Nyhetsbrev från Projekt Domkyrkoberget, Strängnäs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev 11, Projekt Domkyrkoberget
Nyhetsbrev 12
 
 
Fotograf: Mattias Pettersson
Onsdag 3 juni kommer vinnaren i arkitekttävlingen att offentliggöras.
 

Den internationella arkitekttävlingen på Domkyrkoberget i Strängnäs, är avslutad och juryn har valt ut en vinnare som bäst uppfyller tävlingsprogrammets kriterier.

Offentliggörandet kommer att ske onsdag 3 juni kl 9.00-10.00 digitalt via Zoom. Vi har varit tvugna att anpassa arrangemanget efter rådande förutsättningar. Även om inte alla kan delta vid offentliggörande kommer vi att skicka ut information om vilket förslag som vinner och vilkea som är det vinnande teamet.

Detta är också starten för ett fortsatt arbete tillsammans med vinnaren vilket vi ser framemot med tillförsikt.

Ytterligare information: Marie Rydén Davoust, projektledare marie.ryden.davoust@svenskakyrkan.se
 
Varför Projekt Domkyrkoberget?
 

Domkyrkoberget är ett gemensamt arbete där alla huvudmän vill bidra till att utveckla platsen till en ännu bättre mötesplats i Strängnäs. Detta kan sammanfattas i:

Domkyrkoberget - en förtätad plats för tro, utbildning och kultur.

Projekt Domkyrkoberget syftar till en verksamhetsmässig och fysisk utveckling av platsen för att åstadkomma en unik miljö med social täthet och ökad interaktion mellan människor och verksamheter.





Vi fortsätter att utveckla samverkan mellan de sex parterna, huvudmännen, som finns på och runt Domkyrkoberget. En viktig del är vad vi kan göra för verksamhet tillsammans. Detta fortsätter vi att arbeta med.

Huvudmännen är Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö, Strängnäs stift, Strängnäs kommun, Europaskolan, Kungliga biblioteket och Statens fastighetsverk.
 
All information hittar du här: Andra steget i gång och mer om bakgrunden finns samlat här: Projekt Domkyrkoberget