Idag för exakt 23 år sedan, den 8 juni 1997, vigdes jag till präst. Det var det en glad, stolt, och ganska nervös ung kvinna som stod där inne i Härnösands domkyrka och högtidligt lovade att "stå fast i kyrkans tro,rent och klart förkunna Guds ord, så som det är oss givet i den heliga Skrift och så som det är omvittnat i vår kyrkas bekännelse, och rätt förvalta sakramenten" som det står i ett av prästlöftena. 
 Mycket har hänt sedan den där söndagen för 23 år sedan. Glädje och sorg har blandats med varandra. Jag har jobbat i sex olika församlingar i sju olika länder. Det har varit år av övertygelse och tvivel, självförtroende och osäkerhet. Av glädje och hopp, förtvivlan och oro.Genom allt har jag fått vara buren av Guds nåd.
Huruvida jag klarat och klarar mitt uppdrag överlåter jag åt andra att bedöma.
Jag är bara oerhört tacksam över dessa år och hoppas att få fortsätta tjäna Gud och vår kyrka i många år till. 

Ta hand om er!
/Maria, Kyrkoherde
 
Gudstjänst Söndag 14 Juni 11:00
 
Nu på söndag blir det återigen gudstjänst via nätet.
Ni kan se den kl 11:00 som vanligt på vår Hemsida, Facebook och Youtube
Gudstjänsten kommer sedan att ligga kvar om man också vill se den i efterhand. 
Det är första söndagen efter trefaldighet och temat är "Vårt dop" Texterna är hämtade från 1 Mos 7:11–23, Apg 8:26–39
Matt 3:11–12 och Ps 66:5–12


Vi ses på Söndag!
 
Gudstjänst 21 Juni kl 13:00 OBS Tid!
 
Söndagen den 21 Juni kommer vi åter ha möjlighet att träffas!
Denna gång ses vi i Evangeliska Tyska kyrkan i Den Haag
Adress: Bleijenburg 3b 2511 VC Den Haag

Observera tiden kl 13:00
Även denna gång gäller "Corona-regler" med 1.5 m avstånd etc. Men tack vare rummets storlek kan vi vara upp till maxantal, det vill säga hela 30 personer! 
Skulle vi bli fler kommer vi att dubblera gudstjänsten. Ingen föranmälan behövs därför. 
Självklart kommer även denna gudstjänst att live-sändas via Facebook så att alla som vill kan vara med. (Och denna gång hoppas vi fått ordning på tekniken så att bilden blir på rätt håll.)

Välkomna!
 
 
Information från Sveriges Ambassad i Haag
 
Förlängd reseavrådan till Sverige
Den nederländska regeringen har förlängt reseavrådan till Sverige. Det gäller fortsatt ’orange kod’. Det betyder att icke-nödvändiga resor avrådes. Semesterresor räknas inte som nödvändiga.
Väljer man att resa trots avrådan kan det få konsekvenser för bland annat ditt reseskydd.
I dagsläget ska resenärer som anländer med flyg från Stockholmsområdet (Arlanda) till Nederländerna vistas i 14 dagars karantän efter inresa. En hälsodeklaration ska fyllas i vid flygresa och det är flygbolagen som tillhandahåller dessa på flygplatsen.
Från den 15 juni gäller karantänsregler för samtliga resenärer från Sverigeoavsett hur man reser in i landet och den nederländska regeringen har mycket tydligt uttryckt att resenärer från Sverige inte ska resa till Nederländerna i nuläget.
Läs gärna mer information om vad som gäller i Nederländerna runt coronaviruset: Aktuella händelser för de senaste uppdateringarna och Frågor & svar.