Nyhetsbrev flerbostadshus
 
Kretslopp och vatten
 
Hänvisa de boende till farligt avfallbilen som kör från 30 mars
 
Du vet väl om att du som förvaltar flerfamiljshus är skyldig att erbjuda de boende hämtning av både grovavfall och farligt avfall. För farligt avfall kan du istället för egen hämtning hänvisa till närmaste stopp för farligt avfallbilen.
Till våra farligt avfallbilar kan hushållen i Göteborg lämna sitt farliga avfall och mindre el- och elektronikprodukter. De kan även lämna återanvändbara saker till Björk & frihets insamlingsbil som följer FA-bilarna. Här hittar du ett trappanslag du kan sätta upp i ditt hus efter att du fyllt i när och var i grannskapet vår FA-bil stannar.
 
De boende kan själva låta hämta sitt grovavfall via ny sajt
 
Nu testar vi att erbjuda hämtning av grovavfall direkt åt de som bor i lägenhet. De boende får själva göra upp med entreprenören direkt via sajten avfallshamtning.se, medan vi ser till att entreprenören sorterar avfallet på bästa sätt på våra återvinningscentraler.
Slipp pappers-exercisen och välj elektronisk faktura
 
Nu kan du som är kund till Göteborgs Stad välja elektronisk faktura istället för pappersfaktura för de produkter och tjänster du köper av oss.
Läs hur du gör för att få elektronisk faktura här.
 
Nu kan du se våra ändrade hämtdagar fram till midsommar
 
När helgdagar infaller under vanliga veckodagar kan sophämtningen flyttas framåt eller bakåt i tiden. Det kan betyda att kärlen ska ställas ut upp till två dagar innan ordinarie hämtdag för att vi ska kunna hämta soporna.
Se de ändrade hämtdagarna här
I vår kan boende lämna grovavfall på pråmen igen
 
Har du hus i närheten av älven behöver dina hyresgäster inte ta bilen till en återvinningscentral i vår. Från mitten av april till slutet av maj kommer återvinningspråmen till en kajplats nära dig. Den kommer att lägga till vid Eriksberg, Skeppsbron, Sannegårdshamnen och Stigbergskajen. Tipsa dina hyresgäster!
 
Nu kommer vårt nyhetsbrev lite oftare!
 
Vi kommer att öka takten med vårt nyhetsbrev och se till att du från och med nu får nyheter från oss på Kretslopp och vatten minst sex gånger om året.
Här hittar du äldre nyhetsbrev från oss
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här