Till dig som är medlem i FUB 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsnytt!
 
Juni 2020
 

I detta utskick:
  • Dags att betala medlemsavgiften! 
  • Får du inte tidningen Unik i brevlådan? 
  • Nominera någon till priset för årets Aktivist!
  • Aktivistveckan 2020
  • Handiplats - en ny app som hjälper dig hitta handikapparkeringar
  • Wear 4 weather - ett hjälpmedel som matchar din garderob mot vädret
  • Nya telefontider

Har du missat ett tidigare utskick? På FUB:s webbsida finns alla tidigare utskick av Medlemsnytt.
Länk till tidigare utskick. 
 
Dags att betala medlemsavgiften! 

Nu har aviseringen för ert medlemskap i FUB för 2020 skickats ut och bör ha landat i era brevlådor. Vi hoppas att alla vill fortsätta sitt medlemskap i FUB - alla behövs. Idag har FUB närmare 26 000 medlemmar. Varje medlemskap är ett kvitto på att det finns stöd för FUB:s arbete i samhället. Desto fler vi är, desto starkare röst får vi i samhället. Tillsammans kan vi arbeta för att förbättra situationen för personer med utvecklingsstörning/intellektuell funktionsnedsättning. FUB behövs. Du behövs. Stort tack för ert engagemang!

Riksförbundet FUB
 
Får du inte tidningen Unik i brevlådan? 
Vissa hör av sig till Riksförbundet och berättar att de inte får Unik i brevlådan. Får inte du heller Unik, eller känner du någon som ska få tidningen men inte får den? Hör gärna av dig till Riksförbundet, helst via mejl, och berätta det för oss så ska vi göra allt vi kan för att fixa detta. Varför just du inte får Unik kan bero på en del saker, och tillsammans ska vi försöka åtgärda detta problem.

Frågor? Kontakta Anne, anne.malm@fub.se.
 
Nu är det dags att nominera personer som du tycker har arbetat extra mycket för personer med intellektuell funktionsnedsättning! Inför FUB:s aktivistvecka (v. 40) ska vi utse två personer som blir årets FUB-aktivist och årets Inre Ringen-aktivist. Det är personer som har engagerat sig för FUB och för FUB:s målgrupp. Nu har vi öppnat nomineringsperioden, som stänger den 31 augusti.

Vet du någon/några som förtjänar att vinna? Nominera via länkarna nedan.
 
Aktivistveckan 2020!
I september är det återigen dags för FUB:s Aktivistvecka! Under den veckan vill vi aktivera och engagera våra lokalföreningar och medlemmar runt om i landet för att tillsammans uppmärksamma FUB och vårt viktiga arbete! I år kommer temat att vara: Unga personer med intellektuell funktionsnedsättning!

Tanken är att FUB:s lokalföreningar under vecka 40 ska anordna aktiviteter som särskilt riktar sig till unga personer med intellektuell funktionsnedsättning. Har du tips på aktiviteter som skulle fungera bra där du bor? Prata gärna med din lokalförening. Har du frågor kan du också vända dig till Rebecka, rebecka.hartshorne@fub.se. Mer information om Aktivistveckan kommer. 
 
Handiplats - en app som hjälper dig att hitta handikapparkering
Appen Handiplats hjälper dig att hitta handikapparkeringar i hela Sverige. Appen kom till efter en idé av Kristoffer Jälén, pappa till en son i rullstol. Handiplats går att ladda ner där appar finns. 

Läs mer här.
 
Wear 4 weather - ett hjälpmedel som matchar din garderob mot vädret
Wear 4 weather är ett webbaserat hjälpverktyg, där syftet med tjänsten är att ge användaren en förståelse för vilka kläder som passar för dagens väder. Ett tydligt och enkelt bildspråk används.

Nu har ni möjlighet att vara med och utveckla innehållet i appen, genom att svara på en marknadsundersökning. Klicka här för att komma till undersökningen, som görs på nätet. Frågor? Mejla admin@wear4weather.com.
 
Nya telefontider
Vi vill uppmärksamma er om att
Riksförbundet FUB:s kansli har nya telefontider. 

Måndag - fredag: 09.15 - 12.00.
Växeln är stängd på helger och röda dagar.

Telefonnummer: 08-508 866 00. 
 
Har du frågor eller synpunkter om nyhetsbrevet?
Rebecka Hartshorne, föreningsutvecklare och kommunikatör.

Tel: 08 - 508 866 54,  e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.