KRETSLOPPET I BORÅS 2020
 
Kretsloppet i Borås planerar för att anmälan ska öppnas 25 april. Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att anpassa oss efter vad som händer den närmaste tiden.
 
Det är ett halvår kvar till vårt arrangemang 10-12 september och i dagsläget är vi inställda på att genomföra det som planerat. Men vi följer som sagt utvecklingen.
 
 
ÅRETS KRETSLÖPARE!
 
Vi följer upp fjolårets succé med Kretslöpare. I år är Caroline Wallin och Eric Albertsson de lyckligt utvalda. Du kommer att kunna följa deras resa hela vägen till Kretsloppet 12 september.
 
Som Kretslöpare får de två vinnarna startplats till Kretsloppet, löpskor, löpteknikanalys, konditionstest, träningsprogram och en träningsbok.
 
Caroline, som är mamma till tvillingar på 2,5 år, skrev bland så här i sin ansökan: ”Jag är desperat. Jag behöver verkligen komma igång och hitta rutiner för träning.”
 
Eric, som har två barn på 9 och 12 år, har resultatmål: ”Jag har haft alla möjliga skador, men nu är jag hel igen och siktar på att för första gången komma under 45 minuter på milen.”
 
Ett längre reportage om Kretslöparna kommer i vårt magasin under april månad. Du kan också följa Caroline och Eric på vår hemsida samt på Kretsloppets Instagram och Facebook.
 
 
STAFETTEN
- ÅRETS STORA NYHET!
 
Vi på Kretsloppet jobbar året runt med att utveckla arrangemanget. Årets stora nyhet är Stafetten som arrangeras på torsdagen under Kretsloppsveckan, vilket gör att den andra helgen i september blir en folkfest i dagarna tre. Sedan tidigare genomförs Specialloppet på fredagen och Kretsloppet på lördagen.
 
I Stafetten delar fem personer på en 7,1 km lång sträcka i centrala Borås.
 
– Vi upplever att känslan av att göra något festligt tillsammans med vänner och kollegor lockar en grupp som kanske inte vill eller kan springa våra lopp på 5 och 10 km. Dessutom tror vi att många kommer att uppskatta vår After Run med underhållning, quiz och mat med mera, säger Roger Hjelm, projektledare för Kretsloppet.

Mer information om Stafetten kommer när anmälan öppnar. Boka redan nu in torsdag 10 september i kalendern!