För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö 
Påminnelse:
Anmäl dig till grundläggande miljöutbildning
 
För att Malmö pastorat ska bli miljödiplomerad på fas 1 är kravet att minst hälften av alla anställda och förtroendevalda deltar på en utbildningsdag.
Till hösten blir det tre utbildningstillfällen att välja på: 8 september, 24 september och 27 oktober .
Anmäl dig på intranätet idag
 
Trådlöst ljudkit installeras i kyrkorna
 
Under de kommande veckorna kommer ett trådlöst ljudkort installeras i de kyrkor som har beställt detta. Syftet är att förbättra ljudupptagningen vid filmning och livesändning med mobiltelefon.
Läs mer på intranätet
Foto: Saramonic
 
Foto: Marie Ekdahl
Barnvagnspromenad lockar i Tygelsjö
 
Den pågående corona-pandemin har satt stopp för bland annat barn och familjeverksamheten. Men i Tygelsjö kyrka har man sedan tre veckor tillbaka arrangerat barnvagnspromenader för föräldralediga småbarnsföräldrar. Varje tisdag kl 9.15 är det samling utanför Tygelsjö församlingshem för en gemensam promenad. Promenaden går via en lekplats där det blir ett naturligt lek-och fikastopp. Barnvagnspromenaden har än så länge lockat en handfull deltagare men de föräldrar som har deltagit på promenaderna har varit mycket positiva till arrangemanget. Marie Ekdahl, församlingsassistent och ledare för promenaden, tror därför att antalet deltagare kommer att öka framöver.

Hur ser det ut i din kyrka - hur har ni ställt om barn-och familjeverksamheten under pågående coronapandemi? Skicka ett mejl till kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se och berätta!
 
Att filma och livesända i sociala medier
 
Att starta en livesändning på Facebook eller Instagram är i sig inget komplicerat. Livesändningens främsta fördelar är känslan av "här och nu" samt att dina följare får en notis om att livesändningen pågår.
Den som förbereder sig har bättre förutsättningar att nå fram med sitt budskap. Ta några minuter och tänk igenom vilken sorts livesändning du ska göra. Nationell nivå har tagit fram en checklista där du hittar bra tips att tänka på inför, under och efter din livesändning.
Gå till checklistan
Foto: Lina Beutler
 
24,5 miljoner kronor insamlade under Fasteaktionen
 
Resultatet är sex miljoner lägre än 2019 men med tanke på coronapandemin är resultatet bättre än man hoppats på. Av dessa 24,5 miljoner kronor stod Lunds stift för drygt
2 462 400 kronor.
Läs mer på nationell nivås intranät
 
 
Kompledigt för nationaldagen
 
I år infaller nationaldagen den 6 juni på en lördag. I samband med att annandag pingst inte längre är en helgdag finns det en bestämmelse som reglerar kompensation när nationaldagen infaller på en lördag eller söndag.
Läs mer på intranätet vad som gäller för kompensationsledighet
 
S:t Johannes kyrka i Nyhetsmorgon
 
I TV4 nyhetsmorgon i måndags uppmärksammades S:t Johannes kyrka med anledning av hur Slow-TV gör oss lugna.
Här kan du se klippet
 
Ta en titt på Annonstorget
 
Behövs det skrivbord till din enhet? Eller finns det stolar som inte längre behövs? Istället för att slänga eller skänka bort saker kan vi byta med varandra inom pastoratet. Det är både ekonomiskt och miljövänligt. Sakerna kan vara allt från möbler och lampor till husgeråd och kontorsmaterial. All information om hur du annonser finns på intranätet.
Gå till Annonstorget på intranätet
Foto: Marie Liljenberg
 
Tipsa Veckonytt
 
Har du tips på något som du tycker ska finnas med i Veckonytt?
Hör av dig till redaktör Karin Rosvall,
040-27 90 02
Om Veckonytt
 
Veckonytt skickas varje vecka till dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö.
Om du av någon anledning inte får Veckonytt och vill prenumerera - klicka på "Prenumerera" nedan.