Gröna Bilisters nyhetsbrev
 
Skicka vidare   Avregistrera   Läs på webben
 
Mobilitet & Beteende 2020

Den 16-17 mars genomfördes konferensen Mobilitet & Beteende 2020. Konferensen skulle ha hållits i Jönköping, men på grund av coronaviruset gjordes den på kort varsel om till en digital konferens. Något som uppmärksammades av bland annat P1 och Miljö&Utveckling


Här hittar du filmer och presentationer från konferensen.
 
 
Hur går omställningen i Sveriges kommuner och län?

Kommunerna är nyckelspelare i omställningen till fossilfri trafik. Gröna Bilisters rapport "Gröna kommuner på väg 2019" ger en detaljerad lägesbeskrivning av omställningsarbetet på lokal och regional nivå. De flesta kurvor pekar åt rätt håll, men två trender är illavarslande för omställningen som helhet.

Läs mer
 
Preem lägger korten på bordet gällande förnybar HVO

För att avgöra om förnybara drivmedel är hållbara måste vi känna till deras ursprung. Detta är särskilt viktigt för förnybar diesel HVO: den tillverkas ofta av palmoljebaserade produkter, vilket ökar risken för regnskogsskövling i Sydostasien. Preem lägger nu palmoljekorten på bordet.
Gröna Bilisters årsmöte

Gröna Bilisters årsmöte kommer hållas digitalt den 27 mars. Dagordning, inkomna motioner och valberedningens förslag till nya styrelseledamöter kan läsas här.
 
 
 
 
 
Gröna Bilister testar!
M bilpool

Volvo knyter sin bilpool närmare sig; Sunfleet blir successivt M och blir samtidigt mer prestigefyllt. Men merparten bilar är fossilbilar, priserna höjs och allt känns inte prestige…
 
Renault Zoe R135 Z.E.

2012 var Renault Zoe den första moderna, rimligt prissatta elbilen jämte Nissan Leaf. Pigg, enkel, billig. Åtta år senare är den rejält uppdaterad – men räcker det för att fortsatt övertyga?
 
Mercedes EQC 400 4Matic

2022 ska Mercedes EQ-serie ha tio modeller, som en del i bolagets hundramiljarder kronors satsning på elektrifiering. Först ut är SUV:en EQC, som vi tar oss an med stora förväntningar, men hög förbrukning, begränsade innerutrymmen och en prislapp som är högre än den först verkar gör att det verkliga toppbetyget uteblir.
Mercedes E 300 de kombi

Mercedes har en stor bredd av laddhybrider, med eldrift både för bensin- och dieselversioner. 300 de visar hur snabbt utvecklingen går; den känns gammaldags från start med kort räckvidd på el, begränsat bagageutrymme och marknadens kanske sämsta plats för ladduttaget.
Kia e-Soul 64 kWh

Nu kommer en hel rad folkligt prissatta, praktiska elbilar med lång räckvidd som visar att elbilen inte längre är för dyr jämfört med fossilbilen och att räckviddsångesten är över. E-Soul är en av de främsta – men den som beställer en idag får vänta uppemot ett halvår på att få den. Är det värt det?
Wind eldriven kick-bike för uthyrning

Vi tycks vara på väg in i en andra våg av eldrivna kickbikes; mer robusta, säkrare och bättre anpassade för korttidsuthyrning. Tyska Wind ser ut att ha marknadens mest slitstarka variant.
 
 
 
Följ oss i sociala medier 
 Följ              Följ             Följ