Nyhetsbrev 02-2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
 
SBF:s nyhetsbrev är ett sätt att förmedla det som händer i brottningssverige. Bli prenumerant för att ta del av artiklar, information och rapportering kring vad som händer i svensk brottning.
Nyhetsbrevet skickas ut en gång i månaden.
 
 
Redan OS-klara Henna Johansson, OS i Rio 2016.
OS i Tokyo framflyttat
 
Med anledning av coronaviruset covid-19, flyttas OS i Tokyo 2020. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.
Internationella Olympiska Kommittén (IOK) hade under tisdagen möten med japanska myndigheter och organisationskommittén för spelen i Tokyo. Då togs beslut att flytta spelen från start juli 2020 till att arrangeras under 2021, senast under sommaren 2021.
Svenska Brottningsförbundets ordförande, Jan Åström anser att OS-beslutet både var klokt och nödvändigt. Kvaltävlingarna till den olympiska brottningen hade redan skjutits upp på grund av coronakrisen och den sportsliga rättvisan riskerade att bli åsidosatt om OS genomförts som planerat.
– Allting hade riskerat att hamna i limbo. Nu vet vi vad vi har att rätta oss efter och kan planera efter det, säger Jan Åström till Dagens Nyheter.
Svenska Brottningsförbundets Sportchef Zakarias Tallroth meddelar att just nu inväntar Sverige ett besked från Internationella Brottningsförbundet UWW om hur resten av säsongen kommer se ut. Just nu finns inga besked gällande varken OS-kvaltävlingar, internationella mästerskap på ungdom, junior och U23-nivå som i grunden är planerade att genomföras under sommaren 2020.
– Vi räknar med att få ett besked från UWW antingen denna eller nästa vecka, Därefter är det bara att sätta sig vid ritbordet och göra upp en ny plan, säger Zakarias Tallroth.
 
Digitalt Årsmöte 19 april
 
För att genomföra SBF:s årsmöte på ett demokratiskt och rättsäkert sätt, kommer vi att använda oss av en digital tjänst, Easy Meet Online. Riksidrottsförbundet har tidigare använt sig av denna vid tex Riksidrottsmötet. För att delta i mötet är det viktigt att ni uppger en aktuell och korrekt mejladress i fullmakten. Vi återkommer med mer information om hur mötet går till och vad som krävs för att delta.
Inbjudan och en uppdaterad fullmakt mejlas ut till klubbar och distrikten fredag 27 mars.
All information till årsmötet hittar du här.

SBF Strategiarbete
 
En av punkterna under det inställda Brottningsforum, var Strategi 2025. En sammanfattning av nuläget och en workshop var planerad.  Som mycket annat i dessa tider, får vi hitta nya tillfällen och alternativ för att fortsätta utveckla svensk brottning. Mats Nilsson i SBF:s styrelse informerar vidare, läs här.
 
Billknuffning i Varberg
Alternativ träning i Coronatider
 
Löpning, backträning eller varför inte knuffa en bil. Många brottningsklubbar har valt att stänga sina lokaler och gym men fortsätter sin verksamhet i alternativ form utomhus. 
I Varberg BoIS jobbar tränaren Felix Brink med att göra träningen så rolig och varierad som möjligt. Hans motivation är att få så många som möjligt att fortsätta, trots att de just nu inte får brottas.
- Det blir vad vi gör det till. Om vi kan få det så roligt som möjligt, få in lite roligare moment i träningen. Ett sånt moment var att putta bilar. De lär sig sätta press i brottningen och samtidigt tycker de att det är lite tufft.
Utepass i Norberg
I Norbergs Brottarklubb hade man sitt första utepass i veckan. 
- Dom aktiva tyckte det var kul & vi skall slipa på ett program där vi får med alla. Mer lekar & tävlingar ville dom ha. Vi springer eller går en slinga på 2,7 km. Cirkelträning vid utegymmet. Lekar Hinder/balansbana, säger Micke Johansson.Har er klubb några motiverande övningar att dela med sig av? Dela dem med oss.
 
Spårvägens Georgios Barbanos  v/s Sundsvall AIKs Samuel Nyberg ,63 kg, SM i brottning den 2 februari 2020 i Limhamn. Foto: Christoffer Mattisson, Bildbyrån
SM-arrangörer 2021
 
Nu är det klart vilka klubbar som arrangerar SM 2021.
Senior SM 30-31 januari
Västerås BK (FS, GR, WW)
USM 6-7 februari
Huddinge BK (FS, GR, WW)
JSM  13-14 mars
Sandvikens BK (FS, GR, WW)
Veteran SM 29 maj
Viskafors AK (FS, GR, WW)

 
 
Tävlingsinformation
 
Fristils - och Veteran SM 2020 flyttat
Avgörs i Falkenberg 26-27 september 2020.
 
JSM 2020
SBF:s styrelse har bestlutat att ställa in JSM i år på grund av rådande situation med Covid-19. Om  någon klubb är intresserad av att arrangera tävlingen under hösten, kan beslutet hävas. Hör av er snarast till: christer.persson@swedewrestling.se

Justering av regler
Smärre justeringar av reglerna har gjorts, reglerna i sin helhet är uppdaterade;

Del 1 §1.2.2 Att seedning ska ske på SM 17, 20 och Senior
Del 1 § 1.11.3 Att SBF:s högsta utmärkelse är Väggtavla
Del 3 §3.2 Klargörande av trikåers utseende/användande
Det 3 § 3.4.2 Justering av ordval