Så påverkas sophämtningen av corona
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev flerbostadshus
 
Kretslopp och vatten
 
Så påverkas sophämtningen av coronavirusets framfart
 
Sophämtningen kan påverkas av coronaviruset om många chaufförer blir sjuka samtidigt. Om det skulle bli förseningar eller andra störningar i sophämtningen kan du läsa om det här.
I dagsläget är det ingen påverkan på hämtningen av rest- och matavfall. Du som vill göra ändringar i ditt abonnemang kan göra det som vanligt.
Återvinningspråmens vårturer på Göta älv är dock inställda.
(Foto: Carina Gran)
 
Ny förordning om förpackningar – allt ska hämtas fastighetsnära
 
Vid årsskiftet 2020/2021 börjar en ny förpackningsförordning att gälla. Då blir det kostnadsfritt att få förpackningar och tidningar hämtade fastighetsnära: i miljöhus, miljörum eller underjordsbehållare. Läs mer här
Ingen plast i mat-avfallet – använd brune pôsen 
 
Att sortera ut sitt matavfall är bra av många anledningar, bland annat för att vi kan göra biogas och biogödsel av det. Men ingen plast runt den bruna påsen påsen! Ingen lantbrukare vill ha plast på sin åker. 
Beställ påshållare för att hålla påsen torr och luktfri. Läs mer här
 
Vi påminner om att hämtdagarna ändras kring påsk
 
När helgdagar infaller under vanliga veckodagar kan sophämtningen flyttas framåt eller bakåt i tiden. Det kan betyda att kärlen ska ställas ut upp till två dagar innan ordinarie hämtdag för att vi ska kunna hämta soporna.
Se de ändrade hämtdagarna här
Förebyggandepiloter testar nu avfallssnåla åtgärder i projekt
 
I projektet Avfallsnålt flerbostadshus, som vi skrev om i förra nyhetsbrevet, är de fyra fastighetsägarna nu i full gång med att testa åtgärder. Åtgärderna har tagits fram genom idémöten med boende, och i samarbete mellan de deltagande fastighetsägarna och Kretslopp och vatten. Läs mer här
 
Vill du ha sms om vattnet stängs av?
 
Vid planerade och akuta vattenavstängningar skickar vi sms till de som är berörda. Om du har företagsmobil eller ansvarar för flera adresser behöver du registrera ditt mobilnummer på de adresser du vill ha sms om. Registrera dig här
 
Nu kommer vårt nyhetsbrev lite oftare!
 
Vi kommer att öka takten med vårt nyhetsbrev och se till att du från och med nu får nyheter från oss på Kretslopp och vatten minst sex gånger om året.
Här hittar du äldre nyhetsbrev från oss
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här