Håll koll på vad som händer för barn och familj
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på området barn och familj i Svenska kyrkan Eslöv! Tipsa gärna andra du tror kan vara intresserade.
 
Vi vill fira med er!
 
Dopet är början på en lång relation och vi vill gärna träffa er och ert barn även efter dopet. Därför bjuder vi in till kalas året efter att barnet döpts samt när det gått tre och sex år efter dopet. En härlig stund med sång, musik, överraskningar och en liten present till alla dopbarn. 
Tips! Detta är ett fint tillfälle för faddrar att vara med och uppmärksamma sitt fadderbarn!

 
Här firar vi – välkomna!
 
Gudstjänst med små & stora
 
Eslövs kyrka 6/9 11.00
Vattengudstjänst! Vattnet är livsviktigt för oss, för jorden. I kyrkan döps vi med vatten, i vatten kan man leka, bada, tvätta, vattna växter. Ibland kommer för mycket vatten, ibland har vi för lite. Du behöver inte ta med baddräkt ;-) Fruktfika.
 
Billinge kyrka 4/10 14.00
Upplev dopet med alla sinnen: känn på vattnet, döp en docka, tänd ett ljus! Har du en docka eller nalle hemma som du vill döpa? Ta med den till kyrkan. Barn från barnverksamheten medverkar. Fruktfika.
 
Holmby kyrka 11/10 14.00
Vi fyller kyrkan med sång och glädje! Barn från barnverksamheten medverkar. Fruktfika.
 
Anmälan till eslov@svenskakyrkan.se eller 0413-34 70 00 senast en vecka före. Meddela hur många ni kommer.
 
Med anledning av covid-19 kan saker förändras med kort varsel – i skrivande stund får vi vara högst 50 personer i kyrkan; tänk på att anmäla er i god tid, det kan bli fullt.
 
Hur kan jag som förälder...
 
  • främja mitt barns självkänsla?
  • arbeta för att stärka relationerna i familjen?
  • förebygga konflikter?
Barnen har en särskild plats hos Gud. Svenska kyrkan Eslöv vill vara en resurs och ett stöd i ditt uppdrag som föräldrar och erbjuder därför ABC (Alla Barn i Centrum) som består av fem gruppträffar kring vars ett tema. Varje träff är 2,5 timme, hålls kvällstid i Eslöv och leds av utbildade gruppledare.

Hösten 2020 ses vi 23/9, 14/10, 4/11, 11/11 kl 17.30-20.00

"Otroligt bra kurs som alla föräldrar borde gå!" – kursdeltagare Eslöv 2019

"Så värt det! Små hjälpmedel för att få en bättre vardag. Dessutom är allt kostnadsfritt!" – kursdeltagare Eslöv 2019
 
Play movie
Tycker ditt barn om att sjunga?
 
Välkommen att anmäla ditt barn till någon av våra barnkörer! Vi finns i Eslöv, Marieholm, Stehag, Örtofta och Östra Strö. I den här filmen berättar körledare och barn i Eslövs kyrkas barnkör om hur kul det är.
 
 
Pysselpåsar
 
Wow! Vilken succé det blev med pysselpåsarna! De tog slut!
Under vecka 23 -25 delade vi ut pysselpåsar, under temat våren, skapelsen och växandet, till barn i åldrarna 0 -12år, på olika platser i pastoratet. Tanken med påsarna var att uppmuntra till kreativt skapande, samt ge möjlighet till olika uppdrag, kopplat till bibeltexten om Noa och hans ark.

I påsarna fanns bl.a. fröer som behövde komma ner i jorden, för att man skulle kunna följa utvecklingen till en växande solros, som man sedan kunde tävla med i vår tävling – vilken solros som växt sig högst. Det fanns även målar-/pysselbilder, uppdrag om att undersöka vilka föremål som flyter respektive sjunker i vatten, samt olika kreativt skapande som t.ex. hur man kan skapa en duva av sina händer och fötter eller varför inte Noas ark av en papptallrik.

Barns psykiska mående är en stor utmaning under covid 19. Här vill Svenska kyrkan Eslöv ligga i framkant. Svenska kyrkan Eslöv har med pysselpåsarna kunnat erbjuda möjligheter för barn till gemenskap, känna samhörighet med Svenska kyrkan och få erfarenhet av Guds närvaro, trots att vi inte kan träffas som vanligt. Svenska kyrkan Eslöv har bidragit till barnens kreativitet, lek och skapande med tema från Bibelns värld.

 
Nu kommer bibelpåsarna
 
Vi kommer att börja dela ut nya bibelpåsar på temat dopet och Jesus dop, med start v 37. I Flyinge, Marieholm och Stehag delas de ut när öppna barnverksamheten är öppen och i Eslöv när expeditionen är öppen. Vi delar ut påsarna tills de är slut, så först till kvarn!
 
”Det är roligt att komma hit och leka”
 
Har du besökt vår öppna barnverksamhet för barn 0-6 år med vuxet sällskap? Välkommen du också! Vi finns i Eslöv, Flyinge, Marieholm, Stehag och Örtofta.
Så här säger Conrad Cherek från Flyinge
:
”Jag går hit för att man känner sig varmt välkommen här. Man känner sig hemma. Barnen får träffa andra barn och jag får träffa andra föräldrar. Barnen ser mycket fram emot att komma hit.”
 
Sommarlovskyrkan
 
Vecka 26-27 fyllde vi kyrkan och hade några kanondagar tillsammans. WOW så kul det var!

Vi hade tur med vädret, solen sken nästan hela tiden. Det var sååå roligt att leka, åka på utflykt och hänga med alla sommarlovskyrkobarn i Eslöv. Detta vill vi göra om nästa år! Med fler barn, mer lekar, mera gung och roliga utflykter! Vi har paddlat, klättrat på klättervägg, besökt domkyrkan i Lund, Livets museum. Vi har skapat, gjort armband, tvål, sjungit, dansat, tävlat och lekt. Glöm inte anmäla dig till nästa år.

Nästa år. Det blir ännu bättre!
 
Du missar väl inte våra sidor i Eslövsbladet varje vecka?

Appen Kyrkguiden (se mer nedan) kan också vara en bra hjälp för att hålla koll på vad som är på gång i en kyrka eller församingshem nära dig.

vår webb hittar du även info om när verksamheter och grupper startar igen efter sommaruppehållet.
 
Behöver du någon att prata med?
 
Behöver du någon att prata med om stort eller smått? Att dela sina tankar och sin oro med någon hjälper! Ring oss på 0413-34 70 90 så svarar någon av våra präster eller diakoner måndag-fredag klockan 12-14.