Nyhetsbrev Gymnastikförbundet Öst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Sommarhälsning från GF Öst

Här kommer en sommarhälsning och lite nyheter från regionens ledning.
 
Vi kommer från en vår som har utmanat oss på flera sätt och tvingat oss till en del tuffa beslut, både verksamhets- och personalmässigt. Vi blickar mot en sommar och semestrar med värme, sol och bad. Vi hoppas på en höst med nya förutsättningar för att fortsatt kunna driva Svensk Gymnastiks förutsättningar framåt.
 
 
Mötesplats i höst:
Prestationsinriktade föreningsmiljöer den 22 september


Reservera datumet 22 september, klockan 18:00-20:30, då regionen erbjuder er föreningar en mötesplats och information kring förbundets nya stödmaterial "Prestationsinriktade föreningsmiljöer". Mötesplatsen anordnas digitalt och mer information kommer att skickas ut under sommaren.

Gymnastikförbundets anvisningar för prestationsinriktad föreningsmiljö är ett webbaserat verktyg för föreningsstyrelsen att kartlägga och fatta beslut kring utveckling av den egna föreningen. Anvisningarna innehåller både en allmän rekommendation för alla föreningar och en specifik anvisning för prestationsinriktade föreningsmiljöer.
 
Genomförda mötesplatser i region Öst

Under våren har GF Öst erbjudit flertalet mötesplatser digitalt - för anställda, för föreningsstyrelser, för sakkunniga inom förening med flera.

Ämnen som har behandlats under våra mötesplatser spänner allt ifrån "Barnkonventionen och dess innebörd för oss som förening", "Träna barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar" till "Krishantering - vad behöver vi tänka på?" och rena forum för erfarenhetsutbyte likt "Anställd i förening" eller "Föreningsforum för föreningsstyrelser".

Vi känner och hoppas att detta har varit bra tillfällen under pandemin att tillgodogöra sig information och utbyta erfarenheter på olika sätt i verksamheten. Det digitala formatet upplever vi vara ett bra alternativ, som vi kommer fortsätta med även framöver, varvat med fysiska träffar när restiriktionerna lättat.

Missade du någon av våra mötesplatser? Ingen fara, vissa utav dem finns inspelade och kan ses i efterhand.

Till översikten och materialen från våra mötesplatser
 
Årets ledare i GF Öst - Tilda Billling

Årets Ledare 2019 heter Tilda Billing och är ledare i Saltsjöbadens IF och GT Vikingarna.

Av flertalet fina och värdiga nomineringar till utmärkelsen har Gymnasitkförbundet Östs styrelse utsett Tilda Billing till Årets Ledare 2019 i regionen!

Läs mer om Tilda här
 
Friståendekonvent 12 september

Den 12 september bjuder Gymnastikförbundet Öst och SISTEP in till två inspirationskurser i truppgymnastikens fristående. Kurserna vänder sig till dig som är ledare för gymnaster på nivå nio till tre. 

Klicka här för anmälan och mer info
 
Utbildningsinformation 2020

Under augusti månad fortsätter Gymnastikförbundet att genomföra digitala kurser på grund av COVID-19.
De kurser som genomförs digitalt är: Gymnastikens Baskurs - Träning och Tävling, Teori Steg 1-3, Truppgymnastik Basic, Trampett Steg 1 samt Tumbling Steg 1.

Obeservera att det går lika bra att anmäla sig till kurstillfällen i andra regioner då de genomförs på distans. 

Övriga kurser är inställda tills vidare.
Nya besked kring kurserna i september kommer i början av augusti. 

Klicka här för alla kommande kurstillfällen!
 
Regionens första digitala årsmöte genomfört

Den 15 april blev en historisk dag då vi genomförde vårt första digitala årsmöte, med anledning av pandemin i vårt samhälle och Covid-19 framfart i Stockholmområdet.

Läs mer om det extra årsmötet här
 
Jessica Pettersson - ny ledamot i GF Öst

Jessica är ett av två nytillskott i vår styrelse. Hon är ett välkänt ansikte i regionen och har stor erfarenhet från sina år som aktiv gymnast, tränare, domare, grundare utav föreningen Vasa Gymnastik, samt ingått i kommittéerna TTK Öst och Barnkommitten.

Klicka här för att läsa hela presentationen av Jessica!
Madelen Englund - ny ledamot i GF Öst

Styrelsens andra nytillskott från senaste årsmötet ser ni här! Madelen hittade gymnastiken som vuxen när dottern började med barngymnastik. Sedan dess ligger sporten varmt om hjärtat! Madelen kommer från föreningen GF Wermdö och har varit/är aktiv som både domare, ledare och kanslist. 

Klicka här för att läsa hela presentationen av Madelen!
 
Förbundsmötet 2020

Med anledning av Coronapandemin har förbundsstyrelsen fattat beslut om att förbundsmötet 2020 kommer att genomföras i digital form.
 
Mötet kommer genomföras under en dag, lördagen den 26 september och hålltiderna är klockan 09.00 – 18.00. Mer information med exakta tider, dagordning, anmälningar och hur mötet kommer att gå till, kommer när alla detaljer är satta.

Mer information om förbundsmötet 2020 hittar du här