Födelsedagar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
För många som fyller år under denna tid har det varit ovanliga och annorlunda födelsedagar. Idag är kanske den mest berömda födelsdagen i Nederländerna, Kung Willem-Alexander som fyller 53. En dag som brukar vara en stor folkfest, men i dag firas hemma. Eller som Kung Willem-Alexander själv uttrycker det; "hemma, men ändå tillsammans" 
Något som jag tycker varit ett tema hela denna annorlunda vår. Vi är hemma, var och en på sitt håll, men vi är ändå tillsammans. Som familj, som folk, som församling. Vi var och en för sig, men ändå tillsammans. Vi möts i gudstjänsterna via nätet, i telefonsamtal, över WhatsApp och Messenger. I tanke och i bön så är vi och förblir vi tillsammans. 

Ta hand om er alla och glöm inte att tvätta händerna. 

/Maria, Kyrkoherde
 
Gudstjänst Söndag 11:00
 
Vi fortsätter fira gudstjänsterna med teknikens hjälp via nätet. 
Söndag kl 11:00 finns gudstjänsten att se både på vår Facebook-sida, vår hemsida och på vår Youtubekanal
Man kan även se gudstjänsterna i efterhand, vilket jag förstått glädjer en del av våra mer morgontrötta församlingsmedlemmar. :-) 
Söndagens tema är "Vägen till livet" och texterna är hämtade från 2 Mos 13:20–22
1 Thess 5:9–11 och Joh 13:31–35
 
Valborg
 
Valborg närmar sig, men på grund av den rådande situationen så kan vi, som ni alla vet, inte fira på traditionellt sätt. 
Dock kommer även här tekniken till vår hjälp.
Ett flertal kommuner och organisationer i Sverige arrangerar Digitala Valborgsfiranden med både tal, sång och brasa. 
Till exemepl Vingåkers kommun, Oxelesund och Trelleborg erbjuder alla olika former av webbsändningar där man kan följa Valborgsfirandet. 

Om man söker på nätet med orden "Digitalt Valborgsfirande" kommer även flera andra alternativ upp. 
 
 
Information från Sveriges Ambassad i Haag
 
Öppettider slutet april och början av maj.
Det blir ett annorlunda firande av kungen i år, när 'Koningsdag' blir 'Woningsdag'. Den berömda 'Vrijmarket', den fria marknaden, blir online istället för live och klockan 16.00 kan man skåla för kungen som blir 53 år.
Ambassaden är stängd i samband med Kungens dag den 27 april.
På kvällen den sista april är det så dags att sjunga in våren och eventuellt följa någon digital valborgsmässoeld. Ambassaden stänger då 14.30.
På fredagen den 1 maj är ambassaden stängd i samband med arbetarrörelsens internationella högtidsdag som även denna kommer att firas digitalt i år.
Också den 5 maj, Nederländernas befrielsedag, är ambassaden stängd.
Vi önskar er alla ett intressant och hjärtligt firande av alla helgdagarna, på säkert avstånd från varandra.