Kyrkan är stängd, men vi fortsätter att skicka nyhetsbrevet.obs! Fr om detta nyhetsbrev har vi också en blänkare till våra fransktalande vänner . Dans ce message vous trouverez aussi quelques informations en francais pour les paroissiens ne parlant pas suédois. Trevlig helg! Bon weekend!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu på söndag är det Bönsöndagen och dagens tema är Bönen. 

Tills vi kan ses på riktigt får vi ses varje helg på FACEBOOK, och på kyrkans youtubekanal.

Här kommer länken till youtubekanalen: Pariskyrkans youtubekanal

Glöm inte att höra av dig om du vill prata lite, eller om du funderar på nåt som vi kan hjälpa till med. Här kommer våra mobilnr igen:

Maria - kyrkoherde: 06 71 55 26 88

 Joakim -komminister: 07 86 52 32 72
Björn - organist/körledare : 06 71 52 07 53
Nils - husfar: 06 51 82 90 86
Helene - administratör: 06 14 86 85 25

Om du behöver komma hit och få hjälp med något, går det bra att ringa eller mejla och boka en tid med någon i personalen. Vi har både ansiktsmasker och handsprit så att vi kan ses under trygga förutsättningar. Däremot får vi inte samla grupper, utan enskilt besök är vad som gäller. 
Nu på söndag har vi kommit fram till bönsöndagen. Många har försökt beskriva vad bön är för något och vad den betytt för dem i deras liv.

Personligen tänker jag mig bönen som ett samtal. Hjärtats samtal med Gud. I bönens rum och samtal finns inte längre vårt eget begränsande perspektiv utan det vidgas till att bli ett Gudomligt perspektiv.

Vi har alla våra olika erfarenheter och vanor när det gäller bönen. Jag vet inte om du läst boken: Farmor och vår Herre av Hjalmar Bergman? Men på tal om bön så inleds den boken så roligt med just en bönestund. Tycker ibland att jag liknar den där Hjalmar Bergmans farmor, som liksom håller räfst med vår Herre där på sängkanten.

Men jag vet ju också att Gud förstår mig och känner mig bättre än någon annan. Jag har liksom farmor i boken suttit på sängkanten och talat med Gud I förtvivlan, i sorg, i gråt men också skrattat av lycka och tackat för livets förunderliga gåva.

Jesus lärjungar bad Jesus att han skulle lära dem att be. Han svarade dem genom att ge dem den bön vi kallar Herrens bön. Man kan be en färdigformulerad bön eller Herrens bön. Men egentligen har bönen inga gränser. Det som kan vara till hjälp är den dagliga rytmen.

Många börjar och slutar sin dag med bön. Ett talesätt säger: bevara ordningen, så kommer ordningen bevara dig. Vad jag vill säga med detta är att bönen inte har några gränser och att bönen är en enorm möjlighet som det behövs arbetas med och gör vi det till en vana är den en enorm rikedom.

Thomas Mertons ord får bli vår bön:

Låt mig söka tystandens gåva, enkelhetens och ensamhetens, där allting jag vidrör blir till bön: där himmelen är min bön, fåglarna min bön, vinden i träden min bön, ty Gud är allt i alla. Amen.
 
Une partie de nos paroissiens souhaite que nous communiquons d´avantage en francais. Il est vrai que dans les familles franco/suédoises il y a des personnes ne maitraisant pas le suédois à perfection. Du coup, on a décidé de faire en sorte de publier un petit compte-rendu des activités de la paroisse en francais afin d´inclure aussi nos paroissiens francophones.

En ce moment, les activités sont un peu à l´arrêt du coup ce message est juste pour vous dire que nous continuons á nous voir sur les résaux sociax pour la prière du samedi 
soir 18 h sur notre page Facebook Svenska Kyrkan i Paris, ou sur la chaine youtube du même nom.  

L´Eglise est toujours fermée au public mais nous espérons pouvoir ouvrir en juin. Dès que la date est fixée, nous vous en informons.
Förra veckan tipsade vi om en intressant föreläsning. Till dig som inte kunde vara med, se nedan en länk: 

länk till inspelad föreläsning

 
 
Corona- How hard and How long ? With Professor Sven BrittonSwedish specialist of infectious diseases at Karolinska Institutet

As from 1986, Sven Britton became physician at the infection clinic at Danderyds hospital in Stockholm and then professor of infectious diseases at Karolinska Institutet Stockholm.
Sven Britton has undertaken long-term professional stays in Ethiopia and Ghana with research and work on leprosy, HIV and tuberculosis .
He is a frequent debater on public policy issues, especially related to health care.


 
Varmt välkomna att stötta LAMSF!

Föreningen bildades hösten 2019 för att stötta flyktingar som efter avslag på asylansökan tvingas lämna Sverige och som ställer sitt hopp till Frankrike.

LAMSF erbjuder hjälp och stöd på svenska såsom information och rådgivning, bl.a. om asylprocessen, undervisning i franska, praktisk och materiell hjälp, översättning, tolkning, kontakt med läkare, advokat, psykolog m.m.
Under corona-perioden har det mesta kunna fortsätta online och på telefon. Att ge uppdaterad och relevant information på svenska om vad som gäller i Frankrike har blivit än viktigare och sker löpande i olika kanaler.

Vill du hjälpa till?

LAMSF söker svensktalande volontärer. Just nu finns det till exempel ett stort behov av onlineundervisning i franska.

Man kan också stötta LAMSF ekonomiskt (alla bidrag ger rätt till avdrag på fransk inkomstskatt).

Mejla LAMSF på info@lamsf.fr och vill du veta mer så titta in på www.lamsf.fr