FUB:s nyhetsbrev för styrelser
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen till Styrelsenytt!
 
Juni 2020
 
Månadens utskick: 
  • FUB saknar fortfarande många medlemsavgifter!
    • När en medlem betalat in till lokalföreningen
  • Nu är det dags för medlemsavgiftsutbetalningen
  • Engagera er under Aktivistveckan!
  • Tipsa Riksförbundet: Har ni särskilda aktiviteter för unga personer?
  • Nominera till årets FUB-aktivist och årets Inre Ringen-aktivist!
  • Får du inte Unik i brevlådan?
  • Beställ material för medlemsvärvning!
  • Wear 4 weather - ett hjälpmedel som matchar din garderob mot vädret
fub.se/nyhetsbrev samlar vi alla våra nyhetsbrev. Under respektive sida för de olika nyhetsbreven finner du en utskriftsbar PDF-fil av detta nyhetsbrev (klicka på "Bilagor").

 
 
FUB saknar fortfarande många medlemsavgifter!
För ett tag sedan skickades fakturan ut med medlemsavgiften för 2020. Nu har vi även gått ut med en första påminnelse till de som inte betalat första fakturan. Det är fortfarande många som inte betalat sin medlemsavgift. Som lokalförening kan ni påminna era medlemmar att betala sin medlemsavgift - det är viktigt för att FUB inte ska tappa medlemmar. 

Frågor? Mejla attila.fabian@fub.se eller rebecka.hartshorne@fub.se.

Har du som medlem inte fått fakturan? Mejla fub@fub.se.
När en medlem betalat avgiften till lokalföreningen

Har en medlem betalat sin medlemsavgift till lokalföreningen är det bäst att använda medlemmens OCR-nummer när du betalar avgiften till riksförbundet. Då hamnar betalningen på rätt person direkt i systemet. Medlemsavgifter ska betalas till bankgiro 646-0729.
Här kan du se en kort film som visar hur du ser OCR-nummer i medlemssystemet.
Här kan du läsa mer om hur du använder FUB:s medlemssystem.

 
 
Nu är det dags för medlemsavgiftsutbetalningen!

Under juni månad kommer medlemsavgiftsutbetalningen att betalas ut. Medlemsavgiftsutbetalningen är de pengar som lokalföreningar och länsförbund får för sina medlemmar. Medlemsavgiften fördelas mellan Riksförbundet, länsförbunden och lokalföreningarna. Pengar betalas ut retroaktivt. Mer exakt innebär detta att ni i år får pengar för de medlemmar som betalade sin medlemsavgift under 2019. För att få en medlemsavgiftsutbetalning behöver ni ha skickat in en komplett årsredovisning, annars så betalas pengar inte ut (detta i enlighet med ett förbundsstämmobeslut från 2018).

Ni som ännu inte skickat in en komplett årsredovisning får gärna skicka in följande fyra kompletta dokument till Riksförbundet:

 
  1. Verksamhetsberättelse (underskrifter från samtliga ordinarie styrelseledamöter)
  2. Ekonomisk redovisning (ingen underskrift behövs)
  3. Revisionsberättelse (underskrift/er från revisor/revisorer
  4. Årsmötesprotokoll (underskrift från mötesordförande, mötessekreterare och justerare)
Frågor? Kontakta Attila, attila.fabian@fub.se.
 
Engagera er under Aktivistveckan! 
Vecka 40 (28 september-4 oktober) är det dags för FUB:s Aktivistvecka! Det är en vecka där vi vill aktivera och uppmana våra lokalföreningar att anordna aktiviteter för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Genom att vi alla gör det under en och samma vecka ökar chansen att vi får stor uppmärksamhet i media, och att vi kan värva nya medlemmar till FUB! 

Tema unga med intellektuell funktionsnedsättning
I år är det dags att lyfta unga personer med intellektuell funktionsnedsättning! Inför Aktivistveckan kommer alla lokalföreningar att få ta del av ett aktivist-kit som ni kan använda er av under Aktivistveckan. I kitet kommer vi tipsa om aktiviteter ni kan anordna för att värva nya, yngre medlemmar. Se Aktivistveckan som en rolig del av ert föreningsarbete - och möjligheten att kunna värva nya medlemmar. Har ni aktiviteter inplanerade under hösten, lägg gärna dessa under just v.40!

Särskild information om Aktivistveckan kommer att skickas ut senare i juni. Håll utkik i er mejl!
 
Tipsa Riksförbundet: Har ni särskilda aktiviteter för unga personer? 
Inför Aktivistveckan vill vi på riksförbundet samla in tips på aktiviteter som fungerar bra för unga personer. Brukar er lokalförening ha en särskild aktivitet som lockar era yngre medlemmar? Eller har ni andra tips på hur man kan aktivera yngre människor runt om oss? Det kan vara allt från att arrangera en tipsrunda, till att bjuda in till sommarläger, ha digitala studiecirklar eller att ses på stan för att umgås.

Tipsa gärna oss på Riksförbundet. Skicka ett mejl och berätta om era aktiviteter till rebecka.hartshorne@fub.se. 
 
Nu är det dags att nominera personer som du tycker har arbetat extra mycket för personer med intellektuell funktionsnedsättning! Inför Aktivistveckan ska vi utse två personer som blir årets FUB-aktivist och årets Inre Ringen-aktivist. Det är personer som har engagerat sig för FUB och för FUB:s målgrupp. Nu har vi öppnat nomineringsperioden, som stänger den 31 augusti. Vet du någon/några som förtjänar att vinna? Nominera via länkarna nedan. 
 
Får du inte tidningen Unik i brevlådan?
Vissa hör av sig till Riksförbundet och berättar att de inte får Unik i brevlådan. Får inte du heller Unik, eller känner du någon som ska få tidningen men inte får den? Hör gärna av dig till Riksförbundet, helst via mejl, och berätta det för oss så ska vi göra allt vi kan för att fixa detta. Varför just du inte får Unik kan bero på en del saker, och tillsammans ska vi försöka åtgärda detta problem.

Frågor? Kontakta Anne, anne.malm@fub.se.
 
Beställ material för medlemsvärvning!
Letar ni efter material att använda när ni ska värva nya medlemmar till er lokalförening? Vi har massvis av medlemsvärvningsfoldrar som vi nu vill skicka ut till våra föreningar. Hjälp oss att använda upp materialet innan årsskiftet (då träder den nya medlemsavgiften in, och foldern blir inaktuell).

Mejla önskad leveransadress och antal foldrar ni vill ha till rebecka.hartshorne@fub.se.

Riksförbundet bjuder på frakten!

(Vi har även tagit fram roll-up och beachflagga. Fråga om detta när ni mejlar Rebecka).
 
Wear 4 weather - ett hjälpmedel som matchar din garderob mot vädret
Wear 4 weather är ett webbaserat hjälpverktyg till sensommaren, där syftet med tjänsten är att ge användaren en förståelse för vilka kläder som passar för dagens väder. Ett tydligt och enkelt bildspråk används. Nu har ni möjlighet att vara med och utveckla innehållet i appen, genom att svara på en marknadsundersökning. Klicka här för att komma till undersökningen, som görs på nätet. Frågor? Mejla admin@wear4weather.com.
 
Följ oss i sociala medier! 
 
hej
Information om förenings- och styrelsearbete
Rebecka Hartshorne, föreningsutvecklare/kommunikatör.
Tel: 08 - 508 866 54, e-post: rebecka.hartshorne@fub.se.