Wat Leuk!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Wat leuk!
 
Måhända har jag nu åtagit mig mitt livs utmaning. 
Har anmält mig till en kurs i Nederländska med den bestämda ambitionen att lära mig detta språk. 
Framtiden får utvisa om jag går i land med uppgiften eller om jag kommer att misslyckas. De underbara damerna och herrarna på TisdagsTruppen gjorde dock sitt bästa för att lära mig de viktigaste orden och det var väldigt "leuk

I veckan som kommer det finns möjlighet att träffas både på fika i Utrecht och på gudstjänst i Rotterdam. Ser verkligen fram emot söndagens gudstjänst med efterföljande föredrag. Läs mer om det längre ner i detta brev.
 
Som alltid, håll utkik på vår hemsida och på vår Facebooksida för senaste nytt. Och har Du idéer eller vill hjälpa till - hör av dig!

Tot Ziens!
/Maria, Kyrkoherde
 
Fika med Prästen i Utrecht 
 
Fika turnén fortsätter!
Den här gången söker sig Maria österut till Broodnodig på Mariaplaats 49, 3511LM Utrecht
Dag: 7 Mars
Tid: 10:00-12:00

Ingen anmälan behövs, utan bara att titta förbi.
Du väljer vad du vill prata om. Kanske vill du fråga Maria om hennes tankar om kyrkan? Eller bara prata om väder och vind?
Du bestämmer!
Maria finns på plats mellan 10-12 (med prästskjorta på så hon är lätt att känna igen. :-) )
Om du inte hittar henne så slå en signal på +31(0)623333633
 
Gudstjänst med föredrag 8 mars 
 
Varmt välkomna till gudstjänst på Internationella Kvinnodagen 8 mars. Vi träffas kl 11:00 i Finska kyrkans lokaler i Rotterdam. Efter gudstjänsten väntar ett intressant och inspirerande föredrag.
 
Svenska Handelskammaren i Nederländerna, en affärsnätverksorganisation som har till uppgift att främja svenska företag i Nederländerna och förstärka affärsrelationerna mellan Sverige och Nederländerna. Varje år arrangerar handelskammaren allt från stora konferenser på teman som Hållbarhet och och Women in Tech till Women Business Leadership-program och Mentorskaps program som har till syfte att föra samman företagsledare, entreprenörer, myndigheter och akademiker från både Sverige och Nederländerna för att möjliggöra unika affärsutvecklings och nätverkstillfällen Men vem är kvinnan bakom? Kom och träffa Kerstin Gerlagh, chef för Svenska Handelskammaren i Nederländerna, en inspirerande person som kommer att berätta om hennes observationer om hur det är att bo och arbeta i Nederländerna.
 
Arrangemanget sker i samarbete med SWEA-Holland
 
 
Dags att betala Medlemsavgift!
 
Det är tack vare DIG som vi kan fortsätta!
Vår ekonomi är helt beroende av medlemsavgifter och gåvor.
Med din medlemsavgift bidrar Du till att vi tillsammans kan bedriva Svenska kyrkas verksamhet i Nederländerna och fortsätta att finnas här även för framtida generationer. 
 
Notera! Din medlemsavgift går _oavkortat_ till Församlingen Svenska kyrkan i Nederländerna. 

Det sker inga avdrag för vare sig administrationsavgifter eller liknande. Utan de pengar du betalar till församlingen används endast till församlingens egen verksamhet. 
 
Avgift:
Enskild: € 50,-
Familj: € 80,-
Medlemsavgiften kan föras över till nedan konto, eller betalas kontant eller med Pin när vi träffas på våra olika verksamheter så som gudstjänster med mera.

Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
(medlemsavgift) NL32ABNA0587408898
(gåvor) NL10ABNA0533533457

Tack för ditt stöd!
 
Vårens datum att notera i Almanackan!
 
Denna lista kommer att uppdateras kontinuerligt. På vår hemsida finns också en detaljerad kalender med karthänvisningar och mer information.
8 mars kl 11:00 Finska kyrkan i Rotterdam

22 mars kl 13:00 i Tyska kyrkan i Den Haag

29 mars - Plats och tid ännu inte bestämd

9 april Skärtorsdagsmässa tillsammans med Danska kyrkan i Rotterdam. OBS Dag!

12 April kl 11:00 Påskdagsgudstjänst i Finska kyrkan i Rotterdam

26 April kl 13:00 i Tyska kyrkan i Den Haag

3 maj kl 11:00 Finska kyrkan i Rotterdam

10 Majkl 14:00 Laurenskerk i Rotterdam- 

24 Maj kl 13:00 i Tyska kyrkan i Den Haag

31 Maj - Plats och tid ännu inte bestämd

Vi kommer självklart att fira gudstjänster även i Juni, men är ännu inte bestämt exakt var. Vi tittar också på olika alternativ och möjligheter kring det traditionella midsommarfirandet som vi självklart kommer ordna på något sätt. Dock vet vi i skrivandets stund inte exakt hur och var.