Sommarhälsning ifrån Kållereds församling.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev - Kållereds församling
Sommarhälsning
 
"Under rådande omständigheter" och "I dessa tider", det är två uttryck som vi hört ofta den gångna vintern och våren. Mycket tyder på att dessa båda uttryck kommer att finnas med oss även resten av år 2020. Och vem vet, kanske längre än så.

I dessa tider kommer så här det första elektroniska månadsbrevet från Kållereds församling. Här kan du läsa om det som händer och sker denna sommar och under rådande omständigheter.

Mycket har vi ställt om och många nya lösningar för vår församlingsverksamhet har vi provat. Om detta kan du läsa här nedan.

Med följande ord från Gud genom profeten Jeremia (29:11) önskar jag dig under rådande omständigheter en skön sommar och hoppas att vi i dessa sommartider kan mötas  på nytt och på ett nytt sätt:

"Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er
en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er".

Håkan Berndtsson, församlingsherde
 
Händer i sommar
 
Omsorgsfullt öppnande av gudstjänster
Svenska kyrkan Mölndal avser att varsamt öppna dörrarna för gudstjänster i kyrkorummen igen. Vi vill möjliggöra för människor att få fira sin gudstjänst igen, tillsammans med församlingen. I Kållereds församling sänds gudstjänsterna digitalt juni ut för att från och med juli firas i Kållereds kyrka söndagar kl 18 med församling. Läs mer här!
 
 
Kållereds kyrka är öppen
Välkommen in i Kållereds kyrka! Möjlighet till ljuständning, enskild andakt och bön. Till och med 28 juni är kyrkan öppen ons kl 14-17, tors kl 15-20 och lör-sön kl 10-14. Från 30 juni-30 aug är kyrkan öppen tis kl 17-19 och lör-sön kl 10-14. Läs mer här!
 
Guidning söndagar i juli
Staffan Bjerrhede finns på plats och ger möjlighet till guidning av Kållereds kyrka när kyrkan har öppet kl 10-14, söndagar i juli månad. Staffan Bjerrhede är ordförande för Kållereds hembygdsförening och också ledamot av Kållereds församlingsråd. Läs mer här!
 
Öppna luckan i Kållereds församlingshem
Torsdagar kl 11-13 i juli fram till 13 augusti är det öppen lucka med fika och möjlighet att umgås med rekommenderad distans utanför Kållereds församlingshem, Hagabäcksleden 9 (vid biblioteket). 
Läs mer här!
 
Sommarlov och hemester?
På hemsidan kan du hitta alla aktiviteter, konserter, evenemang och gudstjänster som finns i Svenska kyrkan Mölndals tre församlingar - Kållered, Fässberg och Stensjön.
Läs mer här!
 
Aktiviteter för små och stora
Nu är det snart sommaruppehåll för de flesta grupper och öppna verksamheter i Kållereds församling. I augusti-september börjar vi igen med favoriter från i våras och en del spännande nyheter! Håll utkik på hemsidan där du kan läsa om allt som händer i Kållereds församling. Läs mer här!
 
Kalender
På hemsidan hittar du också en kalender för allt som händer i Kållereds församlings kyrkor och lokaler -  Kållereds kyrka, Apelgårdens kyrka, Kållereds församlingshem/Matildasalen, Livereds kapell mm. Där kan du också hitta vår verksamhet på Brattåsgården och i andra lokaler. Läs mer här!
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.