Kyrkan är stängd, men vi fortsätter att skicka nyhetsbrevet.Ha en fin helg i karantän!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu på söndag är det Andra Söndagen i Påsktiden och dagens tema är Påskens vittnen. 

Såhär i karantänstider får vi ses på internet istället, och varje lördag kl 18 kommer helgens andakt upp på youtube och på vår Facebooksida. 

Här kommer länken till youtubekanalen: Pariskyrkans youtubekanal

Glöm inte att höra av dig om du vill prata lite, eller om du funderar på nåt som vi kan hjälpa till med. Här kommer våra mobilnr igen:

Maria - kyrkoherde: 06 71 55 26 88

 Joakim -komminister: 07 86 52 32 72
Björn - organist/körledare : 06 71 52 07 53
Nils - husfar: 06 51 82 90 86
Helene - administratör: 06 14 86 85 25

Tveka aldrig att ringa - vi finns här för er, både via telefon och på mejl och i våra sociala medier, du vet väl att vi finns både på Facebook och Instagram? Följ oss gärna där! 

Varje helg fortsätter vi att lägga ut en video i vår youtubekanal och facebooksida, så att ni som vill kan fira en söndagsandakt hemma.

Nu på söndag firar vi den andra söndagen i påsktiden med temat Påskens vittnen.

Uppståndelsens första ögonvittnen upplevde förmodligen mer förvirring än trosvisshet.. Allt var annorlunda, det blev ju inte alls den framgång som många av lärjungarna hade hoppats på och trott. I dagens text, hämtad ur Johannesevangeliet, får vi höra om lärjungen Thomas som till slut blev ett riktigt vittne trots att han först tvivlade. Han kunde till en början inte tro för att han inte hade sett den uppståndne, men efter mötet med Herren så ropar han ut sin trosbekännelse.

Denna söndags budskap är att vi som också är Jesu lärjungar får lämna vårt tvivel åt sidan för att istället tro. Denna söndag är Thomas tvivlarens dag men också Petrus. Han som på skärtorsdagens kväll förnekade sin mästare får nu sin upprättelse. Han får, trots allt som varit, ta emot uppdraget att vara herde för Herrens får.
Söndagen vill påminna oss om Jesu ord: ”Tvivla inte utan tro!” han säger också ”Följ mig”.

Låt oss be:

Gud, mitt i väldens mörker stiger påskens jubel över hela jorden:
Kristus är uppstånden!

Du låter ditt ljus bryta fram varm som en låga, stark som en strålkastare, mild som en stråle av sol.

Genomlys oss med uppståndelsens kraft. Förnya i oss dopets innebörd, att vi för alltid är dina barn i glädje och sorg, i liv och död. Hjälp oss att leva som ljusets barn. I Jesus Kristi namn. Amen.
 
I år behövs din årsavgift mer än någonsin!

Precis som alla andra som måste hålla stängt dras våra inkomster ner drastiskt, samtidigt som våra fasta kostnader ligger kvar. Givetvis får vi också del av regeringens hjälppaket för permitterad personal  och de sociala avgifterna skjuts fram till mitten av juni, men det är ändå så att vi inte har några inkomster alls från tex caféet, inbokade dop och bröllop, tisdagsluncher, konserter etc.

Det kommer att bli ett tufft år för oss, som för så många andra. Vi fortsätter dock att stötta och hjälpa de som behöver, via telefon, mejl och även då det behövs, att organisera så att människor får hjälp att handla etc.  Behovet av vårt diakonala stöd har kanske aldrig varit större, och det kommer an på oss som jobbar i kyrkan att finnas till hands för alla som behöver oss, och vi får jobba med att hitta nya vägar att faktiskt kunna hjälpa, även om det är svårt just nu. Vi jobbar också intensivt med att hålla gudstjänstlivet igång via andakter på internet, och det verkar uppskattat!

Om du tycker att vårt arbete är viktigt, och du vill att vi ska fortsätta kunna verka som församling i Paris, behöver vi ditt stöd i form av årsavgift. Vi brukar skicka ut en påminnelse via brev i mars varje år, det föll bort p g a att posten inte funkar som den ska just nu. Därför påminner vi genom nyhetsbrevet. Det går bra att betala med check, banköverföring och via vår webbshop. Här kommer länken till vår hemsida där all information finns samlad. Som du säkert redan vet är det möjligt att dra av 66% av din gåva på fransk inkomstskatt. Vi säger tack på förhand!

PS: Om du är osäker på om du betalat till årsavgift för 2020, mejla till helene.lacheny@svenskakyrkan.se så kollar hon!