar. Passa även på att ta del av tips på hur man bäst kan navigera och tänka som sparare i en stökig omvärld från Pär Andersson, ansvarig aktieförvaltare, och Lars Lönnquist, ansvarig ränteförvaltare, som tillsammans har mer än 50 års erfarenheter av aktie- och ränteförvaltning.
 
Framgångsrik och prisbelönad fondförvaltning i snart 18 år
Välkomna alla nya andelsägare och ett stort tack till er alla som redan sparar med oss. Ingen kan garantera något för framtiden, däremot kan vi garantera att vi gör allt för att samtliga av våra fonder skall ge en långsiktigt god avkastning. Vi vill tacka för förtroendet att vi får förvalta ditt kapital. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på 08-545 813 40 eller fonder@spiltanfonder.se.
 
Avslutningsvis ser vi som alla andra fram emot att samhälle, näringsliv och vi som enskilda individer så snart det bara är möjligt kan få återgå till ett mer stabilt och normalt tillstånd.
 
Med vänliga hälsningar och en önskan om en vilsam sommar,
Spiltan Fonder
 
Kvartalsrapport 2, 2020
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 2, 2020. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Stabil:
En defensiv Sverigefond

Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad småbolagsfond

Spiltan Aktiefond Småland:
Sparande med Gnosjöanda

Passivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Smartare än index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond
Aktivt förvaltade räntefonder:

Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond

Fond-i-fond:

Spiltan Enkel:
Lösningen för ditt långsiktiga sparande
 
Träffa oss på vår Sverigeturné

I höst har vi planerat att besöka nedanstående orter tillsammans med Aktiespararna och Privata Affärer. Fler orter kan tillkomma så håll gärna utkik i vårt kalendarium på vår hemsida.

 
DatumOrtArrangör
24 augustiUmeåAktiespararna Stora Fondkvällen
25 augustiSundsvallAktiespararna Stora Fondkvällen
21 septemberStockholmPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
29 septemberLuleåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
6 oktoberGöteborgAktiespararna Stora Fondkvällen
7 oktoberSkövdeAktiespararna Stora Fondkvällen
12 oktoberUmeåPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
19 oktoberMalmöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
20 oktoberKalmarAktiespararna
9 novemberGöteborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
16 novemberHelsingborgPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
17 novemberTanumAktiespararna
23 novemberVäxjöPrivata Affärer Stora Placeringskvällen
7 decemberVästeråsPrivata Affärer Stora Placeringskvällen

Har du förslag på orter du tycker vi ska besöka får du gärna tipsa oss på fonder@spiltanfonder.se.
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.