För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö 
Foto: Karin Rosvall
Premiär för Slow-TV från
S:t Johannes kyrka
 
I förra veckan lanserades Slow-TV i S:t Johannes kyrka. Sändningen är igång när kyrkan är öppen och sker från en avgränsad del av kyrkan - från den främre ljusbäraren vid altaret.
- Ett av kyrkans huvuduppdrag är att ge hopp och be för enskilda och hela världen. Vi vill med Slow-TV visa på att kyrkan är högst närvarande och igång även om andra delar av samhället har stängt ner, säger Karin Pråmell som är församlingsherde i S:t Johannes kyrka.
Läs pressmeddelandet om Slow-TV
 
Husdrömmar filmade i
S:t Petri kyrka
 
På Valborgsmässoafton fick S:t Petri kyrka besök av SVT och programmet Husdrömmar. Ett par som ska medverka i programmet har köpt en treskeppig kyrka i Torsås och ska omvandla den till sommarhus. Nu ville Gert Wingårdh och TV-teamet besöka en riktigt gammal treskeppig basilika att inspireras av och för att visa upp ett fint exempel för TV-publiken. Programmet visas våren 2021.
Länk till S:t Petris inlägg på Facebook
Foto: Helena Linder Roslund
 
Foto: SVT Nyheter Skåne
Så fortskrider rivningen av kampanilen i S:t Andreas kyrka
 
Se drönarfilmen som SVT Nyheter Skåne publicerade förra veckan uppifrån kampanilen i S:t Andreas kyrka.
 
På ny tjänst
 
Peter Englund
 
Från och med den 1 april arbetar Peter Englund som arbetsledande präst i Tygelsjö kyrka och V Klagstorps kyrka. Peter kommer närmast från Sjukhuskyrkan där han var arbetsledare. Vi önskar Peter varmt lycka till på nya tjänsten!
Emma Jespersson
 
Emma Jespersson började som präst i S:t Johannes kyrka den 3 februari i år. Tjänsten är inriktad på unga, från barn i skolåldern upp till unga vuxna. Emma prästvigdes i januari 2019 och har gjort sitt pastorsadjunktsår i Sankt Hans kyrka i Lunds östra stadsförsamling. Vi önskar Emma varmt välkommen till pastoratet!
 
Fotoutställning med förintelsens berättelser
 
De som överlevde Förintelsen kommer inte att leva för alltid men deras berättelse måste göra det.
Under oktober månad visas utställningen ”Fading Stories – pass them on” i S:t Pauli kyrka. Fotografen Sanna Sjöswärd har i tre års tid intervjuat och fotograferat överlevande i samarbete med Fotografiska i Stockholm. Svenska kyrkan i Västerås har omarbetat utställningen för att den ska kunna visas i kyrkor. Ha gärna denna utställning i tankarna när ni planerar höstens verksamhet och mötesplatser! Det är av största vikt att så många som möjligt får se den.
Läs mer om utställningen på svenskakyrkan.se
Foto: Henrik Mill
 
Foto: Urszula Striner
Ny skrift om kyrkogårdarna i Skåne
 
Skriften som är framtagen av Regionmuseet i Skåne och Skånes Hembygdsförbund, är en vägvisare för den som vill lära sig mer om kyrkogårdar och begravningsplatser i Skåne och vilka historier de bär på.
Läs mer om skriften på Lunds stifts intranät
 
Tipsa Veckonytt
 
Har du tips på något som du tycker ska finnas med i Veckonytt?
Hör av dig till redaktör Karin Rosvall,
040-27 90 02
Om Veckonytt
 
Veckonytt skickas varje vecka till dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö.
Om du av någon anledning inte får Veckonytt och vill prenumerera - klicka på "Prenumerera" nedan.