Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 
Så främjar vi mobilisten

Gröna Bilisters avgående ordförande Johanna Grant delar med sig av tio insikter om hur en samhällsplanering med människan i fokus kan främja fler mobilister som reser hållbart och bidra till att nå transportsektorns klimatmål.
 
 
Varför viker sig regeringen?

Miljödepartementet meddelar att införandet av klimat- och ursprungsdeklarationen av drivmedel skjuts upp ännu en gång, till den 1 oktober 2021. Dessutom viker sig regeringen för EU och slopar deklarationen av ursprungsland vid pump. 
 
Preem lägger korten på bordet gällande förnybar HVO

För att avgöra om förnybara drivmedel är hållbara måste vi känna till deras ursprung. Detta är särskilt viktigt för förnybar diesel HVO: den tillverkas ofta av palmoljebaserade produkter, vilket ökar risken för regnskogsskövling i Sydostasien. 
Gröna Bilisters årsmöte

Gröna Bilisters årsmöte har skjutits upp till den 28 maj 2020. Ny kallelse kommer skickas ut inom två veckor till alla medlemmar. Mötet kommer ske digitalt.
 
 
 
 
 
Gröna Bilister testar!
Porsche Taycan 4S

Som vi väntat, men nu är den här: den första elbilen Porsche säljer i modern tid. De har använt tiden väl; Taycan har flera världsnyheter bland serietillverkade elbilar och är sammantaget den bästa elbil jag kört. Fast med den prislappen är inget annat att vänta…
Seat Mii electric

Sveriges billigaste elbil är en liten tysk med spanskt namn, ett gäng år på nacken men ändå ny. Seat Mii är varken störst, bäst eller vackrast – men kanske det klokaste valet?
 
 
Seat Leon FR 1.5 TGI

Leon är med god marginal Seats mest sålda bil, och när den nu står inför ett modellskifte kan det finnas fynd att göra. Var fjärde Leon säljs med gasdrift, samma teknik som i Golf men till lägre pris – kan det vara något?
 
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ