Sommartid på kundtjänst och vattenläget i kommunen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Tomas Ulväng, vd
Tierps Energi & Miljö
Hälsningar från vd
 
Hej! Tomas Ulväng här, vd för Tierps Energi & Miljö.

Äntligen är sommaren här. Det har varit en annorlunda vår där vi alla har fått anpassa oss efter den nya verkligheten med covid-19. Med det i bagaget känns sommaren kanske än mer efterlängtad, med en förhoppning om en lite mer normal höst runt knuten.

Jag vill passa på att skicka ett stort tack till alla er kunder som har haft förståelse för förändringarna i våra rutiner under dessa tider. Det handlar bland annat om kösystem och maxantal för samtida besökare på våra återvinningscentraler och en kundtjänst som håller stängt för fysiska besök. Tack vare våra åtgärder och er förståelse och respekt för dessa så har vi tillsammans lyckats hålla smittan borta från våra samhällsviktiga funktioner och vi har kunnat fullfölja vårt viktiga uppdrag även under den pågående pandemin. 

Nu väntar det semestertider och en tid av återhämtning innan vi återigen drar igång med full fart i höst. Vi har många förbättringar och effektiviserande arbetssätt som vi ämnar att fortsätta med då och förhoppningsvis kommer dessa att märkas även hos dig som kund.

Vår resa för ett hållbart Tierp fortsätter, men innan dess så vill jag önska dig en riktigt härlig sommar. Det har vi alla förtjänat.

Med vänlig hälsning
Tomas Ulväng
 
Vattenläget i Tierps kommun
 
Tillgången till färskvatten har blivit en större och större fråga under de senaste åren och har aktualiserats framförallt under sommartid. Grannkommuner har tvingats till bevattningsförbud och vattenbristen har diskuterats flitigt i media.

I Tierps kommun har vi klarat oss relativt väl under dessa perioder. Med ett ansvarsfullt användande av vårt gemensamma vatten så ser vi i dagsläget ut att kunna hantera kommunens vattenbehov även denna sommar.

Tips - så blir du vattensmart
I Sverige använder vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn enligt statistik från Svenskt Vatten. I en familj om fyra personer adderas det ihop till hundratusentals liter varje år. Det finns dock en mängd olika sätt som du kan minska din vattenförbrukning på. Genom små insatser kan du spara såväl vatten som pengar.

Vi har på vår hemsida samlat tips på små enkla saker som du kan göra. Kortfattat kan man säga att det handlar om att:
  • Inte låta vattnet rinna i onödan
  • Åtgärda droppande kranar och se över munsty  cken
  • Använda regnvattnet utomhus
  • Tänka till kring sina andra användningsmönster
Genom att följa dessa enkla tips så kan du spara många tusen liter av vårt gemensamma vatten varje år. Som en fin bonus så kan du även spara pengar.

Läs mer om hur du kan bli vattensmart
 
Sommartider på kundtjänst
 
För att hinna med samtliga kundärenden och andra viktiga arbetsuppgifter även under semestertider så är kundtjänsts telefontider lite kortare under sommaren.

Under vecka 27-32 (29 juni till 9 augusti) så är vår telefon öppen på vardagar mellan 9-12, men har sedan stängt på eftermiddagen. 

När telefonen är stängd kan man istället nå oss via mail och kontaktformulär, precis som vanligt.
 
Sponsring - för ett levande föreningsliv
 
Ett aktivt föreningsliv ser vi som en viktig hörnsten för att uppnå en hållbar utveckling. Därför är vi på Temab med och stödjer lokala föreningar och organisationer runt om i Tierps kommun.

Idag så sponsrar vi bland annat flertalet lokala idrottsföreningar inom hockey, fotboll och golf. Därtill har vi även varit med och bistått samhällsstöttande organisationer för till exempel matkassar till utsatta familjer och insatser för barns trafiksäkerhet.

Ett övergripande krav som vi har är att den ansökande organisationen ska ha en lokal förankring eller aktiv verksamhet inom Tierps kommun som sponsringen kan riktas till. På vår hemsida finns samtliga kriterier som behöver uppfyllas såväl som hur man går till väga för att ansöka om sponsring hos oss.

Kanske har du kontakt med en lokal förening som behöver vårt stöd? Tipsa dem gärna om att skicka in en ansökan.

Läs mer om sponsring
 
BankID - iPhone och Apple åtgärdat
 
I det senaste månadsbrevet tipsade vi om att BankID nu gick att använda för att logga in till Mina sidor. Det visade sig sen att en del kunder hade problem med att få det att fungera när man använde sin iPhone, iPad eller iMac. 

Vi har nu identifierat problemet och det handlar om en säkerhetsinställning som finns framförallt i Apples produkter som ibland ställer till problem. Om du upplever problem vid inloggningen så finns det nu instruktioner på hemsidan hur du kan åtgärda dessa.

Gå till Mina sidor
 
Sms eller e-post vid driftstörning
 
Du har väl inte missat att du kan få sms eller e-post om en driftstörning drabbar din eller en närståendes fastighet?
 
Du kan själv bestämma vilket nummer som tjänsten ska kontakta samt lägga till fler fastigheter till din profil. Kanske vill du ha information om något händer vid sommarstugan, en äldre närståendes fastighet eller på kontoret.

Kontrollera att dina uppgifter finns och stämmer
Vi ber samtliga kunder att säkerställa att man har korrekt telefonnummer eller e-postadress kopplat till sin fastighet i systemet. Oregistrerade kontantkort, jobbmobiler eller hemligt nummer är till exempel aldrig med i registret om det inte kopplas manuellt. Även andra anledningar kan orsaka att telefonnummer ibland saknas.

Registret är inte publikt. Det används endast i varningstjänsten och aldrig i kommersiellt syfte.
 
Gå till temab.servicevarning.se