Nu finns kvartalsrapport 1, 2020 tillgänglig att läsa.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
April 2020
 
Kvartalsrapport 1, 2020
Ett kvartal präglat av Corona
I spåren av den globala kris som Covid-19 skapat krävs det ansvarstagande inom alla områden i samhället från politiker, myndigheter, näringsliv till oss som enskilda individer. Ingen av oss kunde förutspå virusets framfart och än så länge är det svårt att överblicka de mänskliga och de ekonomiska konsekvenserna som det kommer innebära.

Vi på Spiltan Fonder, liksom alla andra, navigerar utifrån denna turbulenta omvärld med volatila börser, stimulanspaket från regeringar och centralbanker och nya prognoser för konjunktur- och ränteutvecklingen och enskilda bolags utveckling. Vi följer marknadsrörelserna och utvecklingen noga och har sedan starten 2002 valt att fokusera på det vi själva kan påverka – det vill säga att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi.

Som fondsparare är det på samma sätt lika viktigt att fokusera på det du själv kan påverka, att välja fonder utifrån din egen riskvillighet då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning. Givet att du gjort ett välgrundat och medvetet val av bolag eller fond att spara i är det centralt att helt enkelt våga lita på det beslut som du tagit.

Vi erbjuder fonder i olika riskklasser och såväl ränte- som aktiefonder. Tänk på att du kan kombinera våra fonder för att bygga din egen fondportfölj utifrån vilken risk du vill ta i ditt sparande.

Vi på Spiltan Fonder arbetar varje dag för att förtjäna och öka ditt förtroende. Vi hoppas som alla andra att samhälle, näringsliv och vi som enskilda individer så snart som möjligt kan återgå till ett mer stabilt och normalt tillstånd.

Vi hälsar alla nya andelsägare välkomna och stort tack till er om redan sparar med oss.

Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på telefon: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltanfonder.se.

Ta hand om er alla,
Spiltan Fonder

Framgångsrik och prisbelönad fondförvaltning i över 17 år
I vanliga fall är i mycket aktiva på sparträffar runt om i Sverige. I dessa tider är träffarna inställda men vi hoppas att de snart ska kunna starta igen. Håll utkik på vår hemsida under Kalendarium så vet du när vi är igång igen och finns på en sparträff nära dig.
 
Kvartalsrapport 1, 2020
 
Nedan och på vår hemsida kan du läsa fondrapporterna för kvartal 1, 2020. Du kan även läsa om vår investeringsfilosofi, hur vi investerar ansvarsfullt och hur det fungerar när man är kund hos Spiltan Fonder. På hemsidan finns alltid aktuella nyheter och där kan du även logga in och se ditt sparande.
Aktivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Stabil:
En defensiv Sverigefond

Spiltan Aktiefond Sverige:
En fokuserad småbolagsfond

Spiltan Aktiefond Småland:
Sparande med Gnosjöanda

Passivt förvaltade aktiefonder:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag:
Smartare än index

Spiltan Globalfond Investmentbolag:
En smart globalfond
Aktivt förvaltade räntefonder:

Spiltan Högräntefond:
En flexibel räntefond

Spiltan Räntefond Sverige:
En modern korträntefond

Fond-i-fond:

Spiltan Enkel:
Ett enkelt sparande
 
Utvalda nyheter under perioden

 Läs Jonas Lindmark på Morningstars krönika från den 2 april.
”Dags att köpa företagsobligationer”

Den 9 mars delade Morningstar ut priser till de bästa fonderna inom olika kategorier. Spiltan Fonder vann bästa Sverigefond med Spiltan aktiefond Stabil och bästa företagsobligationsfond med Spiltan Högräntefond.
"Vinnarna i Morningstar Fund Awards 2020”

Den 30 januari blev Spiltan Aktiefond Stabil utsedda till Årets Sverigefond med juryns motivering ” År efter år har fonden levererat hög avkastning till låg risk”. Spiltan Aktiefond Investmentbolag tar för femte gången hem utmärkelsens ”Läsarnas favorit”.
"Årets Fondbolag"
 
Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Faktablad och informationsbroschyr kan beställas från Spiltan Fonder: 08-545 813 40 eller hämtas på www.spiltanfonder.se.