För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
För dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö 
Begränsning på 50 personer för offentliga sammankomster
 
Foto: Linda Mickelsson/IKON
Vid regeringens presskonferens i fredags den 27 mars meddelades att från och med söndag 29 mars är det förbjudet för allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Malmös kyrkor firar vi gudstjänst som planerat, men var noga med att se till att antalet personer vid sammankomsten inte överstiger 50. Sorgehus, dopfamiljer och brudpar kontaktas för diskussion om hur man på bästa sätt löser den uppkomna situationen.
Läs mer på intranätet  
 
Sändningstillstånd för livesändningar
 
Alla livesändningar via webb och sociala medier kräver att vi som organisation har ett sändningstillstånd från Myndigheten för press, radio och tv. Kommunikationsenheten har påbörjat ansökningsprocessen.

Sändningstillstånd krävs när vi själva bestämmer sändningstiden
Sändningar via nätet som riktas till allmänheten behöver sändningstillstånd om de är direktsändningar eller uppspelningar av material på en tid som bestäms av sändaren. Inspelade sändningar som i efterhand (det räcker med ett par minuters eftersläpning) läggs ut på webben eller i sociala medier behöver däremot inte sändningstillstånd.
 
 
Kyrkan i coronatider:
Rent hus i kyrkan även i coronatider
 
Ingen ska tveka att komma till kyrkan av rädsla för att de offentliga ytorna inte hålls rena från bakterier. Inte ens i coronatider.
Det säger Katrin Johansson, som tillsammans med Gunilla Svensson är arbetsledare för Svenska kyrkan i Malmös duktiga lokalvårdare.
– Det är inte större risk att bli smittad här än någon annanstans. Tvärtom, vi som arbetar här har alla en gedigen utbildning, lång erfarenhet av att städa och vi tar det här med corona på största allvar, säger hon.
Läs hela intervjun med Katrin på svenskakyrkanmalmo.se

Här hittar du fler intervjuer om hur arbetet i kyrkan förändras i coronatider:
Katarina Herbert, församlingsherde i Husie församling och Rose-Marie Axelsson, assistent i Husie kyrka
Aina Hagström, diakon i S:t Andreas kyrka
Nichlas Vinsander, diakon på Sjukhuskyrkan
Anders Friberg, arbetsledande präst i LImhamns kyrka
Katrin Johansson. Foto: Karin Rosvall
 
Start för extern tjänst för IT-ärenden
 
Från och med imorgon, onsdag 1 april, kommer IT-enheten backas upp av en extern tjänst från Atea. De kommer att avlasta IT genom att svara på frågor, lösa problem och utföra beställningar. 

Du vet väl om att du kan beställa alla IT:s tjänster utan att sitta i telefonkö eller vänta på svar via e-post? Via Hjälp-sidan kan du hitta lösningar på dina IT-problem.
Gå till Hjälp-sidan på intranätet
 
På ny tjänst
 
Lena Winbladh
Christin Sagnér
Lena Winbladh
 
Projektledare på Fastighetsenheten
 
I februari i år började Lena Winbladh sin tjänst som projektledare på fastighetsenheten. Lena har under 10 års tid arbetat som arkitekt på IKEA där hon har jobbat med utlandsetableringar. Det senaste året har Lena haft ett friår och har då ägnat sig åt att bygga växthus, sticka och brodera, vandrat till Santiago de Compostela och hängt i sin kompis keramikverkstad. Vi hälsar Lena varmt välkommen!
Christin Sagnér
 
Kommunikatör, S:t Pauli kyrka och S:t Matteus kyrka
Christin Sagnér är ny kommunikatör i kyrkorna S:t Pauli och S:t Matteus. Christin kom till Malmö pastorat under 2019 och påbörjade då uppdraget att tillsammans med fastighetsenheten uppdatera vård- och underhållsplaner för pastoratets alla k-märkta kyrkor. Arbetet med planerna kommer att löpa parallellt med kommunikatörsarbetet under hela våren 2020. Till hösten ska Christin även arbeta med kommunikationen inför kommande kyrkoval. Vi hälsar Christin varmt välkommen till sina nya roller!
Har du någon ny medarbetare i ditt arbetslag som du vill presentera här? Hör av dig till kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se
 
Nytt datum för miljöutbildning
 
På grund av coronaviruset har tillfället för miljöutbildningen i april ställts in. Du som har anmält dig till det datumet har fått besked via mejl. Det finns platser kvar på tillfällena i september, dessutom har ytterligare ett datum lagts till, den 27 oktober 2020.
Läs mer och anmäl dig på intranätet
 
Clara Nystrand, Ida Wreland, Martin Wallén, Ola Fornling, Jessica G Nordqvist och Lisa Svensson. Foto: Anders Blomquist.
Nya poddare i Tolkning påpår
 
Sedan 2016 har podcasten Tolkning pågår funnits i Lunds stift och ägnat sig åt tolkning av liv, samhälle och bibeltexter. Med ständigt nya och intressanta gäster har samtalen kunnat lyfta många olika perspektiv. Målet har varit att erbjuda fördjupning för den nyfikne och inspiration för den som ska skriva en predikan. Varje avsnitt är ett samtal mellan två eller fler personer utifrån kommande söndags evangelietext och de frågor som texten väcker. Nu har redaktionen, som består av 7 präster i Lunds stift förnyats!
Läs mer om de nya poddeltagarna
 
Tipsa Veckonytt
 
Har du tips på något som du tycker ska finnas med i Veckonytt?
Hör av dig till redaktör Karin Rosvall,
040-27 90 02
Om Veckonytt
 
Veckonytt skickas varje vecka till dig som arbetar eller är förtroendevald i Svenska kyrkan Malmö.
Om du av någon anledning inte får Veckonytt och vill prenumerera - klicka på "Prenumerera" nedan.