Uppdaterad sökmotor, Nyheter Import/Export, Passa på att uppdatera artikelinformation och Glad Sommar!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
UPPDATERAD SÖKMOTOR
 
Förbättrad sökmotor på rskdatabasen.se

I och med senaste releasen har en uppgradering till den senaste versionen av sökmotorn Elastic gjorts på den publika sidan rskdatabasen.se. RSK-databasen har i snitt ca 400.000 visningar av produkter och ca 30.000 nedladdningar av dokument i månaden på rskdatabasen.se, och är ett viktigt verktyg för många professionella i branschen.
 
Utöver förbättringar i fritextsökningen så har också filterfunktionerna för produktegenskaper uppdateras så att det är enkelt att filtrera ned sökresultatet till just de egenskaper som är intressanta.
 
Det absolut vanligaste sättet att hitta en produkt är genom RSK-numret och så kommer det sannolikt att vara även framöver. I de fall man inte redan vet vilket RSK-nummer man söker så har man här ett kraftfullt verktyg som genom fritextsökning och filtrering kan hitta rätt produkt, en produkt med RSK-nummer såklart.
 
Precis som tidigare så lönar det sig att produkten har en bild och väl ifylld produktinformation för att den ska vara lätt att hitta.
 
NYHETER I IMPORT/EXPORT

Med tanke på de ibland stora mängderna data som importeras och exporteras via Massuppdatering och Ladda hem har förfarandet gjorts om lite grand.
Vi har nu delat upp körningarna så att större körningar kan köas upp så att inte alla går samtidigt. Det innebär att om man gör en större körning så kan man få vänta lite längre än tidigare på att den ska gå igenom. Även gränssnittet har förändrats men funktionen är densamma.

Ni användare kommer inte att märka så stor skillnad förrän själva filen ska hämtas/laddas upp. Sidan där man bestämmer vad som ska importeras/exporteras ser likadan ut, men när du klickat på Ladda hem/Förhandsgranska så ser det lite annorlunda ut. Ni kan se vilka delar som validerar eller inte validerar genom att klicka på granska (vid import). För att hämta filen klickar ni på symbolen bredvid texten Ladda ner.

Mer information finns i Manualen (Systemadministration/Manual)
 
PASSA PÅ ATT UPPDATERA DATA

Många av dem som medverkar i RSK-databasen passar på att uppdatera (komplettera) sin artikelinformation i RSK-databasen nu. Det gäller både den traditionella artikelinformationen och ETIM-data.
Vi har sett en ökad aktivitet bland våra användare under senaste tiden och det känns väldigt roligt. Bra data är bland det bästa vi vet. Och inte bara vi utan alla i hela marknadsledet älskar bra artikelinformation.
 
GLAD SOMMAR

Ja, nu blev nog inte 2020 som någon tänkt sig. Det är bara att göra det bästa av situationen.

Vi på VVS-Information önskar alla våra användare, administratörer och kunder en riktigt fin och frisk sommar. 

Vi kommer, som vanligt att ha minskad bemanning under sommaren. Säkrast att nå oss är via e-post. Våra epostadresser hittar ni dels på hemsidan (under kontakt) och dels på första sidan i administrationsverktyget när ni loggat in.

Tvätta händerna, håll avstånd, var lediga och åk lagom långt. Och kom tillbaka med förnyade krafter efter sommaren