Vårarrangemangen återupptas i höst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
I höst fullföljer vi arrangemangen
som avbröts i mars
 

Hej medlem i Senioruniversitetet!

Vi hoppas du befinner dig väl i denna långdragna karantän och osäkra framtid. Vi är som du vet en ideell förening som bygger på volontärinsatser men vi gör vårt bästa för att föreningen ska leva vidare i samhällskrisen. Vi vet att vi betyder mycket för många.

Vi lovade återkomma den 20 april med information om höstens program. Här presenterar vi den övergripande planen. Inom kort får du via epost eller brev exakt besked om vad som gäller för just det eller de arrangemang som du är anmäld till vare sig det är en studiecirkel, en universitetskurs, en föreläsningsserie eller en vandring.

Vi fullföljer arrangemangen som avbröts i mars
Vi hoppas att du blir nöjd med den lösning vi kan erbjuda. Vi försäkrar att du kommer att få personligt besked om just ditt arrangemang och hoppas att du blir nöjd med den lösning vi kan erbjuda.

Vi har ordnat om i schemana för hösten så att du ska kunna fullfölja dina arrangemang så snart det är praktiskt möjligt. Vi följer våra vanliga regler om att erbjuda inställda föreläsningar och aktiviteter vid ett senare tillfälle.
 • Flertalet avbrutna studiecirklar fullföljs under september med så få ändringar vad gäller veckodag och tid som möjligt. Ny kallelse kommer. Vårens studiecirklar som har 12 lektioner kommer tyvärr behöva kortas till 10 när de genomförs under september.
   
 • Universitetskurserna som avbröts schemaläggs till hösten och du får ny kallelse.
   
 • När det gäller föreläsningsserierna har vi:
  a) I första hand bokat om föreläsarna till nya datum.
  b) Ett par föreläsningar slås ihop till halvdagar vid några tillfällen
  c) Ibland har vi filmat föreläsningen som ersättning,
  d) I några fall testar vi distansmöten i samråd med deltagarna
Det 20-tal arrangemang som inte hann starta flyttas till hösten
Du missar inte din kurs eller serie. Du behåller din plats om du inte avanmäler dig. Om du avbokar får du tillbaka avgiften minus den vanliga avbokningsavgiften (50 kr).

Under den närmaste tiden går vi ut med e-postbesked om vilka startdatum och tider som gäller för ditt arrangemang. Därefter ändrar vi tider och datum på hemsidan ( Mina sidor och kursbeskrivningssidorna). Men detta kommer att ta lite längre tid eftersom det är ett ganska stort pussel, så vi ber om ditt tålamod.

Några saker är omöjliga att genomföra i höst, t. ex. resorna till Gotland och Västergötland och vissa av konstserierna där utställningarna hinner stängas. Om du var anmäld till något som ställts in har du redan fått information om detta och återbetalning av avgiften kommer.

Vårsäsongen fick ett abrupt slut men vi planerar för en höst med ett rikt utbud om än något reducerat för att rymma även det nygamla. Allt det nya publiceras som alltid i augusti, då du får katalogen och webben är uppdaterad och redo för nya anmälningar.

Alla uppskjutna arrangemang kommer att synas på hemsidan hela sommaren. Det går även bra att nyanmäla sig till de serier som inte startat och det finns platser kvar.

Frågor?
Det går alltid bra att skriva till kansliet@senioruniversitetet.se om du har frågor. Däremot är vår telefonservice begränsad, det är vanligtvis våra volontärer som svarar men de sitter också hemma i karantän nu.

Denna planering bygger på att vi kan arbeta som vanligt i höst
Om karantänen fortsätter eller återkommer får vi hitta andra lösningar för att ändå kunna erbjuda ett utbud av kunskaper och intellektuell stimulans. Men just nu försöker vi hålla fanan högt och hoppas att vi alla kan träffas i höst.
Cecilia Bäcklander
ordförande
Senioruniversitetet
Nya kunskaps- och kulturtips för coronatider hemma
 
Det finns en hel del bildning och kultur ute på nätet och nyheter dyker upp hela tiden. Vi tipsar på hemsidan, se kulturtips. Senaste uppdateringen: pdf märkt Kulturtips 20 april. Har du egna tips, maila  redaktionen@senioruniversitetet.se