Nyhetsbrevet för dig som vill hålla dig uppdaterad om vad som händer på området barn och familj i Svenska kyrkan Eslöv! Tipsa gärna andra du tror kan vara intresserade.
 
”Det är roligt att komma hit och leka”
 
Har du besökt vår öppna barnverksamhet för barn 0-6 år med vuxet sällskap? Välkommen du också! Vi finns i Eslöv, Flyinge, Marieholm, Stehag och Örtofta.
Så här säger Conrad Cherek från Flyinge
:
”Jag går hit för att man känner sig varmt välkommen här. Man känner sig hemma. Barnen får träffa andra barn och jag får träffa andra föräldrar. Barnen ser mycket fram emot att komma hit.”
 
Föreläsning – barn & internet
 
Varför ser vi barnens fotbollsmatcher som viktigare än deras onlinespel?
Välkomna på en föreläsning om källkritik, skärmtid, föräldrarollen och barnen på nätet 23/4 kl 18-20 i Eslövs församlingsgård! 

 
 
Varför firar vi påsk? 
 
Eslövs kyrka gör sig redo för påsken och har packat färdigt. Men hur hänger allt ihop? Påskägg, Jesus, kors och kycklingar? Varför ger vi påskägg? Vad har fastlagsbullen med påsk att göra? Och varför har vi påsklov?
 
Följ med på en vandring genom påskens berättelse. Berättelsen om den första kristna påsken ger en förklaring till påsktraditioner vi kan möta i dag. Vi tittar på påsklandskapet, letar påskägg i kyrkan och lär oss mer om påsken i tro och tradition.

Välkomna till Eslövs kyrka för att ta reda på mer: palmsöndag 5/4 klockan 14 respektive 15 visar vi påskresan för allmänheten. Visningen tar ca 30 min.
 
Barnens långfredag 
 
Något helt nytt i Eslöv kyrka. På barns vis, med nyfikenhet och öppna ögon närmar vi oss påskens händelser på ett annorlunda sätt. En annorlunda långfredagsgudstjänst för alla, med fokus på barn och familj. Det blir sång, rörelser, pyssel, lek och överraskningar. Ett fint tillfälle att samla hela familjen, små som stora inför påsken.
 
Mer påsk för små och stora
 
Förutom Påskvandringen och Barnens långfredag som vi skriver om här ovan, har vi följande gudstjänster för små och stora i påsk:
  • 5/4 Palmsöndag: Östra Strö kyrka kl 11.00. Gudstjänst med små och stora. Östra strö kidz medverkar. Präst: Jenny Delén.
  • 5/4 Palmsöndag: Stehags kyrka kl 14.00. Gudstjänst med små och stora. Barngrupperna från Stehag och Billinge medverkar i gudstjänsten, och det blir sång och musik av barn- och ungdomskörerna med kompband. Efter gudstjänsten bjuds det på fika och barnen säljer hembakat bröd till förmån för fasteaktionen. Präst: Kristina Alveteg.
  • 13/4 Annandag påsk: Reslövs kyrka kl 11.00. Mässa med små och stora. Välkommen att vandra genom påsken och upptäcka vad det handlar om. Barngrupperna har förberett vår Emmaus-vandring! Präst: Cecilia Rangvin
 
Välkommen att fira dopet!
 
Dopet sker en gång – men det är början på en relation som håller hela livet. Alla döpta blir inbjudna i samband med att man firar 1, 3 och 6 år som döpt och dessa jubilarerna får även en present. Det blir härliga gudstjänster med sånggung, rörelse och överraskningar. Kalasfikor, tårta, trollkarl och annat smått och gott. 

Till detta är självklart hela familjen, släktingar och vänner välkomna. Ett fint tillfälle för faddrar att vara med och fira dopet. Leta upp den gudstjänst ni vill gå på, samla familj, släkt, vänner och kom och fira:

 
Holmby kyrka 22/3 11.00
Vi fyller kyrkan med sång och glädje! Barn från barnverksamheten medverkar. Kyrkfika.
Stehags församlingshem 22/3 14.00
Sång, rörelse och överraskningar! Stehag & Billinge barngrupper medverkar. Våffelkalas.
Eslövs kyrka 17/5 11.00
Härlig gudstjänst med fart & fläkt! Eslövs nya barnkör sjunger. Barnverksamheten medverkar. Trollkarlen Mr Goran, trollar, överraskar och gör ballongdjur. Kalasfika efter gudstjänsten.
Bilder från Reslövs kyrka när vi firande dopet i gudstjänsten med små och stora 1/3 2020.
 
Vi behöver dig!
 
Det kan kännas långt till sommaren – men den kommer, vi lovar! Efter midsommar erbjuder vi Sommarlovskyrka – två roliga veckor för alla barn som gått ut F-klass t o m dem som gått ut klass 6. Massor av äventyr i och omkring Eslövs kyrka! Håll utkik efter mer information längre fram!
Dessutom: vi söker ideella till Sommarlovskyrkan. Läs mer på länken nedan om du vill veta mer och anmäla dig till infomötet
 
Tosselillautflykt
 
För dig som har svårt att på egen hand bekosta en semester finns nu möjlighet att – efter behovsprövning – följa med Svenska kyrkan Eslöv till nöjesparken Tosselilla för en dag av bad, karuseller och gemenskap.
 
Lika stort - men lite enklare!
 
Nu finns chansen att döpas eller vigas – enkelt och stämningsfullt – utan stor planering eller massor av förberedelser. Eslövs kyrka 6 juni (nationaldagen) kl 12-16. Vigsel OCH dop? Vill ni kombinera detta ordnar vi det! Allt är naturligtvis kostnadsfritt.
 
Lever du med stora ekonomiska behov?
 
Den som är i socialt och ekonomiskt utsatt situation kan söka fondmedel via våra diakoner. Pengar för livets nördtorft och en liten guldkant. Det kan handla om exempelvis sommaraktivitet för barnfamiljer, tandläkarkostnader eller glasögon.
Du som vill söka denna fond: boka en tid hos våra diakoner under februari-mars ELLER kom till Hållplats för själen (Storgatan 34, Eslöv) 30 mars kl 12-18 (drop-in).
Du ska kunna styrka sina inkomster och utgifter genom bl a deklaration. OBS: ensamstående ålderspensionärer födda i Skåne kan inte söka denna fond.
 
Stå på modets sida – fasteaktion 2020
 
Var med i kampen för människors rätt att leva i frihet från våld. Stöd Act Svenska kyrkans arbete för fred, jämställdhet och rättvisa. Swisha din gåva till 900 1223. Klicka på bilden nedan och se hur Act Svenska kyrkan stödjer arbetet för att minska våldet i Centralamerika.
Play movie
   
 
Det händer massor i våra kyrkor och församlingshem i påsk. Håll koll på allt genom att läsa våra sidor i Eslövsbladet varje vecka och/eller gå in på webben och se vad som är på gång! På webben kan du även se när våra olika barngrupper, körer med mera startar igen efter juluppehållet. 

Även appen Kyrkguiden (se mer nedan) kan vara en bra hjälp för att hålla koll på vad som är på gång i en kyrka eller församingshem nära dig.

vår webb hittar du även info om när verksamheter och grupper startar igen efter juluppehållet.