För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö 
Gunilla Hallonsten foto: Magnus Aronsson
Gunilla Hallonsten blir ny kyrkoherde 
 
Den 16 april beslutade Kyrkorådet att Gunilla Hallonsten efterträder kyrkoherde Per Svensson som går i pension sommaren 2020.
- Det är en stor utmaning och fantastiskt roligt att få vara med att bygga kyrka i Malmö, säger Gunilla Hallonsten. Kyrkan kan vara en hoppets gemenskap i en utmanande tid och i just Malmö – som är hela Sverige i miniformat – vill jag vara med och ta vara på den mångfalden och de möjligheter som ges, säger Gunilla.
Läs hela pressmeddelandet på intranätet
 
Konserter ställs in fram till sista maj 2020
 
Kyrkoherden för Svenska kyrkan Malmö beslöt den 18 mars att ställa in samtliga konserter i Malmös kyrkor till siste april 2020. Detta beslut förlängs nu till och med den sista maj 2020. Detta datum kan komma att flyttas på grund av rådande omständigheter.
 
Foto: Sv kyrkan nationell nivå
Nationell nivå:
Hållbarhetsredovisning 2019
 
Den femte Hållbarhetsredovisningen ger en inblick i den verksamhet som bedrivs och stöds av Svenska kyrkans nationella nivå och arbetet för en hållbar kyrka och ett hållbart samhälle. Den omfattar inte verksamheten i församlingar och stift, eftersom de är självstyrande enheter. Däremot beskrivs de effekter som den nationella nivåns arbete får dels i andra delar av Svenska kyrkan, dels i vår omvärld.
Läs mer om hållbarhetsredovisningen för 2019 på nationell nivås intranät
 
Digitalisering – Rekordpåsk för kyrkan
 
Den digitala nyhetssajten Techarenan.news publicerade i veckan en intervju med ärkebiskop Antje Jackelén med anledning av att kyrkans andakter och gudstjänster kablades ut via nätet och sändes live på Facebook och andra sociala plattformar under påsken. Räckvidden var stor och det blev en succé. Antje säger i intervjun: digitaliseringen av kyrkan skedde inte nu över en natt när pandemin tvingat alla att tänka i nya banor, utan det är en process som har pågått under många år. Dels genom olika digitala administrativa plattformar som underlättar för jätteorganisationen internt. Men även i form av en sociala medier-redaktion som redan har funnits i många år med stor aktivitet och närvaro på Twitter, Facebook, Instagram och YouTube.
Läs hela artikeln på techarenan.news
Antje Jackelén foto: Magnus Aronsson
 
Att tänka på vid digitala möten
 
Det kan vara utmanande att hålla effektiva möten. När de hålls digitalt ställs extra krav. Ta del av några tips för att få dina digitala möten att fungera.
Läs mer på nationell nivås intranät
 
Tipsa Veckonytt
 
Har du tips på något som du tycker ska finnas med i Veckonytt?
Hör av dig till redaktör Karin Rosvall,
040-27 90 02
Om Veckonytt
 
Veckonytt skickas varje vecka till dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö.
Om du av någon anledning inte får Veckonytt och vill prenumerera - klicka på "Prenumerera" nedan.