Minnen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Det började med ett telefonsamtal, som blev flera. Sedan kom det ett brev, fyllt med fotografier och kopior på korrespondens. Ett par som en gång gifte sig i Svenska kyrkan i Nederländerna och nu planerade att fira sin bröllopsdag. Du kan läsa mer om dem längre ner i detta brev och se en del av fotografierna på vår Facebooksida. På bilden här bredvid kan du se Bröllopstårtan som församlingen bjöd på. 

Vi säger ett stort Tack till Evalott och Ted Ytterström som så generöst delat med sig av bilder från deras stora dag för 40 år sedan. 


Ensamheten kan dessa dagar vara tung att bära. Jag uppmanar er därför ännu en gång att hålla kontakt med varandra. 
Som alltid, jag går alltid att nås via Telefon och WhatsApp på +31 6 23 33 36 33 eller via mail: maria.scharffenberg@svenskakyrkan.se

Ta hand om er alla och glöm inte att tvätta händerna. 

/Maria, Kyrkoherde
 
Nordisk gudstjänst Söndag kl 11:00
 
Med lite kreativitet och teknik går det mesta att lösa. 
Som till exempel att fira Nordisk gudstjänst tillsammans med Norska och Danska kyrkan här i Nederländerna trots social distansering och Covid-19. 
Just nu spelas det in och skickas filer på diverse olika språk mellan herdarna. 
Håll utkik i våra sociala kanaler, Facebook, Hemsida och Youtube på Söndag kl 11:00 för att få se resultatet.
 
Vi gratulerar!!
 
Den 21 April 1980 steg två ungdomar från Norrköping in genom portarna på Parklaan 5 i Rotterdam. De hade efter en längre tids korrespondens med prästen Bo Stenmark bokat tid för en vigsel. 
Innan vigseln pratade de lite över en kopp kaffe. Efteråt bjöds det på Bröllopstårta. 

Evalott och Ted som det lyckliga paret heter hade för avsikt att besöka Rotterdam igen för att fira sin 40-åriga bröllopsdag. Men omständigheter i form av Corona gör att det nu inte går. 
Vi i kyrkan vill dock å det varmaste gratulera dem på bröllopsdagen och önska dem all fortsatt lycka och välsignelse i deras liv tillsammans! 
 
 
Information från Sveriges Ambassad i Haag
 
Om du har ett nytt pass eller ID-kort att hämta ut på ambassaden i Haag och vill hämta det så snart som möjligt så ber vi dig att kontakta oss per e-post för att boka en tid för uthämtning.
Ange ditt namn och fullständiga personnummer samt att det gäller uthämtning av pass/ID-kort och skicka till följande adress: ambassaden.haag@gov.se
Tyvärr går det inte att välja tidpunkt utan du kommer att få förslag på en tid inom den närmaste tiden.